Kvepia obuoliais! 43 mūsų mylimiausi obuolių pyragų receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-09-07
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 39)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 39)
@ Shutterstock
Obelų šakos jau pradeda svirti nuo raudonskruosčių ir žaliųjų, saldžių ir su švelnia rūgštele, pačių gardžiausių obuolių! O rudens popietę taip gardu skanauti mėgiamo pyrago prie kavos ar arbatos puodelio ir mėgautis tokiais lėtais malonumais. Skubame dalintis nostalgiškais ir naujais receptais, kurie praskaidrins kiekvieno popietę, o iš tokios gausybės receptų sau labiausiai patinkantį išsirinks kiekvienas.
Kviečiame čiupti obuolius į rankas ir pagaminti nuostabų gardėsį sau ir artimiesiems!
Nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, bet jis yra vienas mūsų pačių mėgstamiausių. Jo viršutinis sluoksnis yra tobulo traškumo, o kai dar apšlakstytas karamelės padažu....Viskas taip puikiai dera ir taip skanu, kad kitokio pyrago ir nesinori.
Ypatingas sviestinis obuolių pyragas! Drėgnas ir labai skalsus. Skoniui paįvairinti galima įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įmaišyti riešutų ar razinų, kitų mėgstamų džiovintų vaisių ar uogų gabaliukų.
Šis dieviško skonio ir tikrai nesudėtingai pagaminamas pyragas, pasaulyje žinomas pavadinimu „Tarte Normande“, yra tradicinis daugelio prancūzų šeimose, ypač šiaurės Prancūzijoje. Žinoma, kaip su dauguma tradicinių receptų, kiekviena šeima turi savo mėgstamiausią variaciją, o aš dalinuosi savo pačia mėgstamiausia „Tarte Normande“ versija, kurią pagaminti labai paprasta, o nuo stalo ji visada tiesiog nušluojama.
Šio pyrago recepte susijungia net trys klasikiniai, pamėgti skoniai - varškės, obuolių ir trupininio pyrago. Drėgnas obuolinis sluoksnis su varške ir nuostabiai traškus viršus - tikras atradimas smaližiams.
Nerealiai skanus pyragas. Biskvitiniai tešlos sluoksniai yra nuostabiai purūs, minkštučiai ir lengvi. Obuolių sluoksnis drėgnas, kvepiantis cinamonu ir gausiai obuolinis.
Nuostabaus skonio obuolių pyragas, kurį labai paprasta paruošti - nereikia jokių ypatingų ingredientų ar būti patyrusiu virtuvės meistru! Pyragas su kiekvienu kąsneliu tiesiog tirpsta burnoje, o jei dar tieksite šiltą su kaušeliu ledų, atsispirti bus beveik neįmanoma!
Štrudelio rastumėte kone kiekvienoje Austrijos ar jos kaimyninių šalių kavinukėje. Gabalėlį jo galėtumėte užsisakyti net mažuose rifugio Alpių viršukalnėse. Tai nesudėtingas kepinys, gaminamas iš paprasčiausių kasdienių ingredientų. Gali būti, kad net dabar pat visų jų turite savo virtuvėje. Nuotraukos žingsnis po žingsnio leis nepasiklysti gamybos procese – gaminti kartu yra lengviau ir smagiau!
Šis pyragas kažkuo labai primena vaikystėje ragautus pyragus, kurių skonį šiais laikais jau sunku atrasti. Labai lengvai paruošiamas, neužims daug jūsų laiko, o mėgausitės ne tik jūs, bet ir šeima ar draugai.
Greitas, paprastas, bet ypatingo skonio obuolių pyragas! Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o visi namai pakvips jaukiu saldumu. Labai skanu su ledais ar plakta grietinėle, bet galite drąsiai mėgautis ir su puodeliu šiltos arbatos!
Jei mėgstate braunius, šis šokoladinis pyragas su tarkuotais obuoliais patiks lygiai taip pat, o gal net ir labiau! Obuoliai suteiks malonią gaivą bei drėgnumą. Puikiai tiks sunaudoti turimus obuolius ir gardžiuotis puikiu pyragu prie kavos ar arbatos puodelio.
Tradicinis, bet Kroatiškas obuolių pyragas. „Međimurska gibanica“ - tai daugybės sluoksnių, drėgnas, minkštas, nuostabaus skonio pyragas, kuris tikrai patiks ir mums, lietuviams: obuoliai, varškė, aguonos ir riešutukai… Sunku atsispirti gabalėliui šio skanėsto!
Trupiniuotis yra ypač paprastai ir greitai paruošiamas, bet tikrai labai skanus amerikietiškas arba britiškas desertas. Jaukumu kvepiantis obuolių trupiniuotis neatsiejamas nuo obuolių derliaus pradžios, tačiau šis desertas suteikia galimybę lengvai eksperimentuoti net ir pradedantiesiems, jį pagaminsite ir su kitokiais vaisiais uogomis.
Vienas skaniausių ragautų - ypatingai drėgnas obuolių pyragas! Atvėsusį barstome cukraus pudra - taip jis bus dar skanesnis. Kepant pyragą visi namai prisipildys rudeniškų kvapų!
Jei mėgstate sūrio pyragus, šis keksas tikrai patiks! Iškepa labai skanus, minkštutis ir drėgnas, toks rudeniškai jaukus. Puikiai tiks gardžiuotis prie popietinės kavos ar arbatos. Beje, jei mėgstate kremiškiau, galite dvigubinti įdaro ingredientų kiekį.
Beždžionėlių duona yra ne tik žavingas bei nesudėtingas, bet ir labai jaukus kepinys - smagu ją lipdyti iš nedidelių rutuliukų, o tuomet susėdus su artimaisiais plėšti po karamelišką kąsnį ir besišnekučiuojant gardžiuotis. Purūs mieliniai kamuoliukai, kruopščiai apvolioti tirpintame svieste, cukruje ir cinamone - jie tiesiog sutirpsta burnoje, o rankos pačios tiesiasi dar ir dar vieno kąsnio. Klasikinė beždionėlių duona kepama be vaisių, tačiau mes jus kviečiame truputį pažaisti ir paruošti rudeniu kvepianti jos variantą. Užtikriname, minkšta, saldi duonelė tobulai dera su lengva obuolių rūgštele. Mes ragavome, ragavome ir negalėjome sustoti, tikimės - patiks ir jums!
Šis pyragas patiks tiems smaližiams, kurie dievina drėgnus ir sultingus kepinius. Vietoje natūralaus jogurto galite naudoti graikišką jogurtą, arba, jei norite, naudoti saldų jogurtą, tuomet dėkite mažiau cukraus.
Vienas gardžiausių obuolių pyragų! Ragaujame ir šiltą, ir atvėsusį, ir su pienu, ir su kava. Pyragas tikrai labai skanus, švelnios, minkštos tekstūros ir labai patinka mažiems smaližiams.
Minkštas ir aromatingas torto pagrindas, tobulai švelnus ir glotnus sūrio kremas, o ant viršaus – saldžia karamele aplieti kepti obuoliai ir saujelė kepintų lazdynų riešutų. Pasigaminti šį tortą yra visai paprasta, tačiau tam prireiks šiek tiek laiko.
Rudeniu kvepiantis, jaukumą suteikiantis ir labai skanus! Šis pyragas nesunkiai paruošiamas, tačiau pavyksta toks gardus, tad tikiu, jog norėsis kepti ne kartą ir ne du.
Nesudėtingai paruošiamas, taupus (ypač, jei dar turite savų obuolių) ir labai dailiai atrodantis pyragas. Skanus ir vienas, ir su plakta grietinėle ar kaušeliu ledų, ir su puodeliu kvapnios arbatos.
Obuoliai ir karamelė gali pasirodyti neįprastu deriniu, bet rekomenduojame išbandyti - skonis tiesiog puikus. Pyragas drėgnas, minkštas, o ir paruošimas ir iškepimas labai greitas.
Skanutėlis obuolių pyragas su nuostabios tekstūros plikytu kremu. Recepte papildomai pagardinamas uogomis, bet, jei jų neturite, galima kepti ir vien su obuoliais.
Itin greitai ir nesudėtingai paruošiamas obuolių pyragas! Nuo kefyro pyrago tešla tampa puri ir minkštutėlė, o jei norite itin dailaus pyrago, skiltelėmis pjaustytus obuolius susmaigstykite į tešlos viršų, o atvėsusį pyragą apiberkite cukraus pudra!
Šis puikus pyragas įvairiausiomis varijacijomis po internetą keliauja jau 10 metų! Nematomu šis pyragas vadinamas dėl beveik permatomai supjaustytų vaisių. Vaisius rinkitės gerai prinokusius, saldžius, nes būtent jų skonis ir bus stipriausiai juntamas pyrage.
Traški, labai skani tešla ir labai obuolinis įdaras! Toks pyragas ypač skanus dar šiltas su kaušeliu ledų, bet tikrai gardus ir atvėsęs. Blizgus, susikaramelizavusiu viršumi - kaip iš kino filmo!
Pyragas ne tik labai skanus, bet ir labai puošniai atrodys ant vaišių stalo! Kondensuoto pieno saldumas ir varškės kremiškumas tobulai dera su malonia obuolių gaiva.
Minkštas biskvitas, švelnus varškės kremas ir gaivūs obuoliai... Kiekvienas šio skaniojo pyrago kąsnelis su pasimėgavimu tiesiog sutirpsta burnoje! Gardžiausias visiškai atvėsęs.
Labai minkštas, drėgnas, super rudeniškas ir skanus moliūgų pyragas su obuoliais. Ar kada esate tokio ragavę? Būtent dėl moliūgo pyragas iškepa ir net kelias dienas išlieka drėgnas.
Jei mėgstate pyragus, kuriuose yra daug, labai daug, obuolių, šis tradicinis olandiškas obuolių pyragas Jums tikrai patiks. Trapios tešlos krepšelyje obuolių sukritę beveik kilogramas!
Nuostabiai gardus pyragas dar ypatingiau - ne tik su obuoliais, bet ir su varške. Ar kada esate tokio ragavę? Vaišinkite arimuosius, ir esame įsikinę, daugybė jų prašys pasidalinti receptu.
Vasaros pabaiga neįsivaizduojama be šilto ir kvapnaus obuolių pyrago. Šis dar su cinamonu, pilno grūdo speltos miltais ir datulėmis. Tikras skanumėlis!
Vienas skaniausių ir paprasčiausiai paruošiamų obuolių pyragų! Saldintas kondensuotu pienu ir maloniai drėgnas. Į pyragą galite papildomai įmaišyti truputį tarkuotų apelsinų žievelių - pyragas bus dar kvapnesnis.
Nesudėtingai paruošiamas, bet išskirtinai dailus pyragas su obuoliais. Beje, taip ruošti jį galima ir su kriaušėmis ar net konservuotais persikais. Skanaus!
Nesudėtingai paruošiamas, bet įspūdingai atrodantis prancūziškas obuolių pyragas yra tiesiog obuolių pyragų karalius. Pyragas tiesiog neatsivalgomai skanus.
Paprastas ir labai skanus pyragas, pavyksiantis net virtuvės pradinukams. Pyragas gana minkštas, o atvėsęs visai kito skonio, panašus į pudingą, Vietoje grietinės į kremą, pyrago užpylimui, galima naudoti jogurtą.
Tikrai jokių prašmatnių ar įmantrių ingredientų - prašmatnus šiame pyrage tik jo skonis! Paprasta, bet labai skani tešla, per kurią persigeria drėgnas sluoksnis obuolių, purus baltymų sluoksnis ir sluoksnis traškių trupinių ant viršaus - pyragas tiesiog nuostabus!
Šis pyragas sužavėjo paprastumu ir netikėtai puikiu skoniu. Jis nuostabus! Pyragas gavosi drėgnas, minkštas, saldus ir tuo pat metu gaivus nuo obuolių.
Dailus, skanus, drėgnas ir nesudėtingai pagaminamas pyragas. Jis skanus ir be padažo, bet su padažu dar gardesnis bei puošnenis. Beje, karamelės padažą galite pasiruošti ir iš anksto, šaldytuve jį galima saugoti apie porą savaičių.
Vaikystės skonio obuolių pyragas, kuris pavyksta visada ir yra itin lengvai pagaminamas. Labai gardus karštas, ypač su rutuliuku vanilinių ledų šalia. Bet ne mažiau skanus ir atvėsęs. Antrą dieną dar skanesnis, jeigu sugebėsite jos išlaukti. Jeigu norisi šventiškesnio pyrago, galima į vidų įpjaustyti šokolado gabaliukų, riešutų ir pasmulkintų karamelinių saldainių, o iškepus viršų papuošti tirpintu šokoladu ar karamelės padažu.
Skonis labai švelnus, drėgnas ir viliojantis kepti dar ir dar kartą. Skoniu jis primena švelnų, ypatingą ir net šventišką varškės apkepą. Pyragas be nuostabaus skonio dar ir labai dailus, tad puikiai tiks šventiniam stalui.
Pyragas, kurio paragavus vieną kąsnelį, norėsis suvalgyti visą pyragą vienu prisėdimu. Pyragas ne tik drėgnas, minkštas, bet ir labai šokoladinis, savo kvapais užburs visus namiškius. Jei pyragą ragausite dar šiltą, tuomet tiekite su ledais arba plakta grietinėle. Pyragas šiltas, ar šaltas – skonis nerealus!
Jei panorote iškepti obuolių pyragą, tačiau šaldytuve nėra kiaušinių - ne bėda! Šiam skanutėliui pyragui kiaušinių nereikia, jam net nereikia maišyti tešlos! Obuolius, jei tik norite, galite pakeisti ir uogomis. Pyragą galite kepti mėgstamo saldumo - rinkitės rūgštesnius ar saldesnius obuolius ar uogas.
Nesudėtingai pagaminamas obuolių pyragas be kiaušinių ir pieno produktų - tiems, kas jų nevalgo, ar jei tiesiog norite paįvairinti obuolių pyrago receptą. Labai skanus!
Nuostabaus skonio obuolių pyragas, kuris iš karto ruošiamas su kremu! Tai klasikinis Prancūzijos obuolių pyragas, kuris žavi savo paprastumu ir ypatingu skoniu. Paragaukite ir Jūs!
Nuostabaus skonio, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis štrudelis su obuoliais. Jį pagaminti labai paprasta, o skonis maloniai nudžiugins! Dar šiltas štrudelis labai skanus su kaušeliu vanilinių ledų, o iš recepte nurodytų ingredientų jų išsikepsite net du!
Tai kiek kitoks nei įprastas obuolių pyragas, nes jame visai nedaug tešlos. Todėl pyragas tikrai labai obuolinis! O dar traškūs riešutėliai ir kvapnusis cinamonas - tiesiog neįmanoma atsispirti!