Paprastas obuolių pyragas

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 545)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 545)
Paprastas obuolių pyragas
Paprastas obuolių pyragas
Paprastas obuolių pyragas
Paprastas obuolių pyragas
Redakcijos nuomonė: Vaikystės skonio obuolių pyragas, kuris pavyksta visada ir yra itin lengvai pagaminamas. Redakcijoje pyragą pagal šį mūsų skaitytojos Ramintos atsiųstą receptą kepėme Vaikystės skonio obuolių pyragas, kuris pavyksta visada ir yra itin lengvai pagaminamas. Redakcijoje pyragą pagal šį mūsų skaitytojos Ramintos atsiųstą receptą kepėme nesuskaičiuojamą kiekį kartų ir kaskart jis būna puikus. Labai gardus karštas, ypač su rutuliuku vanilinių ledų šalia. Bet ne mažiau skanus ir atvėsęs. Antrą dieną dar net skanesnis, jeigu sugebėsite jos išlaukti :-)

Improvizacijoms pyragas labai tinkamas - skanu į jį įberti saują smulkintų riešutų ar saują razinų. Arba galite įtarkuoti apelsino žievelės ir įmaišyti šokolado gabaliukų. Esame jį kepę perpus su obuoliais, perpus su kriaušėmis - labai vykęs derinys. Tad laisvę fantazijai ir būtinai būtinai jį pasigaminkite! Beje, paprastai šį pyragą kepame 26 cm skersmens torto formoje ir mums jis iškepa per daugmaž 45 minutes.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
100 mililitrų aliejaus (arba tirpintas sviestas)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
2.
Beriame miltus, kepimo miltelius ir pilame aliejų. Viską gerai išmaišome.
3.
Nulupame obuolius, supjaustome nedideliais gabalėliais.
4.
Obuolius sumaišome su cinamonu ir beriame į tešlą. Viską išmaišome ir pilame į kepimo popieriumi išklotą (arba sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą) kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm, bet tinka ir kitokia).
5.
Kepame iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes, iki kol viršus gražiai paruduoja, o į pyrago vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jis būna neapsivėlęs tešla.
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (75)
Rokas
2019-02-09 10:02
Labai labai skanus pyragas ir ;abai greit paruošiamas ATSAKYTI
sandra
2018-12-02 15:04
Be galo skanus ir greit paruošiamas obuoliu pyragas. Ačiu už recepta. ATSAKYTI
Kepeja
2018-09-16 16:43
Labai skanu ir lengva pagaminti!!! ATSAKYTI
Milda
2018-09-01 13:54
Ką tik išsikepiau. Puikiai gavosi. ATSAKYTI
Aiste
2018-08-19 18:15
Sendien ir mes issikepeme. Pirma karta kepiau, bet tobulai gavosi, nuostabaus skonio ATSAKYTI
Ona
2018-08-13 11:45
Tris kartus kepiau ir tris kartus pasiseke ( man taip nebuna). Visi giria, visiems patinka! Nerealus receptas! ATSAKYTI
Una
2018-08-04 20:42
Pats geriausias receptas kokį tik esu bandžius. Dabar nuolat tik šį ir kepame. P.S. visuomet naudoju aliejų ir gausiau dedu obuolių, patiekiamas su vaniliniais ledais. ATSAKYTI
Karolina
2018-06-02 17:40
Tobulas! Tik as cukraus dejau maziau ir vietoj vieno obuolio conference kriause!!! Dar karteli - tobulas!!! Pylu alieju ATSAKYTI
Nom nom
2018-02-25 16:09
Man asmeniskai per sausas. As kelis kartus kepiau ir teslai paskystint naudojau jogurta. ATSAKYTI
Laura
2018-02-25 19:01
Kad butu dregnesnis, naudokite ne sviesta, o alieju (su juo pyragai visada dregnesni negu su sviestu) ir obuolius dekite didesnius, galite ju netgi daugiau deti negu pagal recepta (tik tada ir kepimo milteliu truputi padauginkite, kd geriau kiltu) ATSAKYTI
Karolina
2018-03-12 16:40
Man tešla gavosi kad ne skysta, o tokia lipni, kas negerai? ATSAKYTI
Laura
2018-03-12 21:45
Tešla turėtų būti daugmaž grietinės konsistencijos. Ne skysta, bet ir ne kieta. Jeigu gavosi tirštesnė, galbūtpadauginote miltų. Tokiu atveju įmaišykite truputį grietinės arba jogurto, turėtų pavykti. ATSAKYTI
kepeja
2017-11-22 18:18
Dėjau sviestą. Labai paprasta ir labai skanu! ATSAKYTI
Sima
2017-11-19 16:36
Labai skanus pyragas. Kepiau su sviestu, dėjau daugiau obuolių. Puiku! Kartosim :) ATSAKYTI
Julija
2017-11-18 18:16
kepiau jau kokius 6 kartus ir siuo metu vel maisau tesla dar vienam! nerealiai skaniai gaunasi, dar skanesnio obuoliu pyrago neteko ragauti! Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Mojito
2017-11-17 17:00
Kepiau gal 5 kartus, laabai skanus =) Jis kiek sausokas, nera labai slapias, tai as ji beveik viena iveikiu, jei vyras speja gryzt tai dar ir jam lieka =D ATSAKYTI
Egle
2017-11-09 21:22
Ka tik issikepem jau 2 karta :) ATSAKYTI
Dovile
2017-11-05 18:58
Nerealus, patiko ir man ir pavaišinus draugus sulaukiau daug komplimentų. ATSAKYTI
Vaiva
2017-10-25 17:16
O jei paprastus miltus pakeisčiau kukurūzų miltais? Dėl skonio tai aišku, bet kaip su kiekiu? ATSAKYTI
Raminta
2017-10-25 17:20
Na tekstūra bus kitokia, nes kukurūzų miltai neturi glitimo, todėl pyragas kitaip kiltų ir nesu tikra, ar gautųsi labiau pyragas, ar polentos tipo gardėsis :) Galite pirmiausia pabandyti pakeisti dalį miltų į kukurūzų miltus ir pasižiūrėti, kaip skonis, o tada bandyti toliau. Kiekį koreguokite taip iš akies - kad gautųsi daugmaž riebios grietinės tirštumo tešla. Ir jeigu darysite su kukurūzų miltais, geriau naudokite ne aliejų, o sviestą, aliejus labiau apsunkina tešlą negu sviestas, o kukurūzų miltai ir taip bus šiek tiek "sunkesni" už kvietinius. Bet juk iš eksperimentų ir atrandame skaniausius receptus, ar ne? Jeigu bandysite, būtinai parašykite, kaip pavyko, smalsu ir man :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital