Tobulas obuolių pyragas - fantastiškai skanus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Tobulas obuolių pyragas
Tobulas obuolių pyragas
Tobulas obuolių pyragas
Tobulas obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Tikrai norėčiau, kad šį pyragą išsikeptų kiekvienas – nes jis TOBULAS! Biskvitiniai tešlos sluoksniai yra nuostabiai purūs, minkštučiai ir lengvi. Saldūs, bet net tas Tikrai norėčiau, kad šį pyragą išsikeptų kiekvienas – nes jis TOBULAS! Biskvitiniai tešlos sluoksniai yra nuostabiai purūs, minkštučiai ir lengvi. Saldūs, bet net tas saldumas labai subalansuotas – nei per daug, nei per mažai. Obuolių sluoksnis, drėgnas, kvepiantis cinamonu ir gausiai obuolinis - negalėtų būti dar geresnio šios tešlos palydovo. Kartais sunku suprasti, kur slepiasi recepto paslaptis ar stebuklas, bet gali būti, kad tokio gardaus obuolių pyrago dar nevalgiau nei aš, nei jūs. Pats metas! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Įdarui:
1 ir 1/5 kilogramo obuolių
100 gramų rudojo cukraus
2 šaukšteliai cinamono
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių (didelių)
250 gramų miltų
175 mililitrai aliejaus (neutralaus skonio)
175 mililitrai pieno
100 gramų rudojo cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi.
2.
Obuolius suberkite į keptuvę ir kaitinkite virš vidutinės ugnies kartais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, išskirs sultys ir jos išgaruos. Tai gali užtrukti apie 15-25 minutes (priklausys nuo obuolių sultingumo).
3.
Į obuolius suberkite cinamoną, išmaišykite. Leiskite atvėsti, kol ruošite tešlą.
4.
Kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakite su ruduoju cukrumi iki purumo. Supilkite aliejų ir dar kartą išplakite. Supilkite pieną ir vėl išplakite iki vientisos masės.
5.
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šaukštu lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Tešla turėtų gautis pakankamai skysta.
6.
Į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (naudojau 20x28 cm dydžio) supilkite pusę paruoštos tešlos. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių, kol biskvitas taps švelniai auksinės spalvos.
7.
Ant apkepusio biskvito tolygiai paskleiskite obuolius. Šaukštu šiek tiek juos paspauskite. Ant obuolių tolygiai paskirstykite likusią tešlą.
8.
Dėkite atgal į karštą orkaitę ir kepkite dar apie 40 minučių - kol pyrago viršus bus gražiai auksinis.
9.
Iškepusiam pyragui leiskite truputį atvėsti (bent šiek tiek), tuomet iškelkite iš kepimo formos.
10.
Supjaustykite kvadratėliais. Patiekdami dar galite apibarstyti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Milda
2020-09-28 08:26
Tikrai labai skanus pyragas, verta su 1.5kg obuoliu "pavargti". Mano vyras, kuriam isvis oboliai nepatinka, "sukirto" kelis gabalelius. Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Daiva
2020-10-15 07:52
Ka reiškia neutralaus skonio aliejus? Tai čia koks? ATSAKYTI
Indrė
2020-10-21 09:40
Bekvapis ir kuris neturi ryškaus savo skonio. ATSAKYTI
Daiva
2020-09-23 16:25
Koks skardos dydis? ATSAKYTI
Milda
2020-09-25 12:37
6-as zingsnis: "Į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (naudojau 20x28 cm dydžio) " ATSAKYTI
Marjana
2020-08-14 15:39
Laba diena labai skanūs pyragas. Ačių labai už receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital