Tobulas kokosinis obuolių pyragas

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 103)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 103)
Grietas kokosinis obuolių pyragas
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Grietas kokosinis obuolių pyragas
Grietas kokosinis obuolių pyragas
Grietas kokosinis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Jei peržvelgsite ingredientus, tikriausiai nustebsite, nes jie visai paprasti! Bet galiu patikinti, kad į pyragą jie susijungia tobulai. Pyrage visai nedaug miltų, daaaug Jei peržvelgsite ingredientus, tikriausiai nustebsite, nes jie visai paprasti! Bet galiu patikinti, kad į pyragą jie susijungia tobulai. Pyrage visai nedaug miltų, daaaug obuolių, o kokoso skonis visai neįkyrus. Pyragas drėgnas, ypatingos tekstūros, greitai paruošiamas, skanus ir šiltas, ir atvėsęs. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai obuolių (didesnių, apie 700 g jau išvalytų)
100 gramų cukraus
100 gramų miltų
100 gramų kokoso drožlių
100 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę ijungti kaisti iki 180 laipsnių (kaitinimas viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek pravėsti.
3.
Obuolius perpjauti perpus, išpjauti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti nedideliais (maždaug 1,5*1,5 cm kubeliais).
4.
Kiaušinius išplakti su cukrumi (plakti apie 2-3 min, iki masė pašviesės ir šiek tiek sutirštės). Toliau plakant supilti atvėsintą tirpintą sviestą. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti. Įmaišyti kokoso drožles.
5.
Į tešlą sudėti obuolius ir labai kruopščiai išmaišyti. Tešlos gali atrodyti mažoka, bet kepant tešla pasiskirstys ir dailiai iškils.
6.
Kepimo formos (naudojau apvalią 24 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi. Jei forma iš "traukiančių", vidinius kraštus patepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Tešlą supilti į formą ir tolygiai paskirstyti.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 40-50 min iki pyrago viršus gražiai paruduos. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus (smeikite į tešlą, ne į obuolį) ir ištraukus, jis sausas, neapsivėlęs - pyragas iškepė. Jei aplipęs tešla - kepkite dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinkite.
8.
Iškepusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Pagalbininkai. Aš pyrago tešlą ruošiau naudodama virtuvės kombainą Kenwood Prospero+ KHC29.L0SI, kuris labai palengvina daugelį užduočių virtuvėje, bet jei kombaino neturite, tiks ir elektrinis mikseris ar tiesiog plakimo šluotelė.
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Senukai
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Ieva
2022-10-01 20:56
patinka :) ATSAKYTI
Donata
2022-09-29 10:36
Kepiau vakar vakare. Ryte su šeimyna valgėm. Krito visas pyragas iškart :) Labai gardus, tikrai rekomenduoju pabandyti. Ingredientų atžvilgiu labai taupus receptas, pasigaminti ypatingai lengva - mano septynmetis sūnus viską padarė pats, aš tik paruošiau obuolius :) Ačiū už receptą, kepsim dar tikrai daug kartų! ATSAKYTI
Dalia
2022-09-09 13:15
O jei obuolius keisti vynuogemis? Hm … pabandysiu ir papasakosiu ar pavyko. ATSAKYTI
Ramazke
2022-02-26 17:51
Sitas pyragas mano megstamiausias, labai gero skonio ATSAKYTI
Ačiū
2021-09-13 15:26
Kepsim dar :) ATSAKYTI
Giedrė
2021-08-17 17:00
Skanus ir paprastas pyragas, gaminau lygiai taip kaip recepte. Tačiau kita kart jei turėsiu tokius pat saldžius obuolius, tada dėsiu tik 50g.cukraus,jei rūgščius tada gal ir 100g pats tas., nes gavosi truputi man per saldu, pagal orginalų receptą. ATSAKYTI
Jurga
2020-11-01 01:17
Labai lengvai ir greitai pagaminamas, o skonis tikrai puikus! Kokosai prideda puikaus skonio, ir įprastas obuolių pyragas pakyla į naują lygį ATSAKYTI
Vilija
2020-10-18 10:09
Išbandytas. Labai patiko! ATSAKYTI
Irina
2020-10-07 15:29
Labai skanus. Tikrai vertas dėmesio. ATSAKYTI
Patiko
2020-10-03 18:45
Tikrai geras receptukas. Niam niam skaniai pavakarieniavom :) ATSAKYTI
Vaida
2019-06-24 23:03
Gavosi minkštutis ir skanus. Rekomenduoju tiems, kas mėgsta kokosą ATSAKYTI
Sniegė
2019-05-12 13:56
Labai skanus išėjo. Cukraus dėjau 50g. ATSAKYTI
rita
2016-02-06 13:54
Šitas labai geras - skanus, kvapnus. Visiems patiko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital