Skanutėlis karamelinis obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Karamelinis obuolių pyragas
Karamelinis obuolių pyragas
Karamelinis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Kas ragavo, visiems labai patiko, ypač karamelinis obuolių sluoksnis. Kepiau 28 cm skersmens formoje. Kas ragavo, visiems labai patiko, ypač karamelinis obuolių sluoksnis. Kepiau 28 cm skersmens formoje. Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
180 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1.5 kilogramo obuolių
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu ar naminio)
Trupiniams:
75 gramai miltų
75 gramai cukraus
75 gramai sviesto (šalto)
50 gramų avižinių dribsnių
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki purios masės. Sukdami, po vieną įmušame kiaušinius. Suberiame kepimo miltelius ir miltus. Išmaišome iki vienalytės masės. Tešla turi būti kaip tiršta grietinė.
2.
Obuolius nulupame išimame sėklalizdžius, supjaustome skiltelėmis, o jas - plonomis riekelėmis. Aš pjausčiau daržovių pjaustykle, todėl visos riekelės buvo vienodo storumo. Obuolius sumaišome su kondensuotu pienu 'Rududu'.
3.
Trupiniams visus sausus ingredientus sumaišome. Įpjaustome šaltą sviestą ir darbuojamės pirštais, kol masė pradeda panašėt į šlapią smėlį.
4.
Pilame tešlą į kepimo skardą ar formą, ištiestą kepimo popieriumi, išlyginame paviršių. Ant viršaus tolygiai paskleidžiame obuolių masę. Viską padengiame trupinių sluoksniu.
5.
Kepame 180*C temperatūroje apie 1-1,5 val. Patikrinti, ar pyragas iškepė, nėra patogu, nes trupiniai nuo cinamono visą kepimo laiką išlieka dailiai rudi, o medinio pagaliuko 'testas' neveiksmingas, nes obuolių masės storis trukdo patikrinti biskvito būklę. Aš kepiau 1,5 val ir tai man atrodė viduriukas lyg ir neiškepęs pilnai, nes vėsdamas pyragas trupučiuką įsigaubė. Pradžioje kepimo pridengiau folija, kad nedegtų viršus, vėliau nudengiau.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital