Greitas kefyro pyragas su obuoliais - labai skanus!

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Greitas kefyro pyragas su obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Purus, gardus ir labai lengvai pagaminamas pyragas. Aš mėgstu jame obuolius dėti ant viršaus, nes labai gražiai atrodo patiekiant, bet galima jų įpjaustyti ir į vidų, tada Purus, gardus ir labai lengvai pagaminamas pyragas. Aš mėgstu jame obuolius dėti ant viršaus, nes labai gražiai atrodo patiekiant, bet galima jų įpjaustyti ir į vidų, tada obuolių galite naudoti ir daugiau - kokius 4-5 obuolius. Vietoje sviesto tinka naudoti ir neutralaus skonio aliejų, tada pyragas būna kiek drėgnesnės, sunkesnės tekstūros. Jeigu naudotumėte aliejų, jį tiesiog įpilkite drauge su kefyru į išplaktus su cukrumi kiaušinius. Dar labai šiam pyragui tinka įberti saują-dvi razinų, o jeigu jas prieš tai pamirkysite rome arba brendyje, pirštus nusikąsite! Beje, jeigu norite dar sodresnio, skalsesnio skonio, kefyrą galite pakeisti grietine.
(...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai obuolių (geriau rūgštesnių)
2 stiklinės miltų
1 stiklinė kefyro
1 stiklinė cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais iki purumo (aš tą paprastai darau elektriniu plakikliu). Supilti kefyrą ir dar truputį paplakti. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei cinamonu, ir viską išmaišyti (jau šaukštu, nebe elektriniu plakikliu). Turėtų būti daugmaž riebios grietinės konsistencijos tešla. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar truputį miltų, o jeigu tirštesnė - įpilkite dar čiut kefyro. Arba galite iškart nesudėti visų miltų, o pirma sudėti dalį viso kiekio ir žiūrėti, ar jau pakanka. Nes kiaušiniai būna skirtintų dydžių, o ir skirtingų rūšių miltų brinkimas skiriasi, tad ir tikslus miltų kiekis gali varijuoti.
2.
Tešlą supilti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą apvalią formą (naudojau 24 cm skersmens). Ant viršaus susmaigstyti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius.
3.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių (arba ko įkištą pagaliuką ištrauksite švarų). Patiekdami galite apibarstyti cukraus pudra. Be galo skanu valgyti karštą su ledais!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Zita
2017-10-01 15:19
Kepiau toki pyraga ir jis subliusko, slapias gavosi. Toks jausmas kad butu apipiltas vandeniu, nesupratau del ko taip.... ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-02 15:27
Zita, labai liūdna, kad taip nutiko, nes šis pyragas labai gardus ir paprastai jis puikiai pavyksta. Priežasčių, kodėl kepiniai kartais neiškyla ar subliūkšta gali būti įvairių. Kiaušinius su cukrumi svarbu išplakti labai labai gerai, bet miltus jau geriausiai imaišyti ranka, o nebe mikseriu, kad tešlos nepermaišyti, nes tas turi poveikį tolygiam iškilimui. Taip pat pyragą būtinai reikia dėti kepti į gerai įkaitintą orkaitę, geriausia kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, įjungus kaitinimą iš viršaus bei apačios. Kepant bent jau pirmą kepimo pusę jokiu būdu nereikėtų varstyti orkaitės durelių.

Aišku, kartais gali pavesti ir tokie nuo mūsų sunkiau priklausantys veiksniai, kaip pvz. naudojamų kepimo miltelių rūšis (pabandykite kitąsyk dėti kitokius miltelius) ar kartais nutinka, jog orkaitė ima ir pradeda kaisti ne iki tokios temperatūros, kaip rodo jos karščio indikatorius. Man yra nutikę, jog kepant trumpam dingo elektra ir dėl to pyragas irgi neiškilo.

Priklausomai nuo orkaitės ar naudojamų obuolių kiekio tikslus kepimo laikas irgi gali varijuoti. Jeigu obuolių dedate daugiau arba jie dideli, gali užtrukti kiek ilgiau, kol pyragas galutinai iškeps. Ar jau iškepęs, visada geriausia patikrinti mediniu pagaliuku. Jeigu jį ištraukiate apsivėlusį tešla, dar vadinasi reikėtų pakepti.

Būtinai pabandykite šį receptą dar kartą ir, esu tikra, jis pasiseks! ATSAKYTI
Rozalija
2017-08-30 23:42
Kepčiau ir aš, jei būtų produktai gramais surašyti:(... ATSAKYTI
Dovilė
2017-08-31 15:13
Rozalija, štai - cukraus 200g (galima ir mažiau, čia pagal skonį), miltų apie 300g (bet žiūrėkit pagal tešlos tirštumą tikslų kiekį), na o kefyro apie 240 g ATSAKYTI
Rita
2017-08-30 22:27
Kepiau vakar, labai purus ir skanus, dar i tesla pienisko sokolado gabaliuku ipjausciau - pasaka! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis