Purūs kepti varškėtukai

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 117)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 117)
Purūs varškėčiai
Autorius apie receptą: Labai skanūs, minkštučiai ir purūs varškėtukai. Skanesni jie bus su riebesne varške, o tikslų miltų kiekį koreguokite pagal varškės drėgnumą - kuo šlapesnė varškė, Labai skanūs, minkštučiai ir purūs varškėtukai. Skanesni jie bus su riebesne varške, o tikslų miltų kiekį koreguokite pagal varškės drėgnumą - kuo šlapesnė varškė, tuo daugiau reikės miltų, o jeigu varškė sausa, gali reikėti ir truputį mažiau miltų negu recepte. (...daugiau) Anželika Stančikienė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų varškės (skaniau su riebesne ir sausesne)
8 šaukštai miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę pertrinti per sietelį arba elektriniu trintuvu - varškėčiai bus puresni. Į pertrintą varškę suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti miltus ir dar kartą permaišyti.
2.
Tešla turi būti lengvai formuojama, stipriai nelimpanti prie rankų. Susukti tešlą į dešrą ir supjaustyti griežinėliais, truputį palyginti kraštus plačiu peiliu, taip varškėčiai bus gražios vienodos formos.
3.
Kepti įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių. Iškepusius galima pabarstyti cukraus pudra. Labai skanu valgyti su grietine arba jogurtu.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (62)
Marta
2024-02-27 19:48
Aš į žemaičių blynus miltų nededu, tik krakmolą.Man taip skaniau ATSAKYTI
Vaida
2024-02-14 16:07
Dedu 4 šaukštus miltų ir 4 šaukštus krakmolo. Gaunasi super. ATSAKYTI
Agne
2024-02-16 00:13
Ką jums duoda krakmolas??? ATSAKYTI
Jolanta
2024-01-04 13:50
Labai skanei gavosi, super!!! ATSAKYTI
Loreta
2023-12-24 11:04
Viskas gavosi puikiai, gaminių ne pirmą kartą, vietoj cukraus naudoju agavų sirupą ir formą darau su stikline pasibarsčius miltų ant paviršiaus. ATSAKYTI
Maria
2023-11-04 11:59
I made these to my lithuanian husband and he loved it ATSAKYTI
Kristina
2023-10-01 11:11
Aš miltų visada dedu iš ,,akies'' tešlą pasidarau grietinės konsistensijos, gerokai tirštą ir dedu į keptuvę su šaukštu, viskas labai super būna ATSAKYTI
Edita
2023-07-20 12:41
Gavosi kieti, neįmanoma buvo minkyti, tešla lipo prie rankų... gaila išmestų produktų:( ATSAKYTI
Edvinas
2023-08-23 14:23
Kai miltai sušlampa jie tikrai lips prie rankų. Tiesiog reikia susitaikyti kad kažkiek limpa. Mano nuomone kuo labiau limpa prie ranku ,tuo skanesni gaunasi. Pagalbai noriu pasakyti kad varškėčiai geriausiai formuojasi jei prieš tai sudrėkinama vandeniu delnai. ATSAKYTI
Ugne
2023-04-26 17:04
Labai skanus gavos pagal ši recepta bet kai vyras valgė tai sake labai skanu buvo ATSAKYTI
Michelin
2023-01-14 13:36
Prastas receptas, viską padariau kaip aprašyta, bet tešla tragiškai lipni. Teko miltų dėti žymiai daugiau, kobe dviguvai negu nurodyta. ATSAKYTI
Agnė
2023-01-16 10:40
Galbūt varškę drėgną naudojote. Autorė naudojo sausą, o ir aprašyme rašo, kad tikslų miltų kiekį reikia koreguoti pagal varškės drėgnumą - kuo šlapesnė varškė, tuo daugiau reikės miltų, o jeigu varškė sausa, gali reikėti ir truputį mažiau miltų negu recepte. Tad nieko nuostabaus, kad miltų kiekį reikia koreguoti :) ATSAKYTI
Rokis
2023-02-15 18:49
Kam jūs tuos miltus dedat, miltu išvis minimaliai, pašlapinat rankas ir formuojat kaip kotletukus. Tada bus varškėčiai, ne blynai su varške :) ATSAKYTI
VIktorija
2023-04-06 20:53
Ačiū už patarimą! Pirmą kartą gyvenime iškepiau tokius minkštus ir purius varškėčius :) Visuomet pridėdavau miltų, kad tešla neliptų prie rankų ir gaudavosi kieti. Šį kartą šlapinau rankas ir formavau varškėtukus iš limpančios tešlos. Gavosi puikiai! ATSAKYTI
Giedrius
2023-12-10 13:35
Kitą karta rankas aliejumi pasitepk ir gausis vau ATSAKYTI
Mantas
2022-11-15 21:24
Viska gerai, tik vietoje cukraus dedu natūralų medų, nes ne natūralaus cukraus jau seniai nebevartoju. Žodžiu kaip kitiems nežinau man jie iškepę gaunasi tokie biški kaip guminiai bet skanu viskas oki doki ATSAKYTI
Dalia
2022-09-27 07:54
Patikrintas receptas.Super! ATSAKYTI
Naglis
2022-08-09 09:29
Labai skanu! ATSAKYTI
Ugnė
2022-08-02 13:04
Labai skanu! ATSAKYTI
Marius
2022-03-07 12:51
Nesu kulinaras,bet varsketukai tikrai liuks gavosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital