Olandiškas obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Olandiškas obuolių pyragas
Olandiškas obuolių pyragas
Olandiškas obuolių pyragas
Olandiškas obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Jei mėgstate pyragus, kuriuose yra daug, labai daug, obuolių, šis tradicinis olandiškas obuolių pyragas Jums tikrai patiks. Trapios tešlos krepšelyje obuolių sukritę beveik Jei mėgstate pyragus, kuriuose yra daug, labai daug, obuolių, šis tradicinis olandiškas obuolių pyragas Jums tikrai patiks. Trapios tešlos krepšelyje obuolių sukritę beveik kilogramas! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto (šalto)
160 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 vienetas kiaušinių trynių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
800 gramų obuolių (nuluptų ir supjaustytų plonomis skiltelėmis)
75 gramai razinų (išmirkytų šiltame vandenyje)
50 gramų cukraus pudros (bėrimui ant pagrindo)
2 šaukštai cukraus pudros (obuoliams)
2 šaukštai cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir žiupsnelį druskos. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais, kol susidarys trupiniai.
2.
Įdėkite kiaušinio trynį ir minkykite, kol gausite vientisą, minkštą tešlą.
3.
Kepimo formą (naudojau apvalią 22 cm skersmens atsegamais kraštais) išklokite kepimo popieriumi. Dviem trečdaliais paruoštos tešlos išklokite formos dugną ir suformuokite gana aukštas sieneles. Likusį trečdalį tešlos suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Kepimo indą su tešla taip pat dėkite į šaldytuvą.
4.
Išmirkytas razinas nusunkite ir nusausinkite popieriniu rankšluostėliu.
5.
Sumaišykite obuolius, razinas, du šaukštus cukraus pudros ir du šaukštus cinamono.
6.
50 gramų cukraus pudros tolygiai suberkite ant tešlos pagrindo. Ant viršaus suberkite obuolių ir razinų masę.
7.
Iš šaldytuvo išimkite atidėtą trečdalį tešlos, tarp delnų “iškočiokite” plonas juosteles ir ant pyrago viršaus išdėliokite tinklelį. Šio tinklelio juosteles aptepkite lengvai paplaktu kiaušiniu.
8.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 10 min. (kol viršus gražiai parus ir pyragas iškeps). Jei pyrago viršus pradėtų rusti per greitai, jį pridenkite folijos arba kepimo popieriaus lakštu.
9.
Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir bent 10 minučių luktelėkite, kol pyragas šiek tiek atvės ir sutvirtės.
10.
Išimkite iš formos (atsargiai!) ir pjaustykite gabalėliais.
11.
Patiekti galite tiesiog vieną ar su kaušeliu ledų ar plakta grietinėle. Skanaus!
Patarimai:
Obuolius šiam pyragui rinkitės sultingus, saldžiarūgščius, tvirtus, netyžtančius. Obuolių skiltelės išskirs sultis ir šiek tiek sukris, tos sultys susigers į pyrago tešlą – galutinis rezultatas pranoks lūkesčius.
Svarbu - būkite kantrūs ir būtinai luktelkite, kol pyragas šiek tiek atvės ir sutvirtės. Tuomet atpjauti gabalėliai gražiau išlaikys savo formą, obuolių įdaras nesikėsins „sugriūti“. Bet, žinoma, kaip ir visi obuolių pyragai, šis gardžiausias dar šiek tiek šiltas, patiektas su kaušeliu vanilinių ledų, trupučiu saldžios plaktos grietinėlės ar aplietas šlakeliu karamelės.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital