Nematomas obuolių ir kriaušių pyragas

AUTORIUS:
Raimonda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Nematomas obuolių ir kriaušių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis puikus pyragas įvairiausiomis varijacijomis po internetą keliauja jau 10 metų! Labai juo susidomėjau, todėl, gerokai paieškojusi, seniausia šio recepto versija, kokią Šis puikus pyragas įvairiausiomis varijacijomis po internetą keliauja jau 10 metų! Labai juo susidomėjau, todėl, gerokai paieškojusi, seniausia šio recepto versija, kokią pavyko atrasti, buvo prancūzės Eryn tinklaraštyje. Išbandžiau ir labai noriu pasidalinti su Jumis! Nematomu šį pyragą Eryn pavadino dėl beveik permatomai supjaustytų vaisių. Vaisius rinkitės gerai prinokusius, saldžius, nes būtent jų skonis ir bus stipriausiai juntamas pyrage. Formą naudojau maždaug 25*15 cm dydžio, bet tinka ir kitokio dydžio, taip pat ir apvali. (...daugiau) Raimonda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
3 vienetai kriaušių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
70 gramų miltų
50 gramų cukraus
20 gramų sviesto
11 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės aromato (ar vanilinio cukraus)
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
1 sauja migdolų drožlių (nebūtina)
pagal skonį cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol jie suputos ir pabals. Supilti tirpintą ir atvėsintą sviestą, pilti pieną ir vanilę. Permaišyti.
3.
Lengvai plakant, įsijoti miltus su kepimo milteliais ir druska. Tešlą padalinti į du dubenėlius lygiomis dalimis.
4.
Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas. Supjaustyti kuo plonesnėmis riekelėmis, patogiausia mandolina. Dėti į vieną tešlos dubenį. Kai dėsite vaisius, iš dugno ant vaisių vis uždėkite tešlos, kad vaisiai nepajuoduotų, taip išsimaišys ir tešla. Taip pat paruošti kriaušes, sudėti į kitą pusę tešlos.
5.
Kepimo popieriumi iškloti formą ar sutepti sviestu ir pabarstyti miltais. Formą naudojau ~25*15 cm dydžio, bet tinka ir kitokio dydžio.
6.
Tešlą su obuoliais atsargiai supilti į formą, išlyginti paviršių. Ant viršaus atsargiai supilti kriaušių tešlą. Išlyginti paviršių. Pabarstyti riešutais.
7.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C laipsnių. Pyragą dėti kepti į įkaitintą orkaitę ir kepti 35 - 40 minučių. Jei kepsite mažesnėje formoje, pvz., 20*15 cm formoje, pyragas bus storesnis, jį reikės kepti kiek ilgiau, apie 45 minutes.
8.
Palikti šiek tiek atvėsti ir pabarstyti cukraus pudra. Galima valgyti šiltą, bet skaniausias visiškai atvėsęs, ypač sekančią dieną.
AUTORIUS: Raimonda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Angele
2018-09-15 21:37
Kas ta mandolina? muzikos instrumentas? ATSAKYTI
Ieva
2018-09-16 07:39
Ne tik muzikos instrumentas :)) Yra ir virtuvės prietaisas lygiai tokiu pačiu pavadinimu - tai tokia pjaustyklė, kažkuo primenanti tarką, bet tik su viena pailga, labai aštria pjaustymo geležte, vietoje visų tarkos "skylučių". Labai patogu ypač plonai pjaustyti daržoves, ir vaisius. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis