Natūraliai saldus obuolių pyragas be kiaušinių ir pieno produktų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Natūraliai saldus obuolių pyragas be kiaušinių ir pieno produktų
Autorius apie receptą: Neįsivaizduoju rudens be šilto ir kvapnaus obuolių pyrago. Šis dar su cinamonu, pilno grūdo speltos miltais ir datulėmis. Tikras skanumėlis! Neįsivaizduoju rudens be šilto ir kvapnaus obuolių pyrago. Šis dar su cinamonu, pilno grūdo speltos miltais ir datulėmis. Tikras skanumėlis! Rima, Sveikas receptas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2 stiklinės speltų miltų (apytikriai)
1 stiklinė augalinio avižų gėrimo (arba kito augalinio pieno)
5 šaukštai vandens
2 šaukštai linų sėmenų
2 šaukštai datulių pastos (žr. patarimus)
1.5 šaukšto kokosų aliejaus
Įdarui:
6 vienetai obuolių
2 šaukštai cinamono
1.5 šaukšto datulių pastos (žr. patarimus)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Linų sėmenis sumaišykite su 5 šaukštais vandens ir palikite 15 minučių brinkti.
2.
Į linų sėmenų masę pilkite kokosų aliejų, dėkite datulių pastą, suberkite miltus ir, maišydami, pilkite avižų pieną. Viską sumaišykite iki vientisos masės ir gerai išminkykite. Tešla turi būti kočiojama. Jeigu reikia, dėkite daugiau miltų.
3.
Iš tešlos iškočiokite 2 apvalius apie 22 cm skersmens lakštus.
4.
Įdarui obuolius supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su datulių pasta, cinamonu, vanilės ekstraktu. Datulių pastos galite dėti ir daugiau, jeigu patinka saldžiau.
5.
Į apvalią 22 cm skersmens kepimo formą dėkite vieną tešlos lakštą, tuomet įdarą, ant viršaus dėkite antrą tešlos lakštą.
6.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių. Skanaus!
Patarimai:
Jeigu valgote kiaušinius, tai vietoje linų sėmenų puikiai tiks 2 kiaušiniai.
Datulių pastos būna pirkti arba ją galite pasigaminti patys - minkštas datules sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Jeigu datulės kietesnės, prieš trindami jas užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti 10-15 minučių, tada nusunkite ir sutrinkite.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital