Nuostabus obuolių pyragas su plikytu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Obuolių pyragas su plikytu kremu
Obuolių pyragas su plikytu kremu
Obuolių pyragas su plikytu kremu
Autorius apie receptą: Labai skanus pyragas! Originaliame recepte mėlyniu nebuvo, bet kadangi aš jų turėjau, tai įdėjau, bet jūs drąsiai galite jį kepti ir tik su obuoliais. Pyragas tikrai superinio Labai skanus pyragas! Originaliame recepte mėlyniu nebuvo, bet kadangi aš jų turėjau, tai įdėjau, bet jūs drąsiai galite jį kepti ir tik su obuoliais. Pyragas tikrai superinio skonio, o ir produktai jam reikalingi gana paprasti. Pyragui kepti naudojau 22 centimetrų skersmens formą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
230 gramų miltų
125 gramai sviesto (šalto)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas grietinės (tirštos)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek vanilės aromato
šiek tiek druskos
Kremui:
400 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
40 gramų kukurūzų krakmolo
šiek tiek vanilės
Įdarui:
350 gramų obuolių (nuluptų, be sėklų, arba 500 gr, jei kepsite be mėlynių)
125 gramai mėlynių (galima ir nedėti)
2 šaukštai kokoso drožlių (arba džiūvėsėlių)
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilę sumaišyti. Įmušti kiaušinį, įtarkuoti sviestą, įdėti grietinę ir užminkyti tešlą. Padalinti tešlą į dvi vienodas dalis, įvynioti į maistinę plėvelę ir vieną įdėti į šaldytuvą 20 minučių, o kitą į kamerą mažiausiai valandai.
2.
Išimti tešlą iš šaldytuvo ir iškočioti iš jos 22 centimetrų skersmens apskritimą, dėti jį į torto formą, išklotą kepimo popieriumi (kraštai turi irgi būti iškloti), subadyti šakute ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 18 - 20 miučių. Išėmus palikti trumpam atvėsti.
3.
Kremui kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, krakmolu ir pienu. Uždėti ant viryklės ir kaitinti vis maišant, kol kremas sutirštės.
4.
Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Mėlynes nuplauti, nusausinti.
5.
Apkepusį ir atvėsusį pyrago padą pabarstyti kokoso drožlėmis arba maltais džiūvėsėliais, tam, kad truputėlį sugertų sultis nuo obuolių. Sudėti obuolius ir mėlynes, ant jų užtepti dar karštą kremą taip, kad jis patektų į tarpus, o ant viršaus stambia tarka užtarkuoti likusią tešlą iš šaldymo kameros.
6.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Iškepusį pyragą palikti formoje atvėsti, o tada atsargiai išimti iš formos, nuimti kepimo popierių ir pabarstyti cukraus pudra. Pyragas skanesnis keletą valandų pastovėjęs šaldytuve.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Ner
2019-08-01 11:48
Išėjo labai skanus! Ir aš traukiu jį į savo receptų knygelę :) ATSAKYTI
kuniuks
2019-04-21 03:38
kiekvienam skirtingai...o man jis pasakiskas.. sios kulinares kepiniai visi iki vieno ziauriai skanus. ATSAKYTI
Rita
2018-08-20 10:31
Labai skanus pyragas, išbandžiau ATSAKYTI
Kristina
2018-08-20 02:59
Bandžiau kepti šį pyragą, man jis neskanus, nes plikytas kremas bekepant pavirto į panašius varškės gumuliukus, ir toks plikyto kremo derinys su obuoliais išėjo neskanus ATSAKYTI
Reda
2018-08-18 14:54
Labai skanus gavosi!! İ receptu knygute itraukiau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital