Tobulas šokoladinis braunis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 80)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 80)
Šokoladinis braunis brownie
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Autorius apie receptą: Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio jo norisi dar ir dar. Pabandykite, skanesnio braunio ragauti man dar neteko. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų juodojo šokolado (naudojau 70 proc.)
160 gramų cukraus (trečdalį paprasto cukraus keičiau ruduoju Dansukker)
150 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
60 gramų miltų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis tirpios kavos (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į stiklinį arba metalinį dubenį dedame kubeliais pasmulkintą sviestą ir į gabalėlius sulaužytą šokoladą. Dubenį statome virš garų vonelės ir vis pamaišydami kaitiname iki viskas ištirps ir bus vientisa šokoladinį masė. Nuimame nuo garų ir paliekame atvėsti (masė turi būti šilta, bet ne karšta).
2.
Į kitą dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, vanillės ekstraktą ir tirpią kavą (jei naudojame). Plakame dideliu greičiu iki masė pabals, jos tūris ženkliai padidės ir nebesijaus cukraus grūdelių (elektriniu plaktuvu man užtrunka apie 7-8 minutes).
3.
Į kiaušinių masę pamažu plakdami mažu greičiau supilame pravėsusią šokoladinę masę.
4.
Tada plakti nustojame, suberiame miltus ir šaukštu arba mentele išmaišome,, kad nebesimatytų sausų miltų.
5.
Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm, bet tinka ir 23x23 cm ar apvali 24-26 cm) ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.
Kepame apie 25-28 minutes. Braunis bus iškepęs, kai jo paviršius apsitrauks plutele, o įbedus medinį pagaliuką į braunio vidurį jį ištrauksite aplipusį keliais trupinukais, bet neatrodys, jog pagaliukas mirko šokoladiniame padaže.
7.
Iškepusiam brauniui leidžiame 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Pjaustome visiškai atvėsusį.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie braunio gaminimą rasite šiame straipsnyje.
Jei norite, kad plakant kiaušinius su cukrumi greičiau ištirptų cukrus (nuo jo ištirpimo priklauso braunio plutelės dailumas), galite jį prieš tai pasmulkinti elektriniu trintuvu. Į pudrą sutrinti nebūtina, tik šiek tiek pasmulkinti.
Labai svarbu braunio neperkepti. Kiekviena orkaitė truputį skirtinga, tad kepamą braunį stebėkite - kai tik ant jo paviršiaus susidaro plutelė, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite su keliais trupiniais, bet ne tarsi išmirkytą tešloje, braunį traukite iš orkaitės.
Atvėsusį braunį laikykite sandarioje dėžutėje iki savaitės.
Rudasis cukrus suteikia brauniui daugiau drėgmės ir karameliškesnį skonį, bet jeigu neturite, tinka ir paprastas cukrus.
RECEPTO DRAUGAS: Dan Sukker
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Vika
2020-11-26 22:30
Pabandeme, laaaaaabai šookoladinis, reikalauka ledų rutuliuko :) ATSAKYTI
Dovilė
2020-11-29 15:39
Tikrai taip :) Su ledais šis braunis be galo tinka :) Beje, jei norisi švelnesnio šokoladiškumo, rinkitės mažesnio kakavos procento šokoladą. Aš esu didelė juodojo šokolado mylėtoja, tad 72 proc. man tobula, bet tikrai skaniai braunis pavyksta ir su 50% ar 60% juodu šokoladu :) ATSAKYTI
Luka
2020-11-16 11:03
Sveiki. Gavosi siek tiek sausokas ir kas svarbiausiai labai labai luztantis. Tiesiog imant trupejo i gabaliukus. Ar gali buti kad padauginau miltu? Atrodo dejau pagal recepta... Kepiau 25 min 180 laipsniu ikaitintoje :) ATSAKYTI
Luka
2020-11-16 11:05
p. s. Kai dejau miltus, maisiau nedaug, tik vos vos. Dar lyg matesi grumuliukai bet tikrai ne miltu spalvos. ATSAKYTI
Dovilė
2020-11-22 14:01
Miltų išmaišymas ir matomi gumuliukai įtakos galėjo turėti, nes tešla po jų įmaišymo turėtų būti vientisa, gana glotni. Jei miltų dėjote tikrai 60g ir visų kitų ingredientų pagal receptą, braunis sausas po 25 min kepimo būti neturėtų. Net ir po 27-30 būna gana drėgnas. O prieš pjaustant leidote visiškai atvėsti? Nes kol braunis karštas, jis tikrai lūžta ir sunkiai pjaustosi, o būtent vėsdamas tvirtėja. ATSAKYTI
Emilija
2020-11-11 15:35
Tikrai labai skanus! Rekomenduoju! Kepiau apie 30, labai gerai iškepė. ATSAKYTI
Gražina
2020-11-06 14:36
Dieviškas pyragas, rekomenduoju, toks skanus, kad negaliu neskanauti...rankos pačios siekia gabalėlio! ATSAKYTI
Ana
2020-11-04 17:25
Kepiau šiandien, žiauriai skanus. Nesulaukiau kol atvės, tai susipjaustė ne taip gražiai kaip foto, bet toks drėgnas, šokoladinis. Labai labai geras, rekomenduoju. ATSAKYTI
Karolina
2020-07-15 15:07
Puikiai gavosi, labai skanus, rekomenduoju. 25 min keopimo pilnai pakanka. ATSAKYTI
Lukrecija
2020-05-03 15:35
Super! Ačiū už receptą, labai skanu:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital