Tobulas šokoladinis braunis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 267)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 267)
Šokoladinis braunis brownie
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Autorius apie receptą: Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio jo norisi dar ir dar. Pabandykite, skanesnio braunio ragauti man dar neteko. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų juodojo šokolado (naudojau 70 proc.)
160 gramų cukraus (trečdalį paprasto cukraus keičiau ruduoju Dansukker)
150 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
60 gramų miltų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis tirpios kavos (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į stiklinį arba metalinį dubenį dedame kubeliais pasmulkintą sviestą ir į gabalėlius sulaužytą šokoladą. Dubenį statome virš garų vonelės ir vis pamaišydami kaitiname iki viskas ištirps ir bus vientisa šokoladinį masė. Nuimame nuo garų ir paliekame atvėsti (masė turi būti šilta, bet ne karšta).
2.
Į kitą dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, vanillės ekstraktą ir tirpią kavą (jei naudojame). Plakame dideliu greičiu iki masė pabals, jos tūris ženkliai padidės ir nebesijaus cukraus grūdelių (elektriniu plaktuvu man užtrunka apie 7-8 minutes).
3.
Į kiaušinių masę pamažu plakdami mažu greičiau supilame pravėsusią šokoladinę masę.
4.
Tada plakti nustojame, suberiame miltus ir šaukštu arba mentele išmaišome,, kad nebesimatytų sausų miltų.
5.
Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm, bet tinka ir 23x23 cm ar apvali 24-26 cm) ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.
Kepame apie 25-28 minutes. Braunis bus iškepęs, kai jo paviršius apsitrauks plutele, o įbedus medinį pagaliuką į braunio vidurį jį ištrauksite aplipusį keliais trupinukais, bet neatrodys, jog pagaliukas mirko šokoladiniame padaže.
7.
Iškepusiam brauniui leidžiame 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Pjaustome visiškai atvėsusį.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie braunio gaminimą rasite šiame straipsnyje.
Jei norite, kad plakant kiaušinius su cukrumi greičiau ištirptų cukrus (nuo jo ištirpimo priklauso braunio plutelės dailumas), galite jį prieš tai pasmulkinti elektriniu trintuvu. Į pudrą sutrinti nebūtina, tik šiek tiek pasmulkinti.
Labai svarbu braunio neperkepti. Kiekviena orkaitė truputį skirtinga, tad kepamą braunį stebėkite - kai tik ant jo paviršiaus susidaro plutelė, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite su keliais trupiniais, bet ne tarsi išmirkytą tešloje, braunį traukite iš orkaitės.
Atvėsusį braunį laikykite sandarioje dėžutėje iki savaitės.
Rudasis cukrus suteikia brauniui daugiau drėgmės ir karameliškesnį skonį, bet jeigu neturite, tinka ir paprastas cukrus.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (52)
Kung fu peiliai
2022-07-17 15:18
Kepėme lygiai taip pačiai kaip parašyta, gavosi puikus! Skonis 10/10, išvaizda lygiai tokia pat kaip nuotraukose. Šiaip jis yra gana saldus, tad tiem kad nemėgsta per saldžiai siūlyčiau dėti mažiau cukraus. Rekomenduoju!^^ ATSAKYTI
Živilė
2022-07-04 11:39
Tikrai, kad tobulas braunis. Tik kepimo laikas, bent jau man, gavosi ilgesnis, nei nurodyta. Kepsiu dar ne karta. ATSAKYTI
Petras Kerulis
2022-06-10 16:24
Labai skanus braunis. Gaminausi jau antra kartą. Rekomenduoju ATSAKYTI
Justina
2022-04-01 21:28
Sitas receptas davar mano topu sąraše :) pirma karta kepiau brauni ir gavosi tobulai.. -ačiū. Už recepta :) ATSAKYTI
Piktas keksas
2022-03-14 20:32
Pagal receptą nesigavo, ne išsikėlė ir gavosi sausas ATSAKYTI
Simona
2022-03-15 09:12
Brauniai yra sunkesni, drėgnesnis, sodresni pyragai, jie ir neturi labai iškilti. O jeigu sausas - reiškia arba per didelė kepimo temperatūra, arba per ilgai kepėte. ATSAKYTI
:)
2022-02-16 14:20
Panašu Į Beatos receptą ATSAKYTI
Boba
2022-03-25 14:04
Tikrai taip ATSAKYTI
Irma
2022-02-14 15:41
Labai skanus, ne vieną kartą jau kepiau, tik aš visada darau dviguba porcija, bet vistiek per tą patį vakarą dingsta nuo stalo. ATSAKYTI
Justina
2022-02-07 16:36
Gaminau pagal receptą. Nesigavo tokia šviesi graži plutelė kaip nuotraukoje... Gal reiktų dėti vien tik rudaji cukrų arba jo dar šiek tiek daugiau nei baltojo ATSAKYTI
Sigita
2022-02-07 00:59
Viskas puikiai ATSAKYTI
sofija
2022-02-15 12:01
tikrai ATSAKYTI
Agne
2022-01-31 18:01
Daugiau nekepsiu, gavosi sausas ir trupantis. Viska dariau pagal recepta. Nerekomenduoju ATSAKYTI
Simona
2022-02-01 09:20
Jei sausas ir trupa - tikriausiai perkepėt. Kartais net pagal recepto laiką kepant, jei orkaitė kaitresnė (jos tikrai labai skirtingos būna, nors rodo tą pačią temperatūrą), gali perkept. ATSAKYTI
Dovilė
2022-02-01 17:47
Simona teisi, jei braunis sausas, o ingredientus matavote tiksliai, pagrindinė priežastis - per ilga kepimo trukmė ir/ar per aukšta temperatūra. Galėjo nutikti, jei pvz. jūsų naudota forma buvo didesnė negu mano arba jei orkaitė skirtingai kaista. ATSAKYTI
Jurga
2022-01-25 10:08
Kažin jei mažiau cukraus dėti? ATSAKYTI
Dovilė
2022-02-01 17:48
Galima pabandyti šiek tiek sumažinti, bet konsistencija tada bus kiek kitokia. Braunis toks jau yra - amerikietiškas saldumynas, tad kaip ir daugelis amerikietiškų - saldus tikrai :) ATSAKYTI
Lina
2021-12-12 09:42
Puikiai pavyno. Noriu paklausti, ar vietoj kvietinių miltų galima dėti migdolų miltus? ATSAKYTI
Dovilė
2021-12-14 13:39
Nebandžiau, bet manau, kad galėtų tikti :) Miltų recepte naudojama nedaug, tad didelio poveikio nemanau, kad turės. ATSAKYTI
Sandra
2021-12-10 09:34
Laaabai skanus, vaiku ir sveciu pamegtas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital