Tobulas šokoladinis braunis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 698)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 698)
Šokoladinis braunis brownie
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Autorius apie receptą: Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio jo norisi dar ir dar. Pabandykite, skanesnio braunio ragauti man dar neteko. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų juodojo šokolado (naudojau 70 proc.)
160 gramų cukraus (trečdalį paprasto cukraus keičiau ruduoju Dansukker)
150 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
60 gramų miltų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis tirpios kavos (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į stiklinį arba metalinį dubenį dedame kubeliais pasmulkintą sviestą ir į gabalėlius sulaužytą šokoladą. Dubenį statome virš garų vonelės ir vis pamaišydami kaitiname iki viskas ištirps ir bus vientisa šokoladinį masė. Nuimame nuo garų ir paliekame atvėsti (masė turi būti šilta, bet ne karšta).
2.
Į kitą dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, vanillės ekstraktą ir tirpią kavą (jei naudojame). Plakame dideliu greičiu iki masė pabals, jos tūris ženkliai padidės ir nebesijaus cukraus grūdelių (elektriniu plaktuvu man užtrunka apie 7-8 minutes).
3.
Į kiaušinių masę pamažu plakdami mažu greičiau supilame pravėsusią šokoladinę masę.
4.
Tada plakti nustojame, suberiame miltus ir šaukštu arba mentele išmaišome,, kad nebesimatytų sausų miltų.
5.
Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm, bet tinka ir 23x23 cm ar apvali 24-26 cm) ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.
Kepame apie 25-28 minutes. Braunis bus iškepęs, kai jo paviršius apsitrauks plutele, o įbedus medinį pagaliuką į braunio vidurį jį ištrauksite aplipusį keliais trupinukais, bet neatrodys, jog pagaliukas mirko šokoladiniame padaže.
7.
Iškepusiam brauniui leidžiame 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Pjaustome visiškai atvėsusį.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie braunio gaminimą rasite šiame straipsnyje.
Jei norite, kad plakant kiaušinius su cukrumi greičiau ištirptų cukrus (nuo jo ištirpimo priklauso braunio plutelės dailumas), galite jį prieš tai pasmulkinti elektriniu trintuvu. Į pudrą sutrinti nebūtina, tik šiek tiek pasmulkinti.
Labai svarbu braunio neperkepti. Kiekviena orkaitė truputį skirtinga, tad kepamą braunį stebėkite - kai tik ant jo paviršiaus susidaro plutelė, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite su keliais trupiniais, bet ne tarsi išmirkytą tešloje, braunį traukite iš orkaitės.
Atvėsusį braunį laikykite sandarioje dėžutėje iki savaitės.
Rudasis cukrus suteikia brauniui daugiau drėgmės ir karameliškesnį skonį, bet jeigu neturite, tinka ir paprastas cukrus.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (112)
Juste
2024-03-10 15:03
Nuostabiausias receptas, ne pirmą kartą pagal jį gaminu ir braunis gaunis be galo skanus. Ačiū ATSAKYTI
Alina
2024-03-10 09:52
O sviest kur deti ??? ATSAKYTI
Judita
2024-03-12 13:18
Pirmame žingsnyje parašyta, kad supjaustyti kubeliais ir dėti kartu su šokoladu ištirpti. ATSAKYTI
Egle
2024-02-12 15:31
O butinai reikia vaniles ekstrakto ATSAKYTI
Jurga
2024-02-13 17:16
Galima keisti vanilės milteliais arba visai praleisti. ATSAKYTI
Ernesta
2024-02-02 19:37
Tobulas skonis! Viskas pavyko puikiai! Dariau dvigubą normą. Į vidų įsluoksniavau vyšnių uogienės o į pačią šokolado masę nemažai mėtų sirupo. Gavosi toks tobulas skonių derinys, kad visi pirštus laižėsi! Ačiū už receptą! Puiki bazė! Tiesa kepti reikėjo 190 temp. 40 min. ATSAKYTI
Austėja
2024-01-26 17:20
Tie kas rasot, kad nesigavo, tikrai kažką ne taip darote. Gavosi idealus! ATSAKYTI
Agota
2024-01-15 18:17
O dieve, koks skanus pavyko!! Nesitikėjau tokio gero, kartosiu ATSAKYTI
Nomeda
2024-01-15 15:22
Galiu vietoj juodojo sokolado deti kakava ar ne juodaji sokolada? ATSAKYTI
Judita
2024-01-15 17:18
Tikram brauniui būtinas šokoladas, kitaip gausis tiesiog kakavinis pyragas ir tiek. ATSAKYTI
Dovilė
2024-01-15 18:14
Taip, tikram būtinas ir būtent toks man pats skaniausias, bet yra ir gana skanių braunio interpretacijų su kakava vietoje šokolado. Pvz. štai šis receptas man labai patinka. ATSAKYTI
Kamile
2024-01-15 15:12
O galiu deti ne juoda sokalada? ATSAKYTI
Laura
2024-01-15 17:16
Taip, galima naudoti ir pienišką šokoladą, bet tai turės įtakos galutiniam skoniui ir tekstūrai. Pieniškas šokoladas yra saldesnis ir turtingesnis pieno produktais nei tamsusis šokoladas, todėl braunis bus saldesnis ir mažiau intensyvios šokolado skonio. ATSAKYTI
Viktorija
2024-01-06 15:11
Formos nelaikė, neiškepė vidus. ATSAKYTI
Dovilė
2024-01-08 13:23
Jei taip nutiko, tikriausiai kepėte šiek tiek per trumpai. Kiekviena orkaitė skirtingai kaista, tad reikėtų stebėti labiau pagal vaizdą - kai jau ant braunio paviršiaus susidaro plutelė, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištraukiate su keliais trupiniais, bet ne tarsi išmirkytą tešloje, tada braunį traukite iš orkaitės. ATSAKYTI
Tanita
2024-02-07 22:14
Be medinio pagaliuko nieko nebūtu gavesi, tai pagrindinis įrankis ATSAKYTI
Valgytoja
2024-01-03 13:59
Tikrai labai labai skanus brownie, verta gaminti! ATSAKYTI
niam niam
2023-12-17 14:54
Tobulas, gaminu ne pirmą kartą~ ATSAKYTI
Mama
2023-12-07 16:24
Aš dar "paturbinu" dedu sūdytų smulkintų migdolų ar kitų riešutų.yammmyyy ATSAKYTI
Sefe
2023-12-06 11:00
Gal ir skanus, bet viršus apdegė, vidus neiškepė, labai nusivylėme. Sekėme receptą, perskaitėme viską po kelis kartus ir vis tiek nesigavo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital