Tobulas šokoladinis braunis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 364)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 364)
Šokoladinis braunis brownie
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Autorius apie receptą: Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio jo norisi dar ir dar. Pabandykite, skanesnio braunio ragauti man dar neteko. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų juodojo šokolado (naudojau 70 proc.)
160 gramų cukraus (trečdalį paprasto cukraus keičiau ruduoju Dansukker)
150 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
60 gramų miltų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis tirpios kavos (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į stiklinį arba metalinį dubenį dedame kubeliais pasmulkintą sviestą ir į gabalėlius sulaužytą šokoladą. Dubenį statome virš garų vonelės ir vis pamaišydami kaitiname iki viskas ištirps ir bus vientisa šokoladinį masė. Nuimame nuo garų ir paliekame atvėsti (masė turi būti šilta, bet ne karšta).
2.
Į kitą dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, vanillės ekstraktą ir tirpią kavą (jei naudojame). Plakame dideliu greičiu iki masė pabals, jos tūris ženkliai padidės ir nebesijaus cukraus grūdelių (elektriniu plaktuvu man užtrunka apie 7-8 minutes).
3.
Į kiaušinių masę pamažu plakdami mažu greičiau supilame pravėsusią šokoladinę masę.
4.
Tada plakti nustojame, suberiame miltus ir šaukštu arba mentele išmaišome,, kad nebesimatytų sausų miltų.
5.
Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm, bet tinka ir 23x23 cm ar apvali 24-26 cm) ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.
Kepame apie 25-28 minutes. Braunis bus iškepęs, kai jo paviršius apsitrauks plutele, o įbedus medinį pagaliuką į braunio vidurį jį ištrauksite aplipusį keliais trupinukais, bet neatrodys, jog pagaliukas mirko šokoladiniame padaže.
7.
Iškepusiam brauniui leidžiame 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Pjaustome visiškai atvėsusį.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie braunio gaminimą rasite šiame straipsnyje.
Jei norite, kad plakant kiaušinius su cukrumi greičiau ištirptų cukrus (nuo jo ištirpimo priklauso braunio plutelės dailumas), galite jį prieš tai pasmulkinti elektriniu trintuvu. Į pudrą sutrinti nebūtina, tik šiek tiek pasmulkinti.
Labai svarbu braunio neperkepti. Kiekviena orkaitė truputį skirtinga, tad kepamą braunį stebėkite - kai tik ant jo paviršiaus susidaro plutelė, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite su keliais trupiniais, bet ne tarsi išmirkytą tešloje, braunį traukite iš orkaitės.
Atvėsusį braunį laikykite sandarioje dėžutėje iki savaitės.
Rudasis cukrus suteikia brauniui daugiau drėgmės ir karameliškesnį skonį, bet jeigu neturite, tinka ir paprastas cukrus.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (70)
braunis
2023-03-20 11:40
Nu labai skanu:) Pirmą kartą gaminau, ir tikrai nenusivyliau. Gaminsiu dar kartą tikrai!! Ačiū už puikų receptą!!! ATSAKYTI
Viktoras
2023-03-10 11:19
kažkaip man gavosi keistos tekstūros ir spalvos. kepiau viska pagal recepta, bet gavosi visai kitai. Bet skanu. ATSAKYTI
Arija
2023-03-04 22:53
Kepu ir kepu, tai su mažiau cukraus, tai su daugiau druskos, dedu rududu gabaliukus, riešutus, belenką - ko gero, aiškiausias ir geriausias bazinis receptas brauniui, o pilnai sekant instrukcijas irgi nė karto nenuvylė. :) ATSAKYTI
Edita
2023-02-25 19:26
Dėjau 70% šokoladą, tai gal todėl buvo kartu dėčiau daugiau cukraus kitą kartą. Braunis nebuvo šlapias nors kepiau 25 minutes kaip parašyta, reiktų kepti kokiom 5 minutėm trumpiau. ATSAKYTI
petriukas
2023-02-22 17:27
nesigavo teslos per mazai nesamone ATSAKYTI
Onute
2023-02-21 18:07
Mano vyrui Antaneliui iskart paleido vydurius, man reikejo valyt. ATSAKYTI
Ema
2023-02-17 11:43
Manau reiktų paminėti, kad reikia kepti orkaitėje režimu “kaitinimas iš viršaus ir apačios”, o ne su vėjeliu. Ne kartą šį receptą bandžiau, bet tobulai gavosi tik vakar kepant paminėtu režimu :) ATSAKYTI
Ona
2022-12-03 11:56
Siaubas, nesigavo ATSAKYTI
Laura
2022-12-05 16:55
Kas būtent nesigavo? Esu gaminusi pagal šį receptą ir iškepė pats geriausias braunis. Galbūt pavyktų patarti, kas būtent galėjo atsitikti. ATSAKYTI
nijole
2022-11-26 23:09
atsiprasau ant karso sokolado parasiau reikia ant porcijos karsto pyrago dejau ledus ATSAKYTI
NIJOLE
2022-11-26 23:05
Esu kepusi kelis kartus as ant karsto sokolado dejau butinai plombyro ledu ir uzpyliau karstu sokoladu Bet cia reikia labai vikriai suktis dirbom su dukra susipjaustem porcijom ir ant kiekvieno gabalelio ledu staigiai pilamas sokoladas Patikekit ledai neistirpsta Skanus ir karstas ir saltas o ledai po sokoladu ATSAKYTI
Asta
2022-11-23 14:22
Kepus ne kartą labai skanus neperkepti ir labai gerai atšaldyti bletoj tada nesulus ATSAKYTI
#3
2022-11-06 11:42
Butinai stiklinis arba metalinis dubuo? ATSAKYTI
Dovilė
2022-11-06 17:09
Tikrai nebūtinai :-) Kokį turite, toks ir bus puikiai ATSAKYTI
Šefė mia
2022-08-23 22:50
Ar galima dėti tik baltą cukrų? ATSAKYTI
Loreta
2022-08-24 09:23
Galima :) ATSAKYTI
Roneta
2022-08-12 17:14
Nuostabus braunis, keptas jau ne vieną ir ne du kartus:) ATSAKYTI
Kung fu peiliai
2022-07-17 15:18
Kepėme lygiai taip pačiai kaip parašyta, gavosi puikus! Skonis 10/10, išvaizda lygiai tokia pat kaip nuotraukose. Šiaip jis yra gana saldus, tad tiem kad nemėgsta per saldžiai siūlyčiau dėti mažiau cukraus. Rekomenduoju!^^ ATSAKYTI
Živilė
2022-07-04 11:39
Tikrai, kad tobulas braunis. Tik kepimo laikas, bent jau man, gavosi ilgesnis, nei nurodyta. Kepsiu dar ne karta. ATSAKYTI
Petras Kerulis
2022-06-10 16:24
Labai skanus braunis. Gaminausi jau antra kartą. Rekomenduoju ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital