Tobulas šokoladinis braunis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 450)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 450)
Šokoladinis braunis brownie
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Autorius apie receptą: Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio jo norisi dar ir dar. Pabandykite, skanesnio braunio ragauti man dar neteko. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų   juodojo šokolado  (naudojau 70 proc.)
160 gramų   cukraus  (trečdalį paprasto cukraus keičiau ruduoju Dansukker)
150 gramų   sviesto
3 vienetai   kiaušinių  (L dydžio)
60 gramų   miltų
1 šaukštelis   vanilės ekstrakto
1 šaukštelis   tirpios kavos  (nebūtina)
1 žiupsnelis   druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į stiklinį arba metalinį dubenį dedame kubeliais pasmulkintą sviestą ir į gabalėlius sulaužytą šokoladą. Dubenį statome virš garų vonelės ir vis pamaišydami kaitiname iki viskas ištirps ir bus vientisa šokoladinį masė. Nuimame nuo garų ir paliekame atvėsti (masė turi būti šilta, bet ne karšta).
2.
Į kitą dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, vanillės ekstraktą ir tirpią kavą (jei naudojame). Plakame dideliu greičiu iki masė pabals, jos tūris ženkliai padidės ir nebesijaus cukraus grūdelių (elektriniu plaktuvu man užtrunka apie 7-8 minutes).
3.
Į kiaušinių masę pamažu plakdami mažu greičiau supilame pravėsusią šokoladinę masę.
4.
Tada plakti nustojame, suberiame miltus ir šaukštu arba mentele išmaišome,, kad nebesimatytų sausų miltų.
5.
Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm, bet tinka ir 23x23 cm ar apvali 24-26 cm) ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.
Kepame apie 25-28 minutes. Braunis bus iškepęs, kai jo paviršius apsitrauks plutele, o įbedus medinį pagaliuką į braunio vidurį jį ištrauksite aplipusį keliais trupinukais, bet neatrodys, jog pagaliukas mirko šokoladiniame padaže.
7.
Iškepusiam brauniui leidžiame 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Pjaustome visiškai atvėsusį.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie braunio gaminimą rasite šiame straipsnyje.
Jei norite, kad plakant kiaušinius su cukrumi greičiau ištirptų cukrus (nuo jo ištirpimo priklauso braunio plutelės dailumas), galite jį prieš tai pasmulkinti elektriniu trintuvu. Į pudrą sutrinti nebūtina, tik šiek tiek pasmulkinti.
Labai svarbu braunio neperkepti. Kiekviena orkaitė truputį skirtinga, tad kepamą braunį stebėkite - kai tik ant jo paviršiaus susidaro plutelė, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite su keliais trupiniais, bet ne tarsi išmirkytą tešloje, braunį traukite iš orkaitės.
Atvėsusį braunį laikykite sandarioje dėžutėje iki savaitės.
Rudasis cukrus suteikia brauniui daugiau drėgmės ir karameliškesnį skonį, bet jeigu neturite, tinka ir paprastas cukrus.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (90)
Meow
2023-11-24 20:47
Pats geriausias braunis ATSAKYTI
Mila
2023-11-13 10:40
Mmm... Žiauriai ATSAKYTI
Mikaila
2023-11-13 10:42
Mmm... Labai ATSAKYTI
Gleivydas
2023-11-07 19:49
Bobelės dėkite biškuti brendžio ir citrinos sultimis galima atvėsusi pašlakstyti. Bandėme su dukra labai pagerina skonį ATSAKYTI
Spring
2023-11-07 00:11
Eina saau pats TOBULIAUSIAS briaunis
Labai lengva pagaminti ,nereikia stovėti valandos prie puodų.
Kepiau ne vieną kartą.
Labai priklauso kokybė nuo cukraus,kuo daugiau rudo cukraus tuo geriau,kai bandžiau su baltu cukrumi visiškai kitoks skonis buvo.
Suvalgai gabaliuką ir net širdis apšąla ATSAKYTI
Agnė
2023-11-04 18:55
Labai sotus ATSAKYTI
Agnė
2023-11-04 18:49
Labai skanu sakau kad kiti paragautu ATSAKYTI
Vytas
2023-11-04 16:11
Pabandysim ATSAKYTI
Lieputė slayy<3
2023-10-08 18:27
Superinis braunis aestetiškai išėjo ATSAKYTI
Vika
2023-09-04 22:02
nežinau ar aš ne ta ką padariau, bet man pačiai pats kepimas buvo labai sunkų, vidus buvo labai minkštas, o išorė pridegusi ATSAKYTI
Justina
2023-09-18 14:24
Labai svarbu braunio neperkepti, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai - kai tik ant braunio paviršiaus susidaro plutelė, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite su keliais trupiniais, bet ne tarsi išmirkytą tešloje, braunį traukite iš orkaitės. O baigus kepti, jis vėsdamas dar šiek tiek kepa ir sutvirtėja labiau. ATSAKYTI
Gaja
2023-08-27 18:41
Sveiki, kodėl nereikia kepimo miltelių??? ATSAKYTI
Aistė
2023-09-18 14:28
Nes braunis nėra tokio tipo pyragas, kad turėtų iškilti. Jis drėgnas ir sunkesnis, tad kilimo jam nereikia. Tik svarbu gerai kiaušinius išplakti. ATSAKYTI
Ana
2023-06-19 12:14
Ne tik skaniausias mano keptas braunis, ne tik šiaip skaniausias braunis, bet skaniausias dalykas kurį esu ragavus per visą savo gyvenimą. ATSAKYTI
Evanė Spring
2023-06-19 08:26
Žmonės, labai negerai! Aš vos iškepiau, jau jo neliko! Jis per skanus, per tobulas braunis. Labai labai geras. Tai labai negerai, nes iškepiau keliom dienom, o jo neliko per 5 min.
Nerekomenduoju. ATSAKYTI
Greta
2023-06-04 13:09
Galiu pasakyti tik vieną žodį- tobula. ATSAKYTI
:)
2023-06-04 12:24
Šis pyragas yra mano šeimos mėgstamiausias ir aš jį kepu beveik kiekvieną savaitę. ATSAKYTI
braunis
2023-03-20 11:40
Nu labai skanu:) Pirmą kartą gaminau, ir tikrai nenusivyliau. Gaminsiu dar kartą tikrai!! Ačiū už puikų receptą!!! ATSAKYTI
Viktoras
2023-03-10 11:19
kažkaip man gavosi keistos tekstūros ir spalvos. kepiau viska pagal recepta, bet gavosi visai kitai. Bet skanu. ATSAKYTI
Dovilė
2023-04-26 18:45
Tikriausiai perkepėt, nes perkeptas jis būna sausas ir tamsa šviesiai rudu, gal net dėmėtu tokiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital