Tobulas šokoladinis braunis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 164)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 164)
Šokoladinis braunis brownie
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Šokoladinis braunis brownie
Autorius apie receptą: Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio Šis braunis yra mano pats pačiausias. Su traškia plutele viršuje ir tobulai drėgnu, minkštučiu vidumi. Taip, jis labai šokoladinis, taip - tikrai saldus. Bet po kiekvieno kąsnio jo norisi dar ir dar. Pabandykite, skanesnio braunio ragauti man dar neteko. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų juodojo šokolado (naudojau 70 proc.)
160 gramų cukraus (trečdalį paprasto cukraus keičiau ruduoju Dansukker)
150 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
60 gramų miltų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis tirpios kavos (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į stiklinį arba metalinį dubenį dedame kubeliais pasmulkintą sviestą ir į gabalėlius sulaužytą šokoladą. Dubenį statome virš garų vonelės ir vis pamaišydami kaitiname iki viskas ištirps ir bus vientisa šokoladinį masė. Nuimame nuo garų ir paliekame atvėsti (masė turi būti šilta, bet ne karšta).
2.
Į kitą dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, vanillės ekstraktą ir tirpią kavą (jei naudojame). Plakame dideliu greičiu iki masė pabals, jos tūris ženkliai padidės ir nebesijaus cukraus grūdelių (elektriniu plaktuvu man užtrunka apie 7-8 minutes).
3.
Į kiaušinių masę pamažu plakdami mažu greičiau supilame pravėsusią šokoladinę masę.
4.
Tada plakti nustojame, suberiame miltus ir šaukštu arba mentele išmaišome,, kad nebesimatytų sausų miltų.
5.
Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm, bet tinka ir 23x23 cm ar apvali 24-26 cm) ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.
Kepame apie 25-28 minutes. Braunis bus iškepęs, kai jo paviršius apsitrauks plutele, o įbedus medinį pagaliuką į braunio vidurį jį ištrauksite aplipusį keliais trupinukais, bet neatrodys, jog pagaliukas mirko šokoladiniame padaže.
7.
Iškepusiam brauniui leidžiame 10-15 minučių atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Pjaustome visiškai atvėsusį.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie braunio gaminimą rasite šiame straipsnyje.
Jei norite, kad plakant kiaušinius su cukrumi greičiau ištirptų cukrus (nuo jo ištirpimo priklauso braunio plutelės dailumas), galite jį prieš tai pasmulkinti elektriniu trintuvu. Į pudrą sutrinti nebūtina, tik šiek tiek pasmulkinti.
Labai svarbu braunio neperkepti. Kiekviena orkaitė truputį skirtinga, tad kepamą braunį stebėkite - kai tik ant jo paviršiaus susidaro plutelė, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite su keliais trupiniais, bet ne tarsi išmirkytą tešloje, braunį traukite iš orkaitės.
Atvėsusį braunį laikykite sandarioje dėžutėje iki savaitės.
Rudasis cukrus suteikia brauniui daugiau drėgmės ir karameliškesnį skonį, bet jeigu neturite, tinka ir paprastas cukrus.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (28)
Aušra
2021-09-21 17:29
O būtų galima vietoje juodo šokolado dėti pieninį šokoladą, ar tai jau pakenktu receptui ir braunis nesigautu toks koks turėtu gautis. ATSAKYTI
Astra
2021-09-16 19:04
Viskas puikiai. Skanus :) ATSAKYTI
Melija
2021-08-19 18:03
Nuostabus braunis pavyko!! Toks sodrus ir dregnas, skanesnio nesu ragavusi ATSAKYTI
Greta
2021-07-04 15:31
Viską dariau kaip recepte nurodyta. Dugnas liko žalias ir nesutvirtėjęs net atvėsus. Nusivyliau šiuo receptu:(((((( ATSAKYTI
Dovilė
2021-07-05 19:45
Greta, panašu, kad kepėte šiek tiek per trumpai arba gal ne orkaitės viduryje? Pabandykite kitąsyk kepti viena orkaitės lentynėle žemiau ir gal 3-4 min ilgiau. Kiekviena orkaitė šiek tiek skirtinga, tad tikslus laikas gali varijuoti. Šį braunį aš testavau su 3 skirtingom orkaitėm ir jis tikrai pavyko, bet na visokių orkaičių būna. ATSAKYTI
Aušra
2021-09-16 09:44
Ne receptu reikia nusivilti, jis tikrai gerai, o matyt jūsų pačios gamyba ar orkaitės nustatymai turėtų nuvilti. ATSAKYTI
Vaida
2021-04-02 07:14
Kokioj orkaitės programoj kepate? Viršus apačia? Su ventiliatoriumi ar be? Ačiū ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-02 12:34
Viršus+apačia, be ventiliatoriaus. Braunį dedu per orkaitės vidurį :-) ATSAKYTI
Smiltė
2021-03-18 17:37
Sveiki, jeigu jau 20min kepa ir viduj vis tiek tešla skysta, ką daryti? ATSAKYTI
Greta
2021-03-19 12:01
Recepte parašyta kepti 25-28 minutes :) Ant viršaus turi atsirasti plutelė ir pjaustyti jį visiškai atvėsusį - vėsdamas sutvirtės, bet jis ir turi būti gana šlapias :) ATSAKYTI
Laura
2021-03-15 13:29
Ar galima vietoj sokolado deti kakava? ATSAKYTI
Dovilė
2021-03-16 12:28
Deja... Tikram brauniui būtinas šokoladas. Braunis su kakava jau nebe šokoladinis braunis :) ATSAKYTI
Odeta
2021-02-24 08:53
Labas skanus, gavosi idealiai ATSAKYTI
Lina
2021-02-23 15:23
Išbandžiau šį receptą, bet man taip pat gavosi labai trapus ir nedrėgnas. Kepiau tik 25 minutes. Skanu, bet labai norėtųsi drėgnesnio. Viską idealiai dariau pagal receptą... ATSAKYTI
Gintarė
2021-02-24 10:07
Kiekvieno orkaitė kažkiek skiriasi, jei jūsų labai "kaitri" gali ir mažiau laiko pakakt. Bet kuriuo atveju, jau iškepus svarbu nepalikt orkaitėje, kad jis toliau nekeptų net ir išjungtoje, bet dar karštoje :) ATSAKYTI
Lina
2021-02-24 13:56
Bandysiu kitą kartą tiesiog trumpiau kepti. nepaisant trapumo, buvo labai skanu :) ATSAKYTI
Jolita
2021-02-12 17:12
Labai skanus gavosi,kepsiu dar, ačiū už receptą! ATSAKYTI
Laura
2020-12-26 19:59
Kepiau draugei dovanu, tai gavosi tobulai! labai aciu ir su sventemis! :) ATSAKYTI
Vika
2020-11-26 22:30
Pabandeme, laaaaaabai šookoladinis, reikalauka ledų rutuliuko :) ATSAKYTI
Dovilė
2020-11-29 15:39
Tikrai taip :) Su ledais šis braunis be galo tinka :) Beje, jei norisi švelnesnio šokoladiškumo, rinkitės mažesnio kakavos procento šokoladą. Aš esu didelė juodojo šokolado mylėtoja, tad 72 proc. man tobula, bet tikrai skaniai braunis pavyksta ir su 50% ar 60% juodu šokoladu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

ska[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital