Puikusis Beatos draugės Vilmos obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Beatos draugės obuolių pyragas
Beatos draugės obuolių pyragas
Beatos draugės obuolių pyragas
Beatos draugės obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Trupiniams:
180 gramų sviesto (atšaldyto šaldiklyje)
280 gramų miltų
50 gramų cukraus
Varškės kremui:
500 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
3 šaukštai grietinės
Įdarui:
1 kilogramas obuolių
40 gramų cukraus (ar daugiau, jei obuoliai rūgštūs)
2 šaukšteliai cinamono
Viršui:
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus persijokite ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, dviem peiliais greitai išmaišykite, kad būtų smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutrinkite pirštais. Į šią masę suberkite cukrų, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.
2.
Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, suberkite cukrų ir elektriniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės.
3.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Obuolius apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
4.
Į kepimo formos dugną įdėkite kepimo popieriaus (as naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 cm). Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidėkite viršutiniam sluoksniui) ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus sudėkite varškės masę ir ją išlyginkite, berkite obuolius.
5.
Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.
6.
Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, kepkite apie 1 val. ir 10 min. ant žemiausios pakopos,kad gerai iškeptų dugnas. Valgykite ataušusį, palaukite kad sutvirtėtų, nepjaustykite jo iš karto karšto, o geriausia palaikykite šaldytuve per naktį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis