Amerikietiškas obuolių pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Amerikietiškas obuolių pyragas
Amerikietiškas obuolių pyragas
Amerikietiškas obuolių pyragas
Amerikietiškas obuolių pyragas
Amerikietiškas obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Amerikietiškus pyragus mėgstu su storesne pyrago plutele, tad šio pyrago pagrindas ir kraštai būtent tokie ir pavyko. Jei mėgstate pyragus su plonesne tešlos plutele, tuomet Amerikietiškus pyragus mėgstu su storesne pyrago plutele, tad šio pyrago pagrindas ir kraštai būtent tokie ir pavyko. Jei mėgstate pyragus su plonesne tešlos plutele, tuomet kepkite 2-jose 20-23 cm skersmens apvaliose formose, arba vienoje 29 cm didelėje apvalioje formoje. Kepdama šį pyragą naudoju vieną nedidelį triuką traškesniam ir gardesniam pyrago paviršiui – pabaigoje kepimo nupilu susidariusį skystį nuo obuolių į indelį ir iškart juo aptepu pyrago paviršių, tada kelias minutes palaikau pyragą orkaitėje. Pyragas tuomet ne tik labiau blizga, bet ir tešla būna skanesnė. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2.5 stiklinės miltų
220 gramų sviesto (labai šalto)
8 šaukštai vandens (labai šalto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos (smulkios)
Įdarui:
4 vienetai obuolių (didelių)
0.5 stiklinės rudojo cukraus
2 šaukštai miltų
1 šaukštelis cinamono
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai sviesto (šalto)
1.5 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Matavimui naudoju 240 ml talpos stiklinę.
2.
Pyrago pagrindas – viename inde sumaišome miltus, cukrų ir druską. Įtarkuojame sviestą, sumaišome tešlą šaukštu, įpilame šaltą vandenį, vėl išmaišome šaukštu. Po to rankomis suminkome tešlą, kol visi ingredientai susijungia, tik nereikia perminkyti, turi likti sviesto ir miltų gabalėlių. Tešla turi būti dar gana šalta. Daugiau nei pusę tešlos suformuojame į skritulį, mažesnę dalį taip pat, abu tešlos skritulius atskirai suvyniojame į maistinę plėvelę, dedame į šaldiklį 30 min, arba į šaldytuvą bent porai valandų.
3.
Įdarui obuolius nulupame, supjaustome didelėmis skiltelėmis (ar mažesnėmis, kaip labiau patinka). Viename inde sumaišome su cukrumi, miltais, cinamonu.
4.
Įkaitiname orkaitę iki 190 C.
5.
Didesnę tešlos dalį išimkite 5 min prieš ruošiant pyrago pagrindą, kad šiek tiek atšiltų. Pabarstykite stalviršį trupučiu miltų. Iš tešlos suformuokite tokio dydžio apskritimą, kokią naudosite kepimo formą. Apskritimas turi pilnai padengti formos dugną ir kraštus. Aš naudojau maždaug 23 cm apvalią kepimo formą nelabai aukštais kraštais. Apskritimą dėkite į kepimo formą, prispauskite kraštus ir dugną. Palikite tešlos šiek tiek daugiau ant formos kraštų, kad vėliau galėtumėte suformuoti gražų kraštelį.
6.
Obuolius gražiai išdėliojame ant pyrago pagrindo. Likusios tešlos gabalėlį išimame iš šaldytuvo, paliekame porai minučių atšilti, tuomet iškočiojame ir supjaustome pailgomis juostelėmis, uždedame ornamentu ant pyrago. Po to gražiai suformuojame pyrago kraštus.
7.
Kiaušinį suplakame su pienu, atsargiai aptepame visą pyragą. Apibarstome ruduoju cukrumi.
8.
Pyragą kepame 1 h įkaitintoje orkaitėje, po to išimame iš orkaitės ir į pyrago tarpelius, išdėliojame mažus šalto sviesto gabalėlius. Kepame dar 15-20 min. Kai pyragas iškepa, aš nupilu susidariusį skystį į dubenėlį ir su šaukštu šiuo skysčiu apšlakstau visą pyrago paviršių, tada kelioms minutėms dedu atgal į orkaitę. Taip daryti nebūtina, bet pyragas tuomet labiau blizga ir pyrago tešla būna skanesnė. Karštas pyragas labai gardus su ledais!
9.
Jei pyragas labai greitai kepa ir kraštai greitai ruduoja, tuomet galite uždengti kepimo folija.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital