Apverstas obuolių pyragas "Tarte Tatin" - tobulo skonio

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Apverstas obuolių pyragas Tarte Tatin
Autorius apie receptą: Šis prancūziškas obuolių pyragas yra tiesiog obuolių pyragų karalius. Tobulai, labai labai skanus. Gaminau jį pagal Liutauro Čepracko receptą. Šis prancūziškas obuolių pyragas yra tiesiog obuolių pyragų karalius. Tobulai, labai labai skanus. Gaminau jį pagal Liutauro Čepracko receptą. Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Įdarui:
8 vienetai obuolių
150 gramų cukraus
100 gramų sviesto
Tešlai:
200 gramų miltų
100 gramų sviesto (šalto)
80 mililitrų vandens (šalto)
1 vienetas kiaušinių
40 gramų cukraus pudros
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui obuolius nulupti, supjaustyti perpus, išimti sėklalizdžius.
2.
Keptuvėje (tinkamoje naudoti ir orkaitėje) kaitinti cukrų, vis maišant, ant nedidelės ugnies, kol ištirps iki karamelės. Dėti sviestą ir maišyti, kol ištirps. Tuomet sudėti obuolių puses ir nevartant pakaitinti kelias minutes. Obuolius apversti ir kaitinti toliau, kol nugaruos iš obuolių išsiskyręs skystis ir obuoliai suminkštės.
3.
Tešlai miltus sumaišyti su cukraus pudra ir druska ant plokščio paviršiaus, šaltą sviestą supjaustyti ir sudėti į miltus. Peiliu kapoti, kol sviestas bus susmulkintas ir aplips miltais.
4.
Kiaušinius išplakti ir užpilti ant miltų, pilti dalį šalto vandens. Toliau kapokite peiliu iki lipnios masės. Jei masė dar nėra lipni, pilkite dar šiek tiek vandens. Kai tešla jau lipni, ją sujungti į bendrą "rutulį", susukti į maistinę plėvelę ir valandai dėti į šaldytuvą.
5.
Tešlą greitai perminkyti, kad nespėtų sušilti. Iškočioti 0.5 cm storio lakštą ir išpjauti kiek didesnio, nei keptuvė, kurioje kepsite, skersmens lakštą. Dėti ant keptuvės su obuolių mase, mentele kraštus įspausti gilyn į keptuvės dugną.
6.
Kepti iki 190 - 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Ištraukti ir apie 10 minučių palikti atvėsti, tuomet ant viršaus uždėti keptuvę ir apversti.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Jozas
2020-12-31 20:55
trint si recepta klaidingas , koks n* galvotas deda vandeni i tesla trapia , jei is petes k***a istrake tai tegu be vandens pagamina si pyaga ,receptas netobulas ir su trukumais tegu pasiziuri kaip gaminasi ir supras kame problema , trinkit n* si recepta dodu -10 balu!!! ATSAKYTI
Androjus
2021-07-29 18:04
Pone jozai, piragas pujkus tai gal pres rasant komentara patis pabandikit ATSAKYTI
Vaida
2017-09-12 09:02
Šiek tiek nerimavau, kaip tas pyragas formą laikys apverstas, bet, žinokit, kuo puikiausiai. O jau tie obuoliai susicukravę... Liežuvį praryt galima! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital