Varškės pyragas su kondensuotu pienu ir obuoliais - angeliškai skanus

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Varškės pyragas su kondensuotu pienu ir obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nepakartojamo skonio ir grožio pyragas. Neišsigąskite ilgo aprašymo, nes pagaminti jį labai nesudėtinga, tiesiog stengiausi viską surašyti kuo detaliau. Beje, šį pyragą Nepakartojamo skonio ir grožio pyragas. Neišsigąskite ilgo aprašymo, nes pagaminti jį labai nesudėtinga, tiesiog stengiausi viską surašyti kuo detaliau. Beje, šį pyragą galima valgyti iškart, kai tik iškepa ir pravėsta, bet pats skaniausias jis man būna bent porą valandų (o idealu - per naktį) pastovėjęs šaldytuve. Tada įdaras tampa visiškai kreminiu ir labiau primena ne pyragą, o tortą. O jeigu dalį varškės pakeisite maskarponės sūriu ar kitu kreminiu sūriu (pvz. rikotos ar filadelfijos), šis pyragas bus išvis dieviško tobulumo! (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų miltų
180 gramų sviesto (šalto)
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai vandens (ledinio)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
800 gramų kreminės varškės
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3.5 vieneto obuolių
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukraus pudrą. Tada į miltus įtarkuokite (aš tarkavau burokine tarka) šaltą sviestą ir pirštais jį trupinkite su miltų mišiniu iki tešla bus panaši į smulkius duonos trupinius. Tada supilkite ledinį vandenį (jo gali reikėti ir kiek daugiau ar mažiau) iki tešla sulips, kai ją suspausite pirštais, o ne trupės.
2.
Apvalią kepimo formą atsegamais kraštais (naudojau 24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir joje rankomis formuokite pyrago pagrindą, t.y. tiesiog paskirstykite tešlą ant formos dugno ir sienelių, suformuodami maždaug 4-5 cm kraštelius. Padėkite formą į šaldytuvą, kad ten truputį pabūtų, kol darysite įdarą.
3.
Įdarui kreminę varškę šaukštu gerai išmaišykite su kondensuotu pienu. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Įmaišykite persijotą krakmolą ir vanilinį cukrų. Tik geriausiai maišykite tiesiog šaukštu, mikserio čia nereikia, kad nepermaišytumėte tešlos, nes kitaip pyrago viršus kepant gali suskilinėti.
4.
Varškės masę pilkite ant tešlos pagrindo ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių.
5.
Per tą laiką pasiruoškite obuolius - juos perpjaukite pusiau (lupti nereikia), išimkite sėklalizddžius ir viršuje padarykite po 5-6 negilias išilgines įpjovas.
6.
Po dvidešimties minučių kepimo ant šiek tiek patvirtėjusio varškės įdaro viršaus atsargiai išdėliokite obuolių puseles. Tada orkaitės kaitrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite pyragą dar apie 40 minučių. Tada orkaitę išjunkite, jos dureles truputį praverkite ir leiskite pyragui visiškai atvėsti orkaitėje, kad varškės įdaras sutvirtėtų.
7.
Galima pyragą valgyti iškart, bet pats skaniausias jis man būna bent porą valandų (o idealu - per naktį) pastovėjęs šaldytuve. Tada įdaras tampa visiškai kreminiu ir labiau primena ne pyragą, o tortą :-)
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Greta
2019-02-24 15:18
Nesuprantu kodel man tas pagrindas neiskepe gal ji reikejo atskirai pakept o tik tada pylt varskes mase? ATSAKYTI
Kamilė
2019-02-24 15:48
Gal storoką jį darėte ar orkaitės kaitra buvo mažesnė (ne visada orkaitės nustatymai atitinka faktą) ar gal ne į įkaitintą orkaitę dėjote? Man jis iškepa gerai ir be papildomo apkepimo, bet jeigu norisi sausesnio, aišku, galima prieš dedant tešlą kokias 7-10 min apkepti (kad nesideformuotų tą darant, ant pagrindo užtiesti kepimo popieriaus lapą ir užberti pupelėmis) ATSAKYTI
Andrius
2018-10-12 17:31
O galima butu pavyzdzio,kaip ta kremine varske atrodo ? ATSAKYTI
Kamilė
2018-10-15 18:28
Dažniausiai būna kibirėliuose parduodama, panaši į štai šią. Bet galite drąsiai naudoti ir paprastą varškę (geriau riebesnę), tiesiog ją sutrinkite blenderiu arba virtuvės kombainu su šlakeliu pieno (arba 2-3 šaukštais grietinės - dar skaniau) iki visiškai vientisos kreminės tekstūros, kad nesijaustų varškės grūdelių. Aš dažnai taip darau, gaunasi ne prasčiau negu su kremine varške ATSAKYTI
Lijana
2018-03-06 09:36
Dėkoju už nuostabų receptą, pyragas tikrai tobulas! Varškę maišiau perpus su maskarpone,gavosi super! ATSAKYTI
Kamilė
2018-03-06 13:56
Labai labai gera girdėti :) Man šis pyragas irgi yra vienas tų puikiausiųjų, kartais jį darau su kriaušėmis vietoje obuolių, kartais išvis be vaisių, visaip jis gardus :) ATSAKYTI
Dovita
2017-10-17 12:25
Ar kremine varske saldinta turi buti ar ne? Mano saldinta tai gal tada pieno kondensuoto reikia nesaldinto? ATSAKYTI
Kamilė
2017-10-17 13:34
Aš naudoju nesaldintą varškę. Jeigu darote su saldinta varke, tada geriau vietoje kondensuoto pieno įpilkite kokius 200 ml riebios grietinėlės, įdėkite papildomai apie 100g cukraus (arba pagal skonį), o krakmolo šaukštus dėkite ne du lygmenus, o du su kaupu. Taip bus skaniau negu su nesaldintu kondensuotu pienu. Nes saldintas kondensuotas kepdamas dar ir tirštėja, todėl suteikia kitokios tekstūros. Riebi grietinėlė ir šiek tiek daugiau krakmolo atliks panašų vaidmenį :-) Ir jeigu jau varškė būtų pvz. iškart su vanilės skoniu, galite papildomai vanilinio cukraus nebedėti ATSAKYTI
Olivija
2017-10-12 11:35
Kepiau savaitgali, labai patiko, labiau net tortas negu pyragas :-) Skaniausias tikrai buvo, kai pastovejo saldytuve ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital