Gražuolis obuolių pyragas su karamelės padažu

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Obuolių pyragas su karamelės padažu
Obuolių pyragas su karamelės padažu
Obuolių pyragas su karamelės padažu
Autorius apie receptą: Labai gražus, skanus, drėgnas ir nesudėtingai pagaminamas pyragas. Jis skanus ir be padažo, bet su padažu dar gardesnis bei puošnenis. Beje, karamelės padažą galite Labai gražus, skanus, drėgnas ir nesudėtingai pagaminamas pyragas. Jis skanus ir be padažo, bet su padažu dar gardesnis bei puošnenis. Beje, karamelės padažą galite pasiruošti ir iš anksto, šaldytuve ji puikiai laikosi apie porą savaičių.
(...daugiau) Anželika Stančikienė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
240 gramų miltų
150 gramų sviesto (šalto)
6 šaukštai vandens (labai šalto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
6 vienetai obuolių
200 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis malto muskato
Padažui:
225 gramai cukraus
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
70 gramų sviesto
65 gramai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kuo plonesnėmis pusmėnulio formos riekelėmis. Užpilkite riekeles cukrumi, sumaišytu su cinamonu bei muskatu, ir palikite šiek tiek pastovėti, kol ruošite tešlą.
2.
Tešlai dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir žiupsnelį druskos. Į miltus stambia tarka įtarkuokite šaltą sviestą. Pirštais sviestą trupinkite su miltais kol tešla bus panaši į smulkius duonos trupinius. Tada pamažu supilkite vandenį (kuo šaltesnį) iki tešla sulips, kai ją suspausite pirštais, o ne trupės. Vandens gali reikėti šiek tiek daugiau ar mažiau, žiūrėkite pagal tešlą.
3.
Iš tešlos iškočiokite apskritimą ir juo išklokite kepimo formą, suformuodami dugną ir kraštelius (kaip parodyta nuotraukoje). Arba, jeigu kočioti nesinori, galite tešlą formoje tiesiog paskirstyti pirštais. Ant pagrindo gražiai ratu, pradėdami nuo pyrago sienelių ir judėdami link centro, išdėliokite obuolių riekeles.
4.
Pyragą uždenkite folija ir dėkite į iki 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 20 minučių nuimkite foliją ir pakepkite dar apie 15 minučių, kai tik pradeda skrusti kraštai, pyragą traukite iš orkaitės.
5.
Kol pyragas kepa, pasiruošiu karamelės padažą. Padažui puode sumaišykite cukrų bei vandenį ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol viskas pradės tirpti, tik nemaišykite. Kai pradeda tirpti, padidinkite kaitrą iki maksimumo ir užvirinkite, bet taip pat nemaišykite. Masė pradės savaime karamelizuotis, kai jos spalva pasidarys graži gintarinė (bet ne tamsesnė, nes kitaip karamelė gausis karti), nuimkite nuo ugnies ir iškart supilkite kambario temperatūros grietinėlę. Masė pradės burbuliuoti, luktelkite minutę, tada jau pamaišykite ir sudėkite sviestą. Viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Šį padažą šaldytuve galima drąsiai laikyti apie 2 savaites. Šaldytuve jis šiek tiek sutirštės, bet jei pašildysite karšto vandens vonelėje (arba kelias sekundes mikrobangėje), vėl bus skystas.
6.
Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės. Leiskite jam keletą minučių pastovėti, o tada pjaustykite riekelėmis ir patiekite užpildami karamelės padažu.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Kamile
2022-09-23 20:08
Nesigavo :( ATSAKYTI
Aušra
2021-07-16 14:02
vertas dėmesio pyragas, labai skanus. ATSAKYTI
Inga
2021-01-17 19:03
Gyvenime nebekepsiu pagal šį receptą!!!☹ ATSAKYTI
Ana
2018-08-16 19:22
Išėjo tikrai skanus ir karamelė labai tiko:) Tik kadangi tiek daug obuoliu išskiria daug skysčio man padas toks gavosi ale neiškepęs, nes labai šlapias buvo.Kepiau ilgiau apie 45 minutes. ATSAKYTI
Laura
2018-08-16 21:19
Turbūt labai priklauso nuo obuolių, nes pvz. rudeniniai būna standeni ir pernai man šis pyragas labai šlapias nebuvo, kai su rudeniniais kepiau. Vasariniai obuoliukai paprastai vandeningesni. Bet šiaip galima dėl visa ko obuolius sumaišyti su pora šaukštų miltų arba kramolo arba ant pagrindo pabarstyti truputį džiūvėsėlių, kad drėgmės perteklių sugertų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital