Drėgnas obuolių pyragas su grietininiu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Obuolių pyragas su grietininiu kremu Cvetajevskij (Cvetajevų)
Obuolių pyragas su grietininiu kremu Cvetajevskij (Cvetajevų)
Obuolių pyragas su grietininiu kremu Cvetajevskij (Cvetajevų)
Obuolių pyragas su grietininiu kremu Cvetajevskij (Cvetajevų)
Obuolių pyragas su grietininiu kremu Cvetajevskij (Cvetajevų)
Autorius apie receptą: Labai paprastas ir labai skanus pyragas, pavykstantis net pradedantiems kepėjams. Originaliai jis vadinasi 'Cvetajevskij', pavadinimas kilęs nuo merginų Cvetajevų pavardės. Labai paprastas ir labai skanus pyragas, pavykstantis net pradedantiems kepėjams. Originaliai jis vadinasi 'Cvetajevskij', pavadinimas kilęs nuo merginų Cvetajevų pavardės. Šiltas pyragas gana minkštas, o atvėsęs visai kito skonio, panašus į pudingą, jis nuostabusssss! :) Beje, vietoj grietinės į kremą, pyrago užpylimui, galima naudoti jogurtą. (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2 stiklinės miltų
150 gramų sviesto
0.5 stiklinės grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
8 vienetai obuolių (geriau rūgštesnių, vidutinio dydžio)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai sviestą ištirpiname, atvėsiname. Į jį supilame į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudedame grietinę ir užminkome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą.
2.
Tešlą dedame į kepimo formą ir spaudydami rankomis suformuojame pagrindą ir daugmaž apie 3-ė cm aukščio kraštelius cm (naudoju 26 cm skersmens apvalią formą). Padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.
3.
Įdarui nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Elektriniu plakikliu suplakame kiaušinius, cukrų, grietinę, vanilinį cukrų ir miltus.
4.
Ant tešlos sudedame obuolių sluoksnį, ant viršaus užpilame išplaktą kremą.
5.
Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių iki pyrago viršus gražiai pagelsta
6.
Iškepusį išimame iš orkaitės ir leidžiame visiškai atvėsti, kad įdaras sutvirtėtų. Tada pjaustome.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vida
2022-01-12 18:33
Labai skanus pyragas! Matavau su 200ml stikline, o miltų dėjau pagal tešlos konsistencija - kad būtų minkoma, bet liktų minkšta. ATSAKYTI
kepiau
2020-09-28 23:58
kepiau! Tešla iškloti kepimo indą kaip pirmą kartą kepančiai, buvo kūrybinis darbas. Nežinai žmogus, kaip tą padaryti tvarkingai reikėtų.. lr eilinį kartą, kaip ir daugelyje receptų, stiklinės dydis neaiškus. Bet už tai pyrago įdaras man toks skanus.. m... lyg koks kremas. O dar grietinė naminė, tai tiesiog pasaka....! Žinoma, cukraus dėjau turbūt mažiau nei pusę, bet tai juk skonio reikalas. Smagu, kad kažkas pasidalino sulietuvintu Cvetajevų receptu, dėkojame :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital