Patys skaniausi žemaičių blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 689)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 689)
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Autorius apie receptą: Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio, krakmolingų)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų maltos kalakutienos
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų grietinės
150 gramų pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis miltų
1 skiltelė česnako
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (153)
Nijolė
2024-03-13 16:07
Kalakutienos įdaras man gavosi sprangus ,trapus. ATSAKYTI
Janina
2024-02-10 17:09
Labai blogas receptas, tiesiog netinkamas.Tešla neturi lipti prie rankų.Visiškai neatitinka produktų proporcijos.Žemaičių blynų receptus ieškokite labai senuose laikraščiuose, žurnaluose ar senose kulinarijos knygose.Ten tai tikri receptai ir skaniausi žemaičių blynai pagal juos gaunasi.Laikmečio išbandyti.Kodėl neoarašyta, kad pagrinde ne visos bulvių rūšys tinka žemaičių blynams, cepelinams, kugeliui, bulviniams blynams.Tai yra pagrindas. ATSAKYTI
Rolanda
2023-12-30 14:18
Pabandžiau šį receptą. Labai skanu, ačiū. ATSAKYTI
Violeta
2023-10-18 13:30
Ar miltu ir krakmolo saukstai kupini, ar nubraukti? Matomai kupini, del ko kai kuriems ir issileido. Jei nenurodote ingredientu svorio, tai bent jau nurodykite kieki mililitrais. Tikiuosi, nebutu labai sunku. ATSAKYTI
Violeta
2024-01-03 13:41
Nenumirsi tikrai jei nebus parasyti mililitrai ar gramai. ATSAKYTI
Irena
2023-09-22 22:48
Kepdama žemaitiškus blynus dedu karališkų manų kruopų ir truputį bulvių krakmolo. Kiekį reguliuoju pagal tešlos kondistrnciją. Turiu savo atidirbtą receptą. Naudojant karališkus manus ir reguliuojant jų kiekį su bulvių krakmolu visuomet išeina tobuli žemaitiški blynai. Jiems gaminti niekuomet nenaudoju miltų. Sėkmė ATSAKYTI
Paula
2023-09-21 12:59
Labai skaniai gavosi❤️ Jei limpa tešla įdėkite daugiau miltų ir krakmolo, bei blynus formuokit pašlapinant rankas vandeniu. ATSAKYTI
Olga
2023-07-02 14:12
Visus blynus bekepant meciau i siuksliu deze. Apverst neiseidavo nes viskas plysdavo pusiau. Kelis likusius blynua o ir kantrybei pasibaigus idejau kept i orkaite, gal bent kazka pavyks isgelbet. Nes paprasciausiai gaila praleisto darbo.
Grysiu prie senojo teslos recepto. ATSAKYTI
Gitana
2023-09-10 13:28
visada iseis,jai blyna pavoliosit i paprasta dziuveseli is abieju pusiu,bus traskus,tobuli zemaiciu blynai ir nekils problemu apversti.skanaus. ATSAKYTI
Laura
2023-10-31 01:15
Mes žemaitijuo mėltu nededam, o dedam tik krekmuol neseikiejem šaukštas, o žiūram kap bolvių masė atruod. Nes juk vėsas bolvės yr skirtingas. Tai nei kymb, nei ronku šlapinti nerek. Fantastika, jau berašont seil kaupas. ATSAKYTI
Snezana
2023-06-05 15:56
Man nepavyko neišėjo! Masė buvo labai limpi ir dadejus krakmolo tapo kaip guma!
ATSAKYTI
Iveta
2023-09-11 12:25
Man tas pats, bet apibėrus miltais, ji tapdavo ne lipni :)
ATSAKYTI
SaNo
2023-06-04 03:21
Puiku.
Beveik tobula,arti močiutės gamintų blynų .
Ačiū už recepto priminimą.
Dabar tikrai kankinu ir kankinsiu savo sūnus šiuo patiekalu / labai nesispardo,bet stebisi kodėl aš juos dievinu /
....man tai vaikystė,vasaros praleistos kaime,apsupta meile ir mažais rūpestėliais / dobiliukai triušiukams,pagirdyti arklius..... /Mažytė pasaka .....
Vaje,nostalgija.
Didelis AČIŪ .
ATSAKYTI
Sonata
2023-05-27 17:52
Viskas yra gerai. As visada verdu bulves nuskustas, gaunasi puikiai. Žinot kodel tiek daug blogų komentarų, jog nepavyko? Ogi todel, kad bulvės tam netinkamos. Aš megstu zemaičių blynus, tankiai juos kepu. Visada gaunasi super! Bet kartą nusipirkome kitokios rūšies bulvių.. Ir daryk kaip nori, tešla nesigauna. Limpanti, skysta... Kol nesuvalgem tų bulvių, tol žemaičių nekepiau, negadinau sau nervų ir bulvių. Tad brangieji ir brangiosios, receptas puikus, tik jei nepavyksta, bulvių rūšis netinkama. Va! ATSAKYTI
Jo''ana.
2023-03-27 16:38

Bulvės kai išverda jas reikia atšaldyti ATSAKYTI
Tobula
2023-03-01 12:55
Visada gaunasi tobulai. Ačiū už recepta ATSAKYTI
Jurgita
2022-10-20 21:20
Labai puikiai gavosi,tikrai gaminsiu dar ir ne vieną kartą. Kad tešla neliptų prie rankų,sutepdavau aliejumi.
Ačiū už puikų receptą. ATSAKYTI
giedre
2022-10-15 18:05
sveiki, o kiek tesla gali stoveti jau sumaisyta? ATSAKYTI
Indrė
2022-12-05 16:59
Na aš ilgai nelaikyčiau, nes stovėdamos bulvės tamsuoja ATSAKYTI
Laima
2022-10-11 12:06
Tiek komentaru ir tokiu komentatoriu-balamutu, kuriu net artyn i virtuve negalima leisti... Aciu uz seniai pamirsta patiekala - puikus blynai ir padazas, o bulviu lupenu net nesijaucia, nes jas nulupam nuo isvirtu bulviu (prajuokinot). Dekoju uz recepta ir autores kantrybe ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital