Patys skaniausi žemaičių blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 143)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 143)
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Autorius apie receptą: Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų grietinės
150 gramų pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis miltų
1 skiltelė česnako
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (31)
Oksana
2019-09-03 18:15
Ačiu už receptuką.Labai skanūs blynai,puikiai gavosi ATSAKYTI
Laura
2019-08-22 10:49
As daznai darau zemaitiskus blynus, kai noriu sunaudot likusius kotletus. Tai juos tik sutrinu, dar kartais pridedu kepintu svogunu ir gaunasi toks idaras. Ir i bulves tik viena kiausini dedu ATSAKYTI
Rena
2019-08-03 22:23
Niekada nededu krakmolo,jį iš viso nepatartina naudoti niekur, todėl ir namuose jo neturiu, dedu miltus, ATSAKYTI
Ieva
2019-08-05 09:38
Bulvės juk irgi krakmolo yra, vienos krakmolingesnės, kitos mažiau krakmolingos, todėl jo papildomai reikia, kad blyneliai neiširtų :) Krakmolas galbūt nėra pats sveikiausias ingredientas, bet retkarčiais Žemaičių išsikept tikrai galima ir tikrai ne dėl sveikumo :) ATSAKYTI
Vilija
2019-07-01 19:17
Labai skanūs,ačiū už receptą. ATSAKYTI
Monia
2019-06-10 15:12
Kad tešla neliptu nereikia jokio krakmolo užtenka rankas susišlapint, reikejo paminėt būtinai. O laikas tikrai ne 45 min :D ATSAKYTI
G.J
2019-02-25 14:23
Super gavosi. O kad tešla neliptų prieš kiekvieną blylą delnus aliejum patepiau. ATSAKYTI
Deimante
2019-02-19 15:02
Klausimas toms, kurios skundžiasi, kad limpa tešla prie rankų. Niekas nemokino pašlapint rankų prieš formuojant blynus? :) ATSAKYTI
Monia
2019-06-10 15:13
Tikrai tikrai ne visos žino :) patikėkit dauguma pirma karta gamina ir nežino tokiu dalyku ATSAKYTI
Inga
2019-01-22 19:04
Nu nerealūs blynai gavosi!!! Tik teko "dadėti" krakmolo, kad neliptų tešla, nes be proto lipo. O šiaip ir padažas puikus ir pats receptas superinis! ATSAKYTI
zita
2019-01-19 14:20
gavosi labai geri ir skanus ATSAKYTI
Ruta
2018-09-05 19:19
Gaunasi lipni masė ir skystoka... blemba, gailiuos kad gaminau juos.. ATSAKYTI
Laura
2018-09-05 19:55
Bulvė bulvei nelygi, šviežios bulvės turi mažiau natūralaus krakmolo, todėl taip gali nutikti. Nesirūpinkite, tiesiog įdėkite daugiau krakmolo (kad masė nebūtų kieta, bet ir neliptų, neatrodytų skysta). Pridėjus krakmolo puikiai pavyks, pamatysit! ATSAKYTI
Sara
2018-10-01 15:10
Bulvės dar karštas reikia nulupti ir sumalti ir tada visada gausis pameginkit ATSAKYTI
Sara
2018-10-01 15:10
Bulvės dar karštas reikia nulupti ir sumalti ir tada visada gausis pameginkit ATSAKYTI
Edis
2019-01-22 17:57
Pagal ta receptą dabar dariau,grinai nesamone neina net suformuoti,limpa prie rankų. ATSAKYTI
Jadvyga
2019-01-23 09:47
Kaip ir rašė Laura, bulvė bulvei nelygi - vienos labiau krakmolingos, o kitos labiau. Jeigu masė limpa, dėkite daugiau kramolo :) ATSAKYTI
A.
2019-04-28 14:46
Nesigavo ir man ATSAKYTI
Laura
2019-08-22 10:36
As tik viena kiausini dejau, kad nesuskystetu per daug tesla, tai gerai gavosi ATSAKYTI
V
2019-09-04 12:58
Lygiai tas pats, 2 valandas issvaiciau ir vos ne stikline to krakmolo dejau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital