Patys skaniausi žemaičių blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 402)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 402)
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Autorius apie receptą: Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų grietinės
150 gramų pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis miltų
1 skiltelė česnako
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (101)
Op
2021-12-06 03:49
Bus rytdienai pietums ATSAKYTI
Nesta
2021-11-25 14:05
Bandysiu ryt ir as tikiuosi kad pavyks ATSAKYTI
marija
2021-11-21 12:01
Krakmolo pagal si recepta tikrai eina daugiau. reikia jausti tesla. Kiausiniai isvis nereikalingi. ATSAKYTI
aaa
2021-10-31 15:49
man irgi gerai gavosi. super ATSAKYTI
Lina
2021-09-24 17:35
Super! Jau n-ąjį kartą darau. Geresnio recepto ir būt negali! ☺ ATSAKYTI
Valerija
2021-09-13 09:25
Vakar kepiau Žemaičių blynus ir pasirinkau išbandyti šį receptą, labai nustebau dabar pamačius neigiamus komentarus, nes man pavyko puikiai :) Krakmolo pirmiausiai įdėjau pagal receptą, vėliau dar porą kartų pridėjau nedidelį kiekį, kaip ir rašo Edita recepte, reikia žiūrėti pagal bulves ir krakmolo dėti tiek, kad masė nebūtų lipni. Jei vadovausitės šia rekomendacija, tikrai pavyks. Dar vienas svarbus aspektas - gerai išminkyti bulvių masę, kad krakmolas joje tolygiai pasiskirstytų, o formuojant galima vis sudrėkinti rankas, kad mažiau liptų. Skanaus! :) ATSAKYTI
Alkanas !
2021-09-12 20:58
Nesamone o ne receptas sugadinti produktai tik ! 5 Pakelius krakmolo reikia idet kad bulves pruost ! ATSAKYTI
Justina
2021-09-11 18:37
Nepavyko man taip pat. Tesla buvo labai lipni. Sudejau visa pakely krakmolo bet nepadejo. Siaip ne taip kelis iskepiau bet buvo labai neskanus. Patys blynai buvo kaip guminiai ATSAKYTI
Ana
2021-10-26 14:55
Tai jei sudejote pakeli krakmolo , ko dar tikejotes, kad bus minksti ir purus :D ATSAKYTI
Saulė
2021-11-30 22:28
Dedant krakmolą, bulvės turi būti atvėsusios. Tada nelips. ATSAKYTI
Birutė
2021-08-31 19:35
Nepavyko. Labai liūdna. Labai stengiausi. Iš šios svetainės viskas sekdavosi. Ir produktai sugadinti. Kitą kartą su receptais būsiu atsargesnė. ATSAKYTI
Ieva
2021-09-01 10:14
Gaila, o kas būtent nepavyko? ATSAKYTI
Onix
2021-12-01 17:28
Nepavyxta tiem pas ka rankos auga ne iš ten kur reikia.Nu virtuve ne tau ir viskas. ATSAKYTI
Liuda
2021-08-25 20:10
Viskas puikiai pavyko ATSAKYTI
Violeta
2021-07-13 14:09
Ačiū labai! Labai geras receptas. ATSAKYTI
Vija
2021-05-02 15:03
Labai geras receptas, gaminu jau eilę metų tik pagal šį, o padažas man buvo atradimas ATSAKYTI
Raimonda
2021-04-22 20:25
Sveiki, Dėkoju labai už receptą, geros proporcijos, labai skanūs gaunasi blynai. Reikia geltonų bulvių, tinka "Vineta", nebūtina virti neluptas bulves, visada išverdu skustas, paskui su grūstuvu sugrūdu. Faršo nekepinu, į tešlą dedu "žalią" ir viskas kuo puikiausiai perkepa ir nereikia jokio troškinimo. ATSAKYTI
Skanaus
2021-04-15 21:24
laba, tai tikrai geras receptas. Tokius blynys kepu 35 metai. Tik padažas be miltų. Man nepatinka. Sviestas, grietinę ir (žalumynai kurie patinka arba spigučiai arba grybai) Rekomenduoju ATSAKYTI
Gintare
2021-04-02 17:58
Dar niekada tokių skanių blynų nevalgiau kaip iš šito recepto. :) ATSAKYTI
Jurgita
2021-03-17 15:25
Šeima liko be pietų. Nepaisant recepte nurodytų kiekių papildomai įdėjau visą pakelį krakmolo ir kokias 3 st. miltų, o tešla liko vistiek lipšni, o rankas tepk netepęs aliejumi, vandeniu ar miltais.
Vistiek nepasidaviau ir tešlą įdėjau į šaldytuvą kaip kažkas rekomendavo, bet situacija pagerėjo tik neženkliai. Tai kepiau taip: į įkaitintą keptuvę su šaukštu dėjau tešlos tada faršo ir vėl tešlos. Skonis nebuvo blogas, minkšti, bet procesas sugadino nuotaiką. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital