Patys skaniausi žemaičių blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 342)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 342)
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Autorius apie receptą: Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų grietinės
150 gramų pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis miltų
1 skiltelė česnako
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (74)
Vaida
2021-02-16 13:10
Kodėl vien tik iš virtų bulvių? Nesigavo. Bekepant ištižo. ATSAKYTI
Jolanta
2021-02-17 10:02
Gal buvlės nelabai krakmolingos buvo? Jei tešla nelabai kimba, galima papildomai krakmolo įberti. ATSAKYTI
Gintarė
2021-02-24 09:48
O reikėtų dėti žalių? Kiek aš žinau ir gaminu, visada tik iš virtų bulvių jie gaminasi ;) Juks čia ne cepelinai, o net ir ties turi skirtingus variantus: gali būti tik iš virtų, tik iš žalių ir maišyta :) ATSAKYTI
Dalia
2021-02-15 15:36
Aš irgi blynus pagal panašų receptą kepu, tik įdarui naudoju grybus ir grybų padažą. Mėsos į tokius blynus nei mama, nei babytė nedėdavo. Mes tų blynų žemaičių blynais nevadindavome.


ATSAKYTI
Marija
2021-01-27 11:33
Vadinami žemaitiškai blynai yra iš Aukštaitijos, gal iš Baltarusijos, bet ne iš žemaitijos. Bet nieko tokio, svarbu skanu. Receptas geras, viskas priklauso nuo bulvių. ATSAKYTI
Žemaite
2020-12-17 23:21
Moterys, merginos, virėjos ir virėjai, žemaičiai šių blynų praeityje NIEKADA nekepė....jau vien faktas, kad čia reikia taip vadinamo faršo kvepia farsu. Mat mėsmalė kaime buvo prabanga, o mėsą dešroms ir skilandžiams smulkiai pjaustydavo peiliu ir kimšdavo per nudaužtą butelį ar medinį išgremžtą vamzdelį. Taigi, tie Jūsų mylimi skanučiai "žemaičių blynai" atėjo su rusių virtuve. Atrodo, amžiams, ir priimame juo kaip savo nacionalinį patiekalą. Žemaičiai įprastai valgė daug įvairių košių ir troškinių (tirštų sriubų su įvairia tuo metų turėta mėsa). Viena įprasčiausių, kasdieninių košių, buvo vadinama pusmarškonė. Pamėginkit susirasti, kas tai yra. O gal dar turite gyvą promočiutę (žemaitę), tikrai paaiškins. ATSAKYTI
Močiutė
2021-01-24 16:49
Ačiū, bet nieks neklausė ATSAKYTI
Birutė
2021-02-10 19:34
Jeigu blynai taip vadinasi, tai nereiškia ,kad juos valgė senovėje žemaičiai ATSAKYTI
Dalia
2021-02-15 15:42
Žemaičiai ir dabar kepa tokius blynus, kepė ir prieš 100metų. Apie dar ankstesnius laikus nežinau. Žemaitijoje ir močiučių ir promočiučių nebuvo ATSAKYTI
Virgis
2020-11-26 15:46
Kažkodėl netyčia nuskutau
žalias bulves ir tik tada supratau kad to nereikėjo daryti. Kažin ar labai blogai čia dabar bus ar ne? ATSAKYTI
Agnė
2020-11-26 18:27
Nieko tokio, tik gali reikėti daugiau krakmolo įdėti, kad lengviau formuotųsi :) ATSAKYTI
Oksana
2020-11-19 18:38
Suslapinkite rankas aliejumi prieš darydami blyną tada tešlą nelinpa prie rankų, blyneliai gaunasi tobuli ATSAKYTI
Valierka iš Nemenčinės
2020-09-04 16:42
Gaminau sau ir žmonai dvylika vienetu,tai kol pašnekėjau telefonu (5min.) grįžęs teberadau vieną blyną.Zmona žiūrėjo į mane ir paslaptingai šypsojosi... ATSAKYTI
KAROLINA
2020-07-29 17:31
Man tešlą gavosi be galo lipni o suslapinus rankas buvo neįmanoma kažką sulybdyti, dėjau daugiau krakmolo ir viskas susitvarkė. Aišku tešlą gavosi skystoka tai prieš kėlimą dar įmečiau į šaldymo kamerą 20 min ir gavosi puikiai. Pavyks ar nepavyks viskas priklauso nuo bulvių. Vienoms išvis krakmolo nereikia kitoms be krakmolo nieko negali nulipdyti. Todėl nusiminti nederėtų jei kažkas nepavyko. ATSAKYTI
Gaspadine
2020-05-15 23:54
Nuostabiai. Viskas puikiai gavos. ATSAKYTI
Kristina
2020-04-26 20:35
Labai skanus ir puikiai pavyko ATSAKYTI
Greta
2020-04-20 16:40
Pirmą kart dariau žemaičių blynus. Dariau pagal receptą, puikiai išėjo. Kad neliptų prie pirštų, tešlą formavau šlapiomis rankomis ir super ! Ačiū! ATSAKYTI
Vidmantė
2020-04-07 22:20
Nu va, bereikalo įdėjau miltų...tešlą suskystinau ATSAKYTI
Birutė
2021-01-24 17:08
Tešlą skystina druska, per laiką ištraukdama drėgmę iš jos. Tad, užminkius,-iškart formuoti ir kepti. ATSAKYTI
Justas
2020-04-01 11:50
Nedekit miltu! Tik formuojant pasimiltuoti rankas, kad neliptu. Kepti ant vidutinio kaitrumo ir kuo dazniau vartant, o del farso paruosimo cia jau kas kaip megsta. As isvis vaikysteje tik su varskes valgydavau + padazas baltas arba grietines sviesto ir kubeliais pakepto naminio kumpio su lasiniu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital