Patys skaniausi žemaičių blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 626)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 626)
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Autorius apie receptą: Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio, krakmolingų)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų grietinės
150 gramų pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis miltų
1 skiltelė česnako
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Taupyk laiką - užsisakyk iš Wolt. Daugiau >>
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (141)
Snezana
2023-06-05 15:56
Man nepavyko neišėjo! Masė buvo labai limpi ir dadejus krakmolo tapo kaip guma!
ATSAKYTI
SaNo
2023-06-04 03:21
Puiku.
Beveik tobula,arti močiutės gamintų blynų .
Ačiū už recepto priminimą.
Dabar tikrai kankinu ir kankinsiu savo sūnus šiuo patiekalu / labai nesispardo,bet stebisi kodėl aš juos dievinu /
....man tai vaikystė,vasaros praleistos kaime,apsupta meile ir mažais rūpestėliais / dobiliukai triušiukams,pagirdyti arklius..... /Mažytė pasaka .....
Vaje,nostalgija.
Didelis AČIŪ .
ATSAKYTI
Sonata
2023-05-27 17:52
Viskas yra gerai. As visada verdu bulves nuskustas, gaunasi puikiai. Žinot kodel tiek daug blogų komentarų, jog nepavyko? Ogi todel, kad bulvės tam netinkamos. Aš megstu zemaičių blynus, tankiai juos kepu. Visada gaunasi super! Bet kartą nusipirkome kitokios rūšies bulvių.. Ir daryk kaip nori, tešla nesigauna. Limpanti, skysta... Kol nesuvalgem tų bulvių, tol žemaičių nekepiau, negadinau sau nervų ir bulvių. Tad brangieji ir brangiosios, receptas puikus, tik jei nepavyksta, bulvių rūšis netinkama. Va! ATSAKYTI
Jo''ana.
2023-03-27 16:38

Bulvės kai išverda jas reikia atšaldyti ATSAKYTI
Tobula
2023-03-01 12:55
Visada gaunasi tobulai. Ačiū už recepta ATSAKYTI
Jurgita
2022-10-20 21:20
Labai puikiai gavosi,tikrai gaminsiu dar ir ne vieną kartą. Kad tešla neliptų prie rankų,sutepdavau aliejumi.
Ačiū už puikų receptą. ATSAKYTI
giedre
2022-10-15 18:05
sveiki, o kiek tesla gali stoveti jau sumaisyta? ATSAKYTI
Indrė
2022-12-05 16:59
Na aš ilgai nelaikyčiau, nes stovėdamos bulvės tamsuoja ATSAKYTI
Laima
2022-10-11 12:06
Tiek komentaru ir tokiu komentatoriu-balamutu, kuriu net artyn i virtuve negalima leisti... Aciu uz seniai pamirsta patiekala - puikus blynai ir padazas, o bulviu lupenu net nesijaucia, nes jas nulupam nuo isvirtu bulviu (prajuokinot). Dekoju uz recepta ir autores kantrybe ATSAKYTI
Nijolė
2022-10-05 19:24
Norint geros tešlos negalima dėti miltų! ATSAKYTI
Fe
2022-10-01 18:25
Nesąmonė, tešla nenormaliai limpa, kad ir ką bedėtum ir neiškepa, atrodo kaip žalia viduj ATSAKYTI
Karolina
2022-09-28 15:05
Gaminau pagal šį receptą gavosi tobulai. Ačiū ATSAKYTI
Janga
2022-09-23 10:24
Žemaičių blynams bulvės verdamos su lupena!!!Tada nulupti ir permalti būtinai su mėsmale ir viskas turi gautis kuo puikiausiai.Jeigu čia kažkam nesigavo tai jau vargu ar receptas kaltas. ATSAKYTI
Lina
2022-09-06 18:38
Kas naudoja žemaičių blynams bulves su lupena????
Miela Edita nerašykit vėjų, neklaudinkit žmonių.... ATSAKYTI
Burobina Oksana
2023-02-21 21:38
Visada bulvės tik su lupena!!! ATSAKYTI
Aldona
2022-08-31 16:31
Ačiū už receptą daugiau žemaičių bynų gyvenime negaminsiu!!! Tešla tragedija ATSAKYTI
Miela Aldona
2022-09-06 18:42
Virkite jau nuluptas bulves ir gausis.
Nežinau iš kur autorė sugalvojo, kad naudoti luptas. Tokiems bulvių patiekalams naudojamos luptos bulvės. ATSAKYTI
Beata
2022-08-09 19:17
Atvirai pasakius tai niekada nekomentuoju... Bet šis receptas visiška nesąmonė tiems kurie tik pradedantis gaminti. Tesla gavosi per daug skystą/ slapia. Sudejau belenkiek daug miltų ir tai Š.... Gavosi... ATSAKYTI
Rima
2022-07-13 17:38
Labai labai ….. ATSAKYTI
Juli
2022-06-25 15:42
Labai lipni tešla.. pasigailėjau įdėjęs du kiaušus. Max 1, o gal ir visai nereikėjo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
tėvelių dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital