Patys skaniausi žemaičių blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 449)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 449)
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Autorius apie receptą: Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų grietinės
150 gramų pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis miltų
1 skiltelė česnako
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (120)
Juli
2022-06-25 15:42
Labai lipni tešla.. pasigailėjau įdėjęs du kiaušus. Max 1, o gal ir visai nereikėjo. ATSAKYTI
Asta
2022-06-08 17:28
Lipni tešla gaunasi nuo miltų ATSAKYTI
Rima
2022-05-27 19:12
Labai labai geras , ATSAKYTI
Zemaitis
2022-04-23 17:34
Cia ne zemaiciu blynai ATSAKYTI
Marija
2022-03-26 22:38
Na, nezinau ... Nesigavo. Gal bulves netinkamos . Valgant lyg neiskepus tesla burnoj. Nors kepiau gana ilgai. Daug vargo del nieko. Daugiau nedarysiu.
ATSAKYTI
Lina
2022-03-26 22:11
Laaabai lipni tesla gavosi. Ir krakmolo dadejau, ir rankas vis vilgiau - niekas nepadejo. Kol blyna sulipdai, viskas sulpysta. Na, bet radau iseiti ! :) Prisikankinus, paskutine porcija padariau sumaisius i viena ir bulves ir farsa :) Ir ka ? Ogi super ! :) ATSAKYTI
Daiva
2022-03-18 07:53
Vakar išbandžiau šį receptą. Puikus! Šiaip visada įdarui naudoju virtą jautieną, bet šį kartą norėjau išbandyti greitesnį variantą su faršu.
Puikiai viskas pavyko. Labai skanu.
Kad neliptų tešla prie rankų, prieš kiekvieno blyno lipdymą pašlapinu rankas vandeniu. Viskas nuostabiai gaunasi.
Ačiū ATSAKYTI
Liepa
2022-03-09 19:41
Blynai skanus gamintį iš vandens ir miltų kai žmogus alkanas jauties. ATSAKYTI
Mi
2022-02-22 18:38
Kaip keista,kad tiek blogu komentaru.Vakar isbandziau si recepta nu gavosi tiesiog puikiai!Labai rekomenduoju ATSAKYTI
Andzhi
2022-02-22 14:30
Pirma karta dariau viskas gerai pavyko tik as nelaukiau kada bulves atves tai biski pirstus degino bet daba vel antra karta dariau ir puikiai pavyko viskas. ATSAKYTI
Ru
2022-01-31 20:11
Dariau prima karta ir pavyko puikiai! Labai labai skanus blynai :) Aciu uz receptuka! ATSAKYTI
Lalaila
2022-01-14 19:52
Tragiskas receptas, tesla nesigauna, labai nusivyliau ir gaila produktu ATSAKYTI
Vladas
2022-02-08 12:48
Dariau ne karta, pastebejau kad reikalas bulvese ATSAKYTI
Mantas
2022-02-23 21:57
Nieko tokio dar šimtą kartų nusivilsi gal pavyks:))) ATSAKYTI
Vaidotas
2022-01-12 10:00
Skanūs blynai ATSAKYTI
Mo
2022-01-10 21:50
mačiau, kaip darė ir košė tokiu būdu sakyč nesvarbi, ant miltuoto stalo išploja blynelį uždeda įdaro ir užmeta atskirai kitą blynelį, apmaigo šonus ir viršų paskersuoja peiliu, matyt , kad nepūstų ir deda keptuvėn taigi čia ne cepelinų lipdymas. ATSAKYTI
Mo
2022-01-10 21:14
mėginau ir pirmas bandymas išmestas išskyrus įdarą. Atlikęs žemaitės apklausą sužinojau, kad miltų išvis negalima dėti, Pagal Mariją tai dar ir kiaušiniai ko gero nereikaligi. Proceso negalima užtęsti ir reikia dirbt nesiilsint. Man pasakė, kad po 6 val pertraukos košei aleliuja - lipo prie rankų šlapios ar aliejinos tad delikatesas neišėjo. ATSAKYTI
Danutė
2022-01-04 21:08
Super skanu ATSAKYTI
Laura
2021-12-31 17:18
Pavyko super ATSAKYTI
Op
2021-12-06 03:49
Bus rytdienai pietums ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital