Patys skaniausi žemaičių blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 247)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 247)
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Autorius apie receptą: Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų grietinės
150 gramų pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis miltų
1 skiltelė česnako
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (58)
Gaspadine
2020-05-15 23:54
Nuostabiai. Viskas puikiai gavos. ATSAKYTI
Kristina
2020-04-26 20:35
Labai skanus ir puikiai pavyko ATSAKYTI
Greta
2020-04-20 16:40
Pirmą kart dariau žemaičių blynus. Dariau pagal receptą, puikiai išėjo. Kad neliptų prie pirštų, tešlą formavau šlapiomis rankomis ir super ! Ačiū! ATSAKYTI
Vidmantė
2020-04-07 22:20
Nu va, bereikalo įdėjau miltų...tešlą suskystinau ATSAKYTI
Justas
2020-04-01 11:50
Nedekit miltu! Tik formuojant pasimiltuoti rankas, kad neliptu. Kepti ant vidutinio kaitrumo ir kuo dazniau vartant, o del farso paruosimo cia jau kas kaip megsta. As isvis vaikysteje tik su varskes valgydavau + padazas baltas arba grietines sviesto ir kubeliais pakepto naminio kumpio su lasiniu. ATSAKYTI
Marijonas
2020-03-21 07:40
Tikri žemaitiški blynai nedaromi pakepinant faršą. ATSAKYTI
Eglė
2020-03-12 20:43
Įdėjau vieną kiaušinį ir nedėjau miltų. Išėjo idealūs. ATSAKYTI
Virtuvel
2020-03-05 22:19
Receptas puikus, tik jau labiau šeimyniškas, vienam asmeniui pakaktų ir per puse sumažinti produktų kiekį. Ir rankas pašlapinus vandeniu arba lengvai pasimiltavus niekas tikrai nelimpa, asmeniškai vietoj 2 kiaušinių dėjau 4 ir viskas gavosi puikiai, tik paruošimo laikas tikrai ne 45 min ATSAKYTI
Krista
2020-01-02 16:24
Ir kuo jie skaniausi jei receptas kaip ir visur vienodas, bent man zinomas 40metu. Nieko naujo, neu ipatingo ATSAKYTI
Ju
2020-01-16 00:17
Jus visiskai teisi ATSAKYTI
Austėja
2020-01-16 10:36
tai turbūt dėl to ir skaniausi, nes patikrintas ir daugelio pamėgtas receptas :) ATSAKYTI
Valentin
2020-04-02 18:16
Nesu toks senas kad kepti 40 metu kepti zemaiciu blynus ATSAKYTI
Regina
2019-12-04 13:00
Man labai patinka jūsų patiekalai,ačiū!!! ATSAKYTI
Mama
2019-12-02 05:50
Svarbiausia neminkyti ilgai tešlos tai ir nebus lipni ir tąsi, ATSAKYTI
Simona
2019-11-27 21:59
Rytoj gaminsiu siuos blynus. ar tikrai ne per daug bulviu? bus apie 1.5 kilogramo. ir tik 300g farso... ar tikrai geros proporcijos? ATSAKYTI
Lina
2019-11-28 18:03
Jei norisi, galima ir kiek daugiau įdaro, bet šiaip bulvių tikrai nėra per daug:) ATSAKYTI
Galina
2019-11-24 20:39
Aciu uz gera recepta! ATSAKYTI
Rasa
2019-11-07 22:07
Labai vykęs receptas ATSAKYTI
Vitalija
2019-10-20 15:43
Labai Aciu uz skanu recepta! ATSAKYTI
Giedrė
2019-10-14 15:35
Nu kažkokie netikri blynai,juk mėsa virta turi būt ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital