Patys skaniausi žemaičių blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 98)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 98)
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Autorius apie receptą: Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų grietinės
150 gramų pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis miltų
1 skiltelė česnako
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
4.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
zita
2019-01-19 14:20
gavosi labai geri ir skanus ATSAKYTI
Ruta
2018-09-05 19:19
Gaunasi lipni masė ir skystoka... blemba, gailiuos kad gaminau juos.. ATSAKYTI
Laura
2018-09-05 19:55
Bulvė bulvei nelygi, šviežios bulvės turi mažiau natūralaus krakmolo, todėl taip gali nutikti. Nesirūpinkite, tiesiog įdėkite daugiau krakmolo (kad masė nebūtų kieta, bet ir neliptų, neatrodytų skysta). Pridėjus krakmolo puikiai pavyks, pamatysit! ATSAKYTI
Sara
2018-10-01 15:10
Bulvės dar karštas reikia nulupti ir sumalti ir tada visada gausis pameginkit ATSAKYTI
Sara
2018-10-01 15:10
Bulvės dar karštas reikia nulupti ir sumalti ir tada visada gausis pameginkit ATSAKYTI
Erika
2018-08-17 19:21
O jums pagal šį receptą masė tešlos labai lipni gaunasi? ATSAKYTI
Ina
2018-08-20 12:37
Turėtų būti nekieta, bet ir labai prie rankų nelipti. Jeigu limpa (gali nutikti, jeigu bulvės mažiau krakmolingos, ypač jeigu šviežias bulves naudojate), įdėkite dar šiek tiek krakmolo. ATSAKYTI
Pritariu
2018-06-04 07:29
Tam kad tik su krakmolu,miltai neskanu,gaunasi kitoks skonis.
ATSAKYTI
Kauniete
2018-03-05 09:21
Man asmeniskai zymiai skaniau idaras is virtos mesytes, kaskart kitokios, aisku su svogunais prieskoniais, laseliu sultinio ATSAKYTI
R
2017-11-26 15:26
O galima virti bulves be lupenu ? ATSAKYTI
Miglė
2017-11-27 15:12
Galima, bet tada įdėkite daugiau kakmolo į bulvių masę, nes verdant su lupenomis bulvėse išlieka daugiau krakmolo (verdant be lupenų, dalis jo nuverda į vandenį). ATSAKYTI
Ryta
2017-10-25 10:19
Dedu tik krakmola, nes su miltais man neskanu. Apvolioju dziuviseliais ir kepu. ATSAKYTI
Kuku
2018-02-13 19:32
Žemaičių blynai su džiuvesėliais? Kažkas iš medžio iškrito ATSAKYTI
nustebus
2018-02-23 14:52
As taip pat visada i dziuveselius volioju ir visai is medzio neiskritus;) ATSAKYTI
Tina
2018-08-23 10:00
Ir aš volioju ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis