Patys skaniausi žemaičių blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 178)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 178)
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai
Autorius apie receptą: Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų grietinės
150 gramų pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis miltų
1 skiltelė česnako
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (45)
Regina
2019-12-04 13:00
Man labai patinka jūsų patiekalai,ačiū!!! ATSAKYTI
Mama
2019-12-02 05:50
Svarbiausia neminkyti ilgai tešlos tai ir nebus lipni ir tąsi, ATSAKYTI
Simona
2019-11-27 21:59
Rytoj gaminsiu siuos blynus. ar tikrai ne per daug bulviu? bus apie 1.5 kilogramo. ir tik 300g farso... ar tikrai geros proporcijos? ATSAKYTI
Lina
2019-11-28 18:03
Jei norisi, galima ir kiek daugiau įdaro, bet šiaip bulvių tikrai nėra per daug:) ATSAKYTI
Galina
2019-11-24 20:39
Aciu uz gera recepta! ATSAKYTI
Rasa
2019-11-07 22:07
Labai vykęs receptas ATSAKYTI
Vitalija
2019-10-20 15:43
Labai Aciu uz skanu recepta! ATSAKYTI
Giedrė
2019-10-14 15:35
Nu kažkokie netikri blynai,juk mėsa virta turi būt ATSAKYTI
V.M.
2019-10-13 17:11
Pikta esu laaaabai! Nedėkite nesamoningu receptu! Šitiek produktu sugadintu! Limpa tešla! Neįmanoma kaip limpa! Išimkit savo “recepta”!!! ATSAKYTI
R
2019-10-14 08:25
Nemokat gaminti tada, pati gaminau ir viskas puikiai gavosi. Tik darant formas reikia susilapinti rankas kad neliptu. ATSAKYTI
Petras
2019-11-28 16:40
Tai geras senų laikų receptas ! Jei nemoki gaminti valgyk lietuviškus kebabus būsi siuolaikiska ATSAKYTI
Elen
2019-11-29 19:28
Pritariu 100 proc. - tešla sugadinta, drėkink tas rankas nedrėkinęs - tiesiog be šansų kažką suformuoti.... Gali būti, jog daug kas priklauso nuo bulvių veislės, jei jau kitiems viskas puikiai pavyksta. ATSAKYTI
Eugenijus
2019-10-13 12:16
Kiek laiko apkepti vištienos, kad paskui liptų? ATSAKYTI
Oksana
2019-09-03 18:15
Ačiu už receptuką.Labai skanūs blynai,puikiai gavosi ATSAKYTI
Laura
2019-08-22 10:49
As daznai darau zemaitiskus blynus, kai noriu sunaudot likusius kotletus. Tai juos tik sutrinu, dar kartais pridedu kepintu svogunu ir gaunasi toks idaras. Ir i bulves tik viena kiausini dedu ATSAKYTI
Rena
2019-08-03 22:23
Niekada nededu krakmolo,jį iš viso nepatartina naudoti niekur, todėl ir namuose jo neturiu, dedu miltus, ATSAKYTI
Ieva
2019-08-05 09:38
Bulvės juk irgi krakmolo yra, vienos krakmolingesnės, kitos mažiau krakmolingos, todėl jo papildomai reikia, kad blyneliai neiširtų :) Krakmolas galbūt nėra pats sveikiausias ingredientas, bet retkarčiais Žemaičių išsikept tikrai galima ir tikrai ne dėl sveikumo :) ATSAKYTI
Vilija
2019-07-01 19:17
Labai skanūs,ačiū už receptą. ATSAKYTI
Monia
2019-06-10 15:12
Kad tešla neliptu nereikia jokio krakmolo užtenka rankas susišlapint, reikejo paminėt būtinai. O laikas tikrai ne 45 min :D ATSAKYTI
G.J
2019-02-25 14:23
Super gavosi. O kad tešla neliptų prieš kiekvieną blylą delnus aliejum patepiau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital