Prašmatnus obuolių pyragas - be galo geras!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Prašmatnus obuolių pyragas - be galo geras!
Prašmatnus obuolių pyragas - be galo geras!
Prašmatnus obuolių pyragas - be galo geras!
Prašmatnus obuolių pyragas - be galo geras!
Prašmatnus obuolių pyragas - be galo geras!
Autorius apie receptą: Kodėl prašmatnus? Neaišku, bet visai patinka man tas pavadinimas, gal dėl skonio, nes jis tikrai laaabai geras!!! Pyragas patiko ne tas žodis!!! Rudens proga. Kodėl prašmatnus? Neaišku, bet visai patinka man tas pavadinimas, gal dėl skonio, nes jis tikrai laaabai geras!!! Pyragas patiko ne tas žodis!!! Rudens proga. Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo obuolių
500 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
210 gramų cukraus
200 gramų sviesto
2.5 šaukšto grietinės
3 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį sudėti sviestą, įberti 3/4 viso cukraus kiekio (~150 g) ir išsukti. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus atidėti, o trynius po vieną įmaišyti į margarino ir cukraus mišinį. Taip pat krėsti grietinę, išmaišyti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir puse pakelio vanilinio cukraus. Visą miltų mišinį berti į margarino/ cukraus/ trynių ir grietinės mišinį, užminkyti minkštą tešlą. Padalinti tešlą į dvi dalis - 2/3 ir 1/3 (tai būtų vienas gabalas - 2 dalys visos tešlos, antras gabalas - likusi dalis) ir padėti į šaldytuvą ar šaldiklį.
2.
Kol tešla vėsta, pasiruošti obuolius. Juos nuplauti ir pašalinti sėklytes, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais arba sutarkuoti (aš pjausčiau, nes man patinka jausti obuolio gabalėlius, o ne košę). Ant paruoštų obuolių berti cinamoną ir likusį cukrų, taip pat ir vanilinį, viską geriausia rankomis išmaišyti.
3.
Norimą formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau vėl gi kvadratinę 26x26 cm), iš šaldytuvo ištraukti didesnį gabalą tešlos, ją iškočioti ir dėti į kepimo formą. Ant jos sukrėsti obuolius, ranka atsargiai palyginti, paploti, kad neliktų pernelyg didelių tarpų ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros. Kepti 30 minučių, po 15 min. kaitrą padidinti iki 200 C.
4.
Baltymus išplakti iki standžių putų, įberti 1 v.š. cukraus pudros ir dar šiek tiek paplakti.
5.
Po 30 min. kepimo, ištraukti pyragą iš orkaitės ištepti išplaktais baltymai ir burokine tarka tolygiai per visą pyrago plotą užtarkuoti likusia tešla. Šauti pyragą atgal ir kepti dar 15 - 20 min.
6.
Iškepusį pyragą užbarstyti cukraus pudra arba valgyti su plakta grietinėle ar ledais. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Vilija
2018-03-10 21:59
Tobulas! ❤ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital