Kvapnus obuolių pyragas su avižiniais dribsniais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Kvapnus obuolių pyragas su avižiniais dribsniais
Kvapnus obuolių pyragas su avižiniais dribsniais
Kvapnus obuolių pyragas su avižiniais dribsniais
Autorius apie receptą: Šis pyragas sužavėjo paprastumu ir netikėtai puikiu skoniu. Jis nuostabus! Pyragas gavosi drėgnas, minkštas, saldus ir tuo pat metu gaivus nuo obuolių. Šis pyragas sužavėjo paprastumu ir netikėtai puikiu skoniu. Jis nuostabus! Pyragas gavosi drėgnas, minkštas, saldus ir tuo pat metu gaivus nuo obuolių. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai obuolių (didelių)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų avižinių dribsnių (3 min greito paruošimo)
160 gramų cukraus (medaus ar kito saldiklio)
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų miltų
70 gramų razinų (nebūtina)
1 vienetas apelsinų
0.5 vieneto citrinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
pagal poreikį cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, cukrų, druską ir viską gerai išplakite mikseriu 4-5 min. iki baltumo. Tada po vieną, kaskart perplakant įmuškite kiaušinius (kiekvieną kiaušinį plakite po 1 min.).
2.
Kitame dubenyje sumaišykite kartu persijotus miltus su kepimo milteliais, avižinius dribsnius ir cinamoną.
3.
Visus sausus produktus įmaišykite į sviesto masę. Tuomet suberkite razinas ir tarkuotą apelsino žievelę, išmaišykite.
4.
Obuolus nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais.
5.
Obuolius sudėkite į dubenį, perpjaukite citriną pusiau, išspauskite citrinos sultis į obuolių masę, išmaišykite.
6.
Obuolius sudėkite į tešlą ir išmaišykite (Jums gali pasirodyti, kad obuolių yra per daug, neišsigąskite, kuo jų daugiau tuo pyragas bus skanesnis, drėgnesnis, minkštesnis).
7.
Į kepimo formą (naudota 26 cm skersmens apvali, atsegama torto forma) įtieskite kepimo popierių, formos dugną ir šonus būtinai sutepkite sviestu, sudėkite ir tolygiai paskirstykite paruoštą tešlą.
8.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, 45 - 50 min.
9.
Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
10.
Galima patiekti dar šiek tiek šiltą ir apibarstytą cukraus pudra. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital