Purus prancūziškas obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Prancūziškas obuolių pyragas
Prancūziškas obuolių pyragas
Prancūziškas obuolių pyragas
Prancūziškas obuolių pyragas
Prancūziškas obuolių pyragas
Prancūziškas obuolių pyragas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
250 gramų sviesto (tirpinto ir atvėsinto)
220 gramų miltų
120 gramų cukraus
6 šaukštai brendžio (arba tamsaus romo)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius nulupame ir supjaustome didokais gabalais.
2.
Viename dubenyje sumaišome sijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
3.
Kitame - išplakame kiaušinius, cukrų, brendį ir vanilę. Atsargiai įmaišome pusę miltų mišinio, tada supilame pusę sviesto, išmaišome. Suberiame likusius miltus ir supilame likusį sviestą, vėl atsargiai išmaišome. Tešla turi būti blizgi, tarsi, aksominė. Sudedame obuolius ir lengvai permaišome, kol jie apsivels tešla. Pilame į riebalais išteptą kepimo formą.
4.
Kepame apie 50 - 60 min. iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, tikriname įdūrę mediniu pagaliuku, ištraukus jis turi būti švarus, neapsivėlęs tešla.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Svajonė
2017-11-17 10:54
Kaip galima įberti sviestą? Taip parašyta šio pyrago recepte... ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-11-17 12:09
Dėkui, Jolanta, už pastebėjimą :) Tirpintą sviestą tiesiog reikia supilti, patikslinome šią formuluotę ir recepto tekste :) ATSAKYTI
Rasa
2017-11-15 11:49
Aš brendžio nedėjau, bet vietoje jo įdėjau apelsinų sulčių. Nuostabus pyragas gavosi, ačiū jums, Jolanta :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis