Drėgnas obuolių pyragas su natūraliu jogurtu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Drėgnas obuolių pyragas su jogurtu
Drėgnas obuolių pyragas su jogurtu
Drėgnas obuolių pyragas su jogurtu
Autorius apie receptą: Šis pyragas patiks būtent tiems, kas nemėgsta sausų pyragų, bet dievina drėgnus ir sultingus kepinius. Vietoje natūralaus jogurto galite naudoti graikišką jogurtą, arba jei Šis pyragas patiks būtent tiems, kas nemėgsta sausų pyragų, bet dievina drėgnus ir sultingus kepinius. Vietoje natūralaus jogurto galite naudoti graikišką jogurtą, arba jei norite naudoti saldų jogurtą, tuomet dėkite mažiau cukraus. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai obuolių (didelių, saldžių)
250 gramų jogurto, natūralaus
200 mililitrų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių.
2.
Viename dubenyje išplakame jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
3.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus suberiame į jogurto masę ir gerai išplakame.
4.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome dideliais kubeliais ir įmaišome į tešlą.
5.
Apvalią kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi arba gerai ištepame sviestu ir supilame tešlą. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min. Pabaigoje kepimo patikriname ar pyragas iškepęs su mediniu dantų krapštuku (jei ištrauktas krapštukas švarus – pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla, tuomet pakepkite kelias minutes ilgiau). Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra. Karštas pyragas labai skanus su ledais.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (6)
Vaida
2019-05-20 10:36
O čia tikrai miltai matuojami ml, o jogurtas sveriamas? ATSAKYTI
Diana
2019-05-23 11:09
Galit ir jogurtą matuoti ml, bus apie 230-240 ml :) O 200ml miltų bus apie 100g. Bet miltus aš visada žiūriu pagal tešlą - dedu jų tiek, kad tešla būtų riebios grietinės tirštumo. Nes jogurtų skystumas skiriasi ir skirtingų rūšių miltai skirtingai brinksta ATSAKYTI
Saulė
2019-04-26 21:12
Bandžiau - minkštutis ir švelnus. Labai patiko. Cukraus dėjau 75g - pats tas. ATSAKYTI
kepiau
2018-11-14 17:56
Kas labai džiugina, tai tai, kad šitas pyragas iš tikrųjų yra drėgnas, nes nuo sausų pyragų, kurie vieno ir to pačio skonio nesvarbu su kuo padaryti, jau net negera. Skanus.... Bet kodėl jie man arba neiškyla, arba iškyla ir susitraukia paskui... Dievaži, nesuprantu. Ženklas, kad kepėja nebūti... ATSAKYTI
Vaida
2019-05-20 10:34
Gal perplakat tešlą? ATSAKYTI
Diana
2019-05-23 11:11
Dar gali būti, kad miltų dedat per daug (neiškyla) arba per mažai (iškyla ir subliūkšta). Jų dėkit tiek,, kad tešla būtų grietinės tirštumo, nes miltai miltams nelygu. Ir dar svarbu pyragą dėti į pilnai iki reikiamos temperatūros įkaitusią orkaitę ir kepti iki įkišus medinį pagaliuką jį ištraukiate neapsivėlusį tešla. Nes jeigu orkaitė per šalta, gali neiškilti, o jeigu nedakepsite - subliūkšti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital