Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)
Autorius apie receptą: Jei ieškote minkštos, sultingos ir labai gardžios vištienos recepto, šis yra būtent toks. Įkvėptas indiškų skonio derinių, bet ingredientai visiškai paprastučiai, o koks Jei ieškote minkštos, sultingos ir labai gardžios vištienos recepto, šis yra būtent toks. Įkvėptas indiškų skonio derinių, bet ingredientai visiškai paprastučiai, o koks nuostabus pavyksta skonis! Aš iešmelius kepiau karšto oro gruzdintuvėje, bet tinka kepti ir orkaitėje ant grotelių. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
800 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be kaulų ir odos)
200 gramų graikiško jogurto (arba paprasto natūralaus jogurto)
2 vienetai česnako (arba pagal skonį)
1 centimetras imbiero (arba 1 šaukštelio imbiero miltelių)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų (arba aitriosios paprikos miltelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Medinius iešmelius pamerkti į vandenį ir palikti bent 10 - 15 min (kad kepant neimtų svilti).
2.
Vištieną supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėti į dubenį.
3.
Dėti graikišką jogurtą, įspausti česnaką, įtarkuoti imbierą, suberti visus prieskonius bei druską, gerai išmaišyti. Paruoštą mėsą galima kepti iš karto, bet jei turite laiko, palikite marinuotis bent valandą (ar iš vakaro) - bus dar skaniau.
4.
Ant iešmelių suverti vištienos gabalėlius, kad būtų prigludę vienas prie kito, be tarpų.
5.
Iešmelius dėti į gruzdintuvės indą (galima kepti ir orkaitėje, žr. patarimus žemiau) ir kepti 200 C laipsnių temperatūroje 12 min. Tada iešmelius apverskti ir kepti dar 12 min arba iki vištiena bus gražiai apskrudusi ir iškepusi viduje.
6.
Iešmelius galite patiekti su savo mėgiamu padažu. Aš padažui sumaišiau graikišką jogurtą su smulkintomis mėtomis, svogūno laiškais ir šlakeliu citrinos sulčių.
Patarimai:
Iešmelius galima kepti ir orkaitėje - įkaitinkite iki 200 °C (funkcija su vėjeliu) ir keptikite apie 25 min iki apskrus ir iškeps. Geriausia kepti ant orkaitės grotelių, o jei kepsite padėję ant skardos, tuomet po 10-15 min iešmelius apverskite, kad abi pusės tolygiai apskrustų.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital