Greitas obuolių pyragas su manais - be tešlos ir be kiaušinių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Greitas obuolių pyragas su manais - be tešlos ir be kiaušinių
Greitas obuolių pyragas su manais - be tešlos ir be kiaušinių
Greitas obuolių pyragas su manais - be tešlos ir be kiaušinių
Autorius apie receptą: Spalvingas ir puošnus obuolių pyragas. Labai paprastas, be kiaušinių ir pieno! Iškepus jis dingsta tiesiog akimirksniu. Vietoje obuolių galima naudoti ir uogas, tada jis bus Spalvingas ir puošnus obuolių pyragas. Labai paprastas, be kiaušinių ir pieno! Iškepus jis dingsta tiesiog akimirksniu. Vietoje obuolių galima naudoti ir uogas, tada jis bus truputį šlapesnis ir su daugiau rūgštelės. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas obuolių
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Glajui:
2 šaukštai cukraus pudros
1.5 šaukšto pieno
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C su ventiliatoriumi arba 200 C be ventiliatoriaus. Išklokite 23 cm apvalią kepimo formą kepimo popieriumi.
2.
Dubenyje sumaišykite miltus, manų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius.
3.
Obuolius nulupkite ir stambiai sutarkuokite arba susmulkinkite virtuvės kombainu. Paimkite kepimo formą ir dėkite sluoksniais miltų mišinį ir obuolius - išeis 3 sluoksniai tešlos ir 2 sluoksniai obuolių.
4.
Sviestą labai plonai supjaustykite ir išdėliokite ant viršaus taip, kad padengtų beveik visą pyrago viršų.
5.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 - 55 minutes.
6.
Glazūrai sumaišykite cukraus pudrą pieną ir nutarkuotą citrinos žievelę iki vientisos mases. Aš nelabai mėgstu glazūros, o ir pyragas turi pakankamai cukraus, kad jį dar papildomai saldinti, todėl naudojau ją tik dėl grožio, simboliškai.
7.
Išimkite iš orkaitės pyragą ir iš karto palaistykite glazūra. Palikite 10 minučių atvėsti formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (23)
Vilkija
2018-09-09 14:01
Ačiū už receptą, tikrai labai skanus pyragas ATSAKYTI
Grazina
2018-09-02 14:21
Puikus receptas,ka tik isbandytas.Kepiau apie 1val.Obuoliu sutarkuotu gavosi apie 600gramu(issimete zieves ,viduriukai).Dregnas,nereikejo jokios gretines kaip komentuoja.Pyrago virsus barstytas plonu miltu misiniu ir ant virsus sviestas,apatiniai 2sluoksniai storiau barstyta.Cukraus puse stiklines,obuoliai saldziarugsciai.Labai aciu uz recepta. ATSAKYTI
Vilma
2018-08-30 15:06
Puikus receptas! Aš viršų aptepiau grietine (2 kupini šaukštai grietinės ir 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros). ATSAKYTI
Inga
2018-08-23 16:29
Mano pats paciausias obuoliu pyragas. Tik pagal mano recepta margarinas ne tik ant virsaus, bet ir apacioje dedamas. Tas pats margarino kiekis kaip ir sviesto siame recepte - apie 100 gr. Su sviestu turetu buti dar skaniau, jei tai beimanoma :) ATSAKYTI
Gabija
2018-08-19 16:06
Dariau viską kaip nurodyta tiesiog tiksliai skrupulingai ir...nepavyko.paskutinis sluoksnis kaip buvo sausas taip ir liko, tik sviestas susigėrė ir sukietėjo.Šeip ne taip suvalgėm,bet daugiau niekada nerizikuosiu... ATSAKYTI
Laura
2018-08-20 12:31
Skonio reikalas turbut, nes mums tai skanus pyragas, ne kartą dariau. Glazūra viršutiniam sluksniui tinka, nes jį sudrėkina (galima į ją ir daugiau skysčio dėti, jeigu atrodo sausas viršus). Aš kartais ir ant viršaus obuolių uždedu truputį dėl drėgmės arba iškepus grietine aptepu - taip išvis super skanu. Nors dėl sausumo svarbiausia neperkepti, orkaitė orkaitei nelygu, vienos kaitresnės, kitos mažiau kaitrios, tai kai gražiai paauksuoja pyrago viršus, jau ir traukiu iš orkaitės. ATSAKYTI
Šeimininkutė
2018-02-23 18:15
Aš pyliau stiklinę vandens. Nes kažkaip neatrodė visas reikalas gerai. Per sausai viskas atrodė. O dabar va liuks :) ATSAKYTI
Gita
2018-02-25 19:18
Kitąsyk pabandykite ir be vandens, jeigu laikysitės ingredientų kiekių ir skardos dydžio, tikrai nuostabiai pavyks ir be jo, pamatysite :) ATSAKYTI
klausimas
2017-12-21 17:08
o tai cia tiesiog misini pilt sausa? ar su vandeniu ar kuo kitu ji sumaisyt? ATSAKYTI
Ieva
2017-12-21 17:35
Su niekuo maišyti nereikia, sluoksniuoti sausą mišinį ir obuolius, o ant viršaus - sviestą. Sausas mišinys kepdamas nuo obuolių pakankamai drėgmės gauna ir virsta iškepusia tešla :) ATSAKYTI
Vaida
2017-09-14 23:34
Mama atrado, prirode. Vyras suni vedziojo, vos vos laiku spejo pareit, butu nebelike. Super!!! Aciu uz recepta ATSAKYTI
Ieva
2017-08-24 12:44
Visada tokį kepu, tik be glajaus: jis čia visai nebūtinas, ir be jo laaabai skanu. Į obuolius suberiu truputi cinamono, į mišinį įmaišau šaukšteli vanilinio cukraus, o viso cukraus imu truputi mažiau nei stiklinę ir gaunasi visai saldu (nebent obuoliai labai rūgštūs). ATSAKYTI
Olivija
2017-08-24 13:22
Tikrai taip, drąsiai galima ir be glajaus. Aš pati kartais apšlakstau tiesiog kondensuotu pienu arba karamele arba truputėliu balto šokolado, bet čia labiau dėl grožio negu skonio :) Be galo skanus pyragas! ATSAKYTI
Karalaitė
2017-10-11 21:38
Lygiai tą patį darau - galima ir perpus mažiau cukraus dėti, sveikiau ir ne taip saldu, nes man nuo stiklinės burna apsąlo. Dar jei pagardinate vaniliniu cukrum - tuo labiau. plius, bet kokį desertą su obuoliais aš papildau cinamonu ir "iki gurmanai" prieskonių pyragui mišiniu. ATSAKYTI
Lina
2017-05-24 19:23
Cukrus ir miltai skirtingai matuojasi g., tai vistiek stiklinę? Ar žiūrėt gramais reikia? ATSAKYTI
Ieva
2017-05-28 07:44
Recepte miltai, cukrus ir manų kruopos matuojami būtent stikline :) ATSAKYTI
Aistė
2017-02-26 00:41
Jovita, stiklinė - 240 ml ATSAKYTI
Gintare
2017-02-24 20:43
Labai lengva ir skanu. Aciu. ATSAKYTI
jovita
2017-02-24 11:34
Koks stiklines turis ?
ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2016-10-21 16:26
Vaida, citrinos žievelę reikėtų dėtį į glajų. Bet jeigu glajaus nedarytumėte (pyragas labai skanus ir be jos), citrinos žievelė labai tinka ir į tešlą :-) O cinamono ant obuolių galite užberti, jeigu norisi, jis čia puikiai tinka. Arba galite į tešlą įmaišyti šaukštelį vanilinio cukraus - irgi labai skanu. Paskutinis sluoksnis turėtų būti tešlos, sluoksniuojasi taip: tešla, obuoliai, tešla, obuoliai, tešla.

Pyragaite, tikrai taip - imate ir sluoksniuojate. Kepant iš tarkuotų obuolių išsiskirs daug sulčių ir jos labai skaniai suklijuos sausą mišinį. Čia, žvelgiant į gaminimą yra toks tarsi tinginių pyragas, nes labai greitas, bet skonis niekaip neišduoda gaminimo laiko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital