Greitas obuolių pyragas su manais - be tešlos ir be kiaušinių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 90)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 90)
Greitas obuolių pyragas su manais - be tešlos ir be kiaušinių
Greitas obuolių pyragas su manais - be tešlos ir be kiaušinių
Greitas obuolių pyragas su manais - be tešlos ir be kiaušinių
Autorius apie receptą: Spalvingas ir puošnus obuolių pyragas. Labai paprastas, be kiaušinių ir pieno! Iškepus jis dingsta tiesiog akimirksniu. Vietoje obuolių galima naudoti ir uogas, tada jis bus Spalvingas ir puošnus obuolių pyragas. Labai paprastas, be kiaušinių ir pieno! Iškepus jis dingsta tiesiog akimirksniu. Vietoje obuolių galima naudoti ir uogas, tada jis bus truputį šlapesnis ir su daugiau rūgštelės. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas obuolių
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
Glajui:
2 šaukštai cukraus pudros
1.5 šaukšto pieno
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C su ventiliatoriumi arba 200 C be ventiliatoriaus. Išklokite 23 cm apvalią kepimo formą kepimo popieriumi.
2.
Dubenyje sumaišykite miltus, manų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius.
3.
Obuolius nulupkite ir stambiai sutarkuokite arba susmulkinkite virtuvės kombainu. Paimkite kepimo formą ir dėkite sluoksniais miltų mišinį ir obuolius - išeis 3 sluoksniai tešlos ir 2 sluoksniai obuolių.
4.
Sviestą labai plonai supjaustykite ir išdėliokite ant viršaus taip, kad padengtų beveik visą pyrago viršų.
5.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 - 55 minutes.
6.
Glazūrai sumaišykite cukraus pudrą pieną ir nutarkuotą citrinos žievelę iki vientisos mases. Aš nelabai mėgstu glazūros, o ir pyragas turi pakankamai cukraus, kad jį dar papildomai saldinti, todėl naudojau ją tik dėl grožio, simboliškai.
7.
Išimkite iš orkaitės pyragą ir iš karto palaistykite glazūra. Palikite 10 minučių atvėsti formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (40)
Ema
2020-11-22 21:49
Padariau su bananais nu labai skanu. ATSAKYTI
Skanuu
2020-11-11 12:11
Gamindama dėjau perpus mažiau cukraus ir gavos vistiek labai saldu, rekomenduočiau dėti trečdalį cukraus jeigu jūsų obuoliai saldūs. Receptas labai paprastas, mažai ingridientų, rekomenduoju!! ATSAKYTI
Puikiai
2020-09-19 16:57
Ieškojau recepto, kokį obuolių pyragą čia iškepus ir džiaugiuosi išbandžiusi šį receptą. Manau, kad bus kepamas dar ne kartą, nes gavosi skanus, lengvas, gamyba nesudėtinga. Pagal komentarus pasiskaičiusi dėjau po šiek tiek sviestuko tarp sluoksnių, naudojau dvejus skirtingus obuolius - saldžius maišiau su rugščiais, į obuolių masę įdėjau cinamono,o miltų mišinį papildžiau vaniliniu cukrumi. Pabaigoje sulaisčiau gal kiek skysta glazūra (to skysčio taip nelabai pavadinčiau),bet gavosi gerai - drėgnas ir dar gaivesnis. ATSAKYTI
Modesta
2020-09-17 13:11
Tobulas! ATSAKYTI
Modesta
2020-09-17 13:00
Tobulas! ATSAKYTI
nijolė
2020-04-14 17:13
Rašau dar vieną pamąstymą apie šį nuostabų pyragą kodėl būna per sausa ar per riebu. čia priklauso nuo stiklinės dydžio, nes kai šiek tiek stiklinė didesnė nebūna per riebu, ji turi būti maždaug 200 gr. dydžio.
ATSAKYTI
nijolė
2020-04-14 15:29
Aš kepiau su obuolių uogienės arba džemo pertepimu,o sviesto dėjau ant visų sluoksnių tik ant apatinio sluoksnio dėjau mažiausiai. Bet kitą kartą dėsiu mažiau sviesto, nes buvo per riebu, bet laaabai skanu. AČIŪ, kad priminėte šį receptą, nes aš jau žinojau ir išbandžiau anksčiau. nesuprantu kodėl kažkam nesigavo. ATSAKYTI
Aušra
2020-02-24 17:25
Draugės mama tokį kepdavo, tad džiaugiuos radus receptą. Tik pagal draugės mamos variantą sviestą labai plonom justelėm didesniais tarpais dėjau ant kiekvieno manų ir miltų sluoksnio, taip geriau visur pratekėjo ir neliko sausų vietų, o dugnas gavosi net šiek tiek traškus.
Taip pat cukraus kiekis čia tikrai per didelis. Kepiau su rūgštokais obuoliais, cukraus dėjau tik pusę ir tai gavosi pats tas saldumas ATSAKYTI
Saulė
2020-02-02 19:00
Labai skanu ATSAKYTI
Lilija
2019-12-07 18:22
Skanus pyragas! Išeitis, nes turiu vaišinti netoleruojancius kiaušinių. Aš dar vietoj 100 miltų ir 100 manų, dejau 70 miltų, 70 manų ir 70 avižinių dribsnių sumaltų. Kitą kartą gal dar didinsiu avižų kiekį. Ačiū už receptą! Ir cukraus dejau pusę, nes obuoliai saldoki, užteko pilnai. ATSAKYTI
Inga
2019-09-02 17:22
Apacia liko miltuota ir labai jauciasi kartumas nuo kepimo milteliu... ATSAKYTI
Rūta
2019-09-02 17:47
O formą tinkamo dydžio naudojot? Jei mažesnę ir sluoksnis pavyko per storas, tai visai gali būti, kad "neprasigėrė" obuoliais :) Aš pati kepiau šį pyragą ir, žinoma, jis kitoks nei tradicinis, bet pavyko puikiai :) ATSAKYTI
Ana
2019-09-02 19:12
Kitąsyk kepdama kepimo formos dugną patepkite dosniai sviestu, nebus miltuoto dugno problemos. O kepimo miltelių reikia šaukštelių nubrauktų, be kaupumo. Ir labai jų skonis nuo tų miltelių kokybės priklauso - pigiausi paprastai būna ne kokie. ATSAKYTI
Dalia
2020-10-15 10:17
tikrai niekad nededu kepimo miltelių. jų čia visai nereikia. pyragas gaunasi tobulas, svarbiausia nedaryti storo. pilnas aukštis neturėtų būti daugiau 5 cm, kitaip sviestas tirpdamas nepasiekia apatinių sluoksnių ATSAKYTI
Edita
2019-08-18 19:56
Labai geras pyragas, tirpsta burnoje. Tik reiktų dar su sviestu patepti ir skardos dugną, tada berti birų sluoksnį. Nes vietomis apačioje liko sausų miltų. ATSAKYTI
Agne
2019-09-16 17:44
Reikia daugiau obuoliu, o ne sviesto ATSAKYTI
Vilkija
2018-09-09 14:01
Ačiū už receptą, tikrai labai skanus pyragas ATSAKYTI
Grazina
2018-09-02 14:21
Puikus receptas,ka tik isbandytas.Kepiau apie 1val.Obuoliu sutarkuotu gavosi apie 600gramu(issimete zieves ,viduriukai).Dregnas,nereikejo jokios gretines kaip komentuoja.Pyrago virsus barstytas plonu miltu misiniu ir ant virsus sviestas,apatiniai 2sluoksniai storiau barstyta.Cukraus puse stiklines,obuoliai saldziarugsciai.Labai aciu uz recepta. ATSAKYTI
Vilma
2018-08-30 15:06
Puikus receptas! Aš viršų aptepiau grietine (2 kupini šaukštai grietinės ir 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros). ATSAKYTI
Inga
2018-08-23 16:29
Mano pats paciausias obuoliu pyragas. Tik pagal mano recepta margarinas ne tik ant virsaus, bet ir apacioje dedamas. Tas pats margarino kiekis kaip ir sviesto siame recepte - apie 100 gr. Su sviestu turetu buti dar skaniau, jei tai beimanoma :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital