Tobulas obuolių pyragas su varške ir traškiu viršumi

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Obuolių pyragas su varške ir traškiu viršumi
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcjos
Autorius apie receptą: Rudeniu kvepiantis, jaukumą suteikiantis ir labai skanus! Jau pats tas metas pradėti obuolių pyragų sezoną ir išsikepti patį gardžiausią pyragą bei sunaudoti pirmuosius Rudeniu kvepiantis, jaukumą suteikiantis ir labai skanus! Jau pats tas metas pradėti obuolių pyragų sezoną ir išsikepti patį gardžiausią pyragą bei sunaudoti pirmuosius obuolius. Šis pyragas nesunkiai paruošiamas, tačiau pavyksta toks gardus, tad tikiu, jog norėsis kepti ne kartą ir ne du. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
180 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra" 405D)
160 gramų sviesto (ištirpinto)
70 gramų cukraus
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai obuolių (vidutinio dyddžio, nuluptų)
20 gramų cukraus
20 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra" 405D)
1.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
Kremui:
360 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių
120 gramų grietinės
50 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
1 žiupsnelis druskos
100 gramų rudojo cukraus
90 gramų sviesto (šalto)
60 gramų avižinių dribsnių
50 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra" 405D)
0.5 šaukštelio malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 150 laipsnių temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 22x26cm formą).
3.
Į dubenį dėti ištirpintą sviestą, berti cukrų, vanilę ir druską. Išmaišyti. Suberti miltus ir išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Paruoštą tešlą tolygiai paskirstyti į paruoštą kepimo formą ir kepti iki 150 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje 15 minučių (kaitinimas viršus+apačia, be ventiliatoriaus). Tuomet išimti iš orkaitės. Orkaitės temperatūrą padidinti iki 180 laipsnių.
5.
Obuolius nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais, dėti į dubenį, berti miltus, cukrų, cinamoną ir muskatą. Gerai išmaišyti, kad visi obuoliai pasidengtų tolygiai.
6.
Į kitą dubenėlį berti avižinius dribsnius, berti rudąjį cukrų, cinamoną ir miltus, išmaišyti. Dėti šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir rankomis jį trupinti vis avoliojant miltais iki masė taps panaši į duonos trupinius.
7.
Įdarui į dubenį dėti varškę, grietinę, berti cukrų, vanilinį cukrų, druską ir rankiniu elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių. (jei trintuvo neturite, varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kitais ingredientais). Tuomet po vieną įmušti kiaušinį, šaukštu išmaišant po kiekvieno.
8.
Ant iškepusio dar šilto pagrindo sudėti pjaustytus obuolius, juos šiek tiek spustelint, kad sugultų standžiai, sukrėsti varškės masę, ant jos tolygiai paskleisti trupininę masę. Dėti į įkaitintos iki 180 laipsnių orkaitės vidurį ir kepti 20-30 minučių orkaitės viduryje iki viršus lengvai paruduos (kaitinimas viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
9.
Prieš pjaustant leisti pyragui visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. O tada pjaustyti gabalėliais ir skanauti.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Justė
2024-02-16 15:26
Kažkas tikrai negerai su pagrindo receptu. Kepiau atsegamoje torto formoje, maniau kaimynai subėgs kiek sviesto orkaitėje iš ėgo ir rūkti pradėjo… ATSAKYTI
Agnė
2024-02-20 10:51
Įprastai tokius pyragus su sviestiniu pagrindu reikėtų kepti uždaroje formoje, t.y. ne su nuimamais kraštais, kad niekas nebėgtų. O šiaip, čia yra sviestinė tešla, matosi ir iš ingredientų, kad miltų ir sviesto kiekis kone vienodas. Tas ypač būdinga sviestiniuose sausainiuose, kai kur sviesto ir miltų kiekis būna ir visiškai vienodas. Toks miltų - sviesto santykis leidžia išgauti traškumą išorėje ir trapumą viduje, būtent toks turėtų pavykti pyrago pagrindas. ATSAKYTI
Mantas
2023-09-28 23:14
Labai skanus kepinys, kadangi sluosniuotas tai galima vadinti tortu.
Pagrindui reikia arba daugiau miltų, arba mažiau sviesto, nes kepant labai daug sviesto iš pagrindo išbėgo, nors iškepus pagrindas vistiek buvo riebus. ATSAKYTI
Agnė
2024-02-20 10:52
Įprastai tokius pyragus su sviestiniu pagrindu reikėtų kepti uždaroje formoje, t.y. ne su nuimamais kraštais, kad niekas nebėgtų. Pats pagrindas yra sviestinis, tad žinoma, jei tokių nemėgstate, pyragas jau ir netiks. ATSAKYTI
Daiva
2023-09-19 20:55
Nežinau kokia tešla turi gautis iš sviesto ir miltų?
Pakepinti miltai?... ATSAKYTI
Ino
2023-10-05 18:53
Sviestine trapi . Sviestiniai sausainiai is tokios tešlos būna . ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital