1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 150 laipsnių temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 22x26cm formą).
3.
Į dubenį dėti ištirpintą sviestą, berti cukrų, vanilę ir druską. Išmaišyti. Suberti miltus ir išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Paruoštą tešlą tolygiai paskirstyti į paruoštą kepimo formą ir kepti iki 150 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje 15 minučių (kaitinimas viršus+apačia, be ventiliatoriaus). Tuomet išimti iš orkaitės. Orkaitės temperatūrą padidinti iki 180 laipsnių.
5.
Obuolius nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais, dėti į dubenį, berti miltus, cukrų, cinamoną ir muskatą. Gerai išmaišyti, kad visi obuoliai pasidengtų tolygiai.
6.
Į kitą dubenėlį berti avižinius dribsnius, berti rudąjį cukrų, cinamoną ir miltus, išmaišyti. Dėti šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir rankomis jį trupinti vis avoliojant miltais iki masė taps panaši į duonos trupinius.
7.
Įdarui į dubenį dėti varškę, grietinę, berti cukrų, vanilinį cukrų, druską ir rankiniu elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių. (jei trintuvo neturite, varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kitais ingredientais). Tuomet po vieną įmušti kiaušinį, šaukštu išmaišant po kiekvieno.
8.
Ant iškepusio dar šilto pagrindo sudėti pjaustytus obuolius, juos šiek tiek spustelint, kad sugultų standžiai, sukrėsti varškės masę, ant jos tolygiai paskleisti trupininę masę. Dėti į įkaitintos iki 180 laipsnių orkaitės vidurį ir kepti 20-30 minučių orkaitės viduryje iki viršus lengvai paruduos (kaitinimas viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
9.
Prieš pjaustant leisti pyragui visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. O tada pjaustyti gabalėliais ir skanauti.