Labai šokoladinis obuolių pyragas su riešutais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Šokoladinis obuolių pyragas su riešutais
Autorius apie receptą: Tai pyragas, kurio paragavus vieną kąsnelį, norėsis suvalgyti visą pyragą vienu prisėdimu. Pyragas ne tik drėgnas, minkštas, bet ir labai šokoladinis, savo aromatu užburs Tai pyragas, kurio paragavus vieną kąsnelį, norėsis suvalgyti visą pyragą vienu prisėdimu. Pyragas ne tik drėgnas, minkštas, bet ir labai šokoladinis, savo aromatu užburs visus namiškius. Jei pyragą ragausite dar šiltą, tuomet patiekite su ledais arba plakta grietinėle. Šiaip ar taip, ar pyragas šiltas, ar šaltas – skonis nerealus! (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
225 gramai miltų
200 gramų sviesto
200 gramų juodojo šokolado
160 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
3 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
1 sauja graikinių riešutų (kapotų)
2 šaukštai rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Puode ištirpiname sviestą ant silpnos ugnies, tada sudedame susmulkintą šokoladą, maišome, kol šokoladas ištirpsta ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame pravėsti.
2.
Viename inde sumaišome miltus su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.
3.
Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu plakikliu ~5 min. Po to sumaišome su miltais, plakame elektriniu plakikliu, kol nelieka gumulėlių. Į tešlą įmaišome šokolado ir sviesto masę.
4.
Kepimo formą ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens apvalią, išardomą kepimo formą. Tešlą supilame į kepimo formą. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant pyrago. Užbarstome graikiniais riešutais ir ruduoju cukrumi.
5.
Pyragą kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~45-55 min, kol pyrago vidus iškepa. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštuką jis švarus – tuomet pyragas iškepęs, jei ne – tuomet pakepkite truputį ilgiau. Kai pyragas iškepa išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, po to išimame iš kepimo formos. Galite patiekti su ledais ar grietinėle. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vaida
2019-12-12 00:47
Labai skaniai šokoladinis!!!
Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital