Greitos vakarienės keptuvėje - 41 skanus ir nesudėtingas receptas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-04-21
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Greiti paprasti receptai pietums vakarienei
@Shutterstock

Įsisukus į savaitės darbų sūkurį, mažiausiai norisi laiką leisti prie viryklės, o vėliau - ir prie daugybės nešvarių puodų. Bet patikėkite, jei norite labai skanios vakarienės, tai visai nebūtina - nei kaisti orkaitės, nei ilgai vargti. 

Siūlome rinktis net iš 41 visai nesudėtingo recepto ypatingai vakarienei, kuri bus labai skani ir gal net šiek tiek šventiška!

 

Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.

Receptą rasite čia.

Esame ragavusi daugybę skirtingai ruoštų Gnocchi variantų su įvairiais padažais ir drąsiai galime teigti, kad su saulėje džiovintų pomidorų padažu jie yra vieni skaniausių. Kreminis, aromatingas, kupinas sodraus ir švelnaus skonio patiekalas, kurį ne tik verta, bet ir reikia išmėginti savo virtuvėje. Tikras skonių džiaugsmas burnoje, o gaminimas super paprastas ir greitas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kas gali atsispirti greitiems patiekalams? O jei jie dar ir labai skanūs? Šis patiekalas būtent toks - paprastas, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus, tad ir atsispirti nebūtina! Čiumpame tuos kelis ingredientus, vieną keptuvę ir gaminame. Pietūs ar vakarienė greitai garuos ant stalo ir džiugins šeimyną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.

Receptą rasite čia.

Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Tex-Mex virtuvėje jie žinomi pavadinimu čimičangos ir gali būti ruošiami su pačiais įvairiausiais įdarais nuo sūrių iki saldžių. Šiame recepte pateikėme mūsų mėgiamą įdaro variaciją, bet drąsiai eksperimentuokite, nes griežtų taisyklių čia nėra - vietoje pupelių galite naudoti virtus ryžius ar įdėti daugiau daržovių ar vištienos, papildomai galite įpjaustyti jelapenų, įspausti žaliųjų citrinų sulčių, įdėti konservuotų kukurūzų ar ko tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai greiti ir šventiški lašišos kepsneliai keptuvėje. Marinuoti pakanka vos pusvalandį. Tiekti tinka su ryžiais, daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.

Receptą rasite čia.

Šie minkštučiai, purūs varškėčiai yra kilę iš Vokietijos, kur turbūt kiekviena šeima turės mėgiamą receptą. Jei laikysitės recepto proporcijų ir slaptą ingredientą sutrinsite tikrai labai gerai, valgantys net nepajaus, kad jis yra, o ir receptas pavyks taupesnis, be glitimo bei tinkantis sunaudoti likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis karis, be jokių abejonių, yra mūsų favoritas. Pavyksta tirštas, sotus ir kupinas nuostabaus skonių derinio. O aromatas į virtuvę privilios kiekvieną esantį namuose. Žinoma, galima gaminti ir vegetarišką variantą be vištienos arba vietoje jos dėti avinžirnių, pridėti žirnių ankščių ar kitų mėgstamų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis iš Italijos Toskanos regiono kilęs patiekalas yra nerealus, jei būtų dievų maisto kategorija, jis ten atsidurktų akimirksniu ir dar labai aukštai. Visi padažo skoniai susilieja į tokią darnią visumą, kad norisi jį tiesiog kabinti šaukštu. Beje, tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis puikiai tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Taip paruošti makaronai yra modernesnė itališka klasika, dar žinomi Pasta alla puttanesca con tonno vardu. Šiame recepte jie gaminami su tunu, bet tuną galite keisti mažomis krevetėmis ar keletu ančiuvių ar tiesiog gaminti vegetarišką versiją be jo. Jei norite švelnesnio pomidorų skonio, galite pomidorų kiekį mažinti perpus ir/ar papildomai padažui drauge su svogūnu apkepinti smulkintą saldžiąją papriką, saliero lapkotį ar kitų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, kiaulieną galima keisti vištiena ar kita mėgstama mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug. Šis receptas įkvėptas Prancūzijos virtuvės, kur panašus troškinys žinomas Chicken Chasseur vardu, tik originalioje versijoje pekepinus svogūnus bei česnakus dar įpilama ir nugarinama 100ml balto sauso vyno ir tik tada dedami pievagrybiai. Bet ir be vyno šis patiekalas tikrai nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikus ir visai nesudėtingas būdas ypatingai skaniai keptuvėje iškepti lašišą. Jos odelė bus traški, o vidus - minkštas ir sultingas. Patiekiant tinka apšlakstyti citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kreminė vištiena visiškai mūsų šeimos pamėgtas patiekalas. Labai puikaus skonio, nesudėtingai paruošiama, tad puikiai tinka, kai norisi greitai, sočiai ir gardžiai. Mes mėgstame kiek aštriau, tad naudoju aštrų pomidorų padažą, bet jei nenorite, galite drąsiai keisti kitu mėgstamu, o jei neturite jokio - galima jo nedėti, bet kokiu atveju skonis bus puikus. Labai skanu tiekti su ryžiais ar bulvytėmis, pita, duonos riekele, šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultinga, skanutėlė ir labai šventiškai atrodanti vištienos krūtinėlė kremiškame grietinėlės ir sūrio padaže, kurią paruošite vos per pusvalandį. Padažui galite naudoti ir vien kietąjį sūrį, bet aš rinkausi savo labai mėgiama kietojo sūrio bei sūrio su melsvuoju pelėsiu derinį, nes būtent pastarasis sūris suteikia patiekalui papildomo puikaus ir tuo pačiu subtilaus charakterio. Jei norite gaiviau, į padažą tinka įmaišyti pora saujų špinatų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreduoti jų kiekį.

Receptą rasite čia.

Taip paruošta vištiena yra labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai skannu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas spalvingas karis, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, krevetėmis, triušiena ar net avinžirniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai. Beje, šiam patiekalui rinkitės rūgštesnius obuolius, nes su saldžiais skonis turės per mažai kontrasto, bus blankus. O jei mėgstate saldu-sūru derinius, į padažą galite papildomau įdėti šaukštą obuolienės ar obuolių tyrės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - taip paruošta ji minkštutėlė ir sultinga. Nuostabaus padažo apgaubta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Tailando kariai mums yra vienas tų genialių patiekalų, kuriuos gaminame norėdami išskirtinai skaniai, bet be valandų virtuvėje. Ir jais itin paprasta improvizuoti - raudonojo kario prieskonius pakeisite į kitos spalvos kario, vienas daržoves pakeisite kitomis, vietoje krevečių panaudosite vištieną ar lašišą arba avinžirnius ir, regis, tas pats patiekalas sužibės kita spalva.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Paruošti juos labai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu! Neįmantrūs, atrodytų, visai paprasti, o skonis jų - tiesiog pasakiškas. Labai skanu su trupučiu cinamono, cukraus pudra, trintomis uogomis ar šaukšteliu graikiško jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Puikiais aromatais Indijos virtuvę primenantis vištienos troškinys. Tiekti gardžiausia su ryžiais ar duonos riekele. Kokosų pienas šiame troškinyje dera labiausiai, bet, jei jo neturite ar nemėgstate, galima pilti riebesnės grietinėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis receptas patiks kiekvienam žuvies mėgėjui ne tik dėl puikaus skonio, nuostabaus aromato, bet ir dėl paprasto paruošimo. Puikiai tinka romantiškai vakarienei arba tiekti švenčių metu. Labai tinka tiekti vieną, su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai, akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu, cukraus pudra ar valgyti su trintomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Pietūs arba vakarienė per pusvalandį - tikrai įmanoma ir dar labai gardžiai. Puikiai tinka skubantiems ar tiesiog norintiems skaniai, greitai ir nesudėtingai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai ir nesudėtingai paruošiama labai skani bei spalvinga kremiška vištiena, kurią pagaminsite vos per pusvalandį. Brokolių bei pievagrybių derinys mums labai patinka, bet galite rinktis ir kitokias savo mėgstamas daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Šie skanutėliai ir minkšti piršteliai puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas su spirgučių padažu, ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Dalį ar visą sūrį galima keisti riebesne varške, tik tuomet reikėtų gardinti daugiau druskos. Minkšti ir labai skanūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto. Ruošti galima keptuvėje, o jei ruošite labai daug porcijų - galima ir puode.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Beje, kepsneliai skanūs ir be padažo, o miltai jiems tinka ir įprasti kvietiniai. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į užkandžių indelį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Beje, jeigu nemėgstate saldžių vištienos patiekalų, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, labai kreminis jautienos kepenėlių troškinys su nuostabiai kvapniu padažu, prie kurio labai tinka bulvių košė ar ryžiai, nes padažas toks skanus, kad jį norės suvalgyti iki paskutinio lašelio. Ypač gardu tiekti su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ieškantiems nekasdieniškų, bet paprastai pagaminamų, vegetariškų pietų idėjų – brokolių ir sūrio kepsneliai. Vos keli ingredientai ir pietūs paruošti! Šie kepsneliai labai gardūs ir kašti, ir atšalę, todėl gali būti puikus užkandis Jūsų pietų dėžutėje. Brokolių kepsneliai labai tiks ne tik su salotomis ar kitais garnyrais, juos taip pat galima panaudoti gaminant vegetariškus “mėsainius“.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Dar vadinamas Vienos kepsniu, šis skanėstas tradiciškai tiekiamas su skiltele citrinos, žaliosiomis salotomis ir bulvytėmis. Mėsa sultinga, nuostabia traškia plutele su kiekvienu kąsneliu tirpsta burnoje! Dangira pataria naudoti kuo plonesnius mėsos gabalėlius - taip bus dar skaniau.

Receptą rasite čia.

Nėra laiko ilgai suktis virtuvėje, bet laukiate svečių? Šis receptas kaip tik Jums! Labai greitai pagaminami suktinukai, kuriuos iškepsite keptuvėje be didelio vargo. Su sūrio ir špinatų įdaru šie suktinukai sužavės ragaujančius.

Receptą rasite čia.

Ieškote paskutinės minutės idėjų, kokiu pavasarišku patiekalu nustebinti svečius? Siūlome iškepti karbonadą su traškia sūrio plutele, o patiekti su labai skaniu padažu ir salotomis. Genialumas slypi paprastume!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ieškote paskutinės minutės idėjų, kokiu pavasarišku patiekalu nustebinti svečius? Siūlome iškepti karbonadą su traškia sūrio plutele, o patiekti su labai skaniu padažu ir salotomis. Genialumas slypi paprastume!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vasarą labai tinka ruošti su sezoninėmis daržovėmis, pvz, dėti pomidorų, vietoje sūrio galima dėti varškės ir špinatų.

Receptą rasite čia.

Puikus skonis, kuriam prireiks vos pusvalandžio. Dar vienas receptų kinų virtuvės gerbėjams. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galima kepti ir visai sausoje keptuvėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Žinoma, tai nėra klasikinis befstrogenas, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Labai greitai bei nesudėtingai paruošiama,tad būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį befstrogeną, šį labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils. Įdarą galima rinktis ir kitokį mėgstamą, o pyragėliai labai skanūs ir atvėsę, todėl tiks ir iškylai, ir į darbą, jei neturite galimybės pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai labai gardi, rytietiška liulia-kebabo variacija keptuvėje. Iešmeliai iškepa labai skanūs, ruošti juos galima iš mėgstamos mėsos ar paukštienos. Patiekiant labai tinka šlakelis citrinos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai sotūs ir skanutėliai blyneliai, kuriuos galite ruošti ir iš bulvių košės likučių. Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus skanu ir be jo. Tiekti galite su jogurtu, tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Antilopė420
2020-05-07 14:03
Skanūs receptai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital