Greitos vakarienės keptuvėje - 38 skanūs ir nesudėtingi receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-08-07
Greitos vakarienės keptuvėje - 38 skanūs ir nesudėtingi receptai
@Shutterstock

Įsisukus į savaitės darbų sūkurį, mažiausiai norisi laiką leisti prie viryklės, o vėliau - ir prie daugybės nešvarių puodų. Bet patikėkite, jei norite labai skanios vakarienės, tai visai nebūtina - nei kaisti orkaitės, nei ilgai vargti. 

Siūlome rinktis net iš 38 visai nesudėtingų receptų ypatingai vakarienei, kuri bus ne tik soti, bet ir labai labai skani.

 

Puiki išeitis, kai nesinori ilgai kaisti prie viryklės ir ruošti viso puodo balandėlių, o tik vienai vakarienei paskanauti. Į įdarą ar tiesiai į padažą tinka dėti tarkuotų ir nusunktų cukinijų, šiek tiek paprikos ar morkų, na, o pačiam padažui puikiai tinka raudonskruosčiai pomidorai iš daržo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai, akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu, cukraus pudra ar valgyti su trintomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Puikus ir visai nesudėtingas būdas ypatingai skaniai keptuvėje iškepti lašišą. Jos odelė bus traški, o vidus - minkštas ir sultingas. Patiekiant tinka apšlakstyti citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei dar turite cukinijų, tiesiog būtina išbandyti šį puikų, greitai paruošiamą patiekalą. Traškios cukinijų riekelės ne tik visai nesudėtingai pagaminamos vos per keliolika minučių, bet ir tiesiog puikus patiekalas vakarienei be mėso.

Receptą rasite čia.

Labai sotūs ir skanutėliai blyneliai, kuriuos galite ruošti ir iš bulvių košės likučių. Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus skanu ir be jo. Tiekti galite su jogurtu, tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikiais aromatais Indijos virtuvę primenantis vištienos troškinys. Tiekti gardžiausia su ryžiais ar duonos riekele. Kokosų pienas šiame troškinyje dera labiausiai, bet, jei jo neturite ar nemėgstate, galima pilti riebesnės grietinėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošti juos labai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu! Neįmantrūs, atrodytų, visai paprasti, o skonis jų - tiesiog pasakiškas. Labai skanu su trupučiu cinamono, cukraus pudra, trintomis uogomis ar šaukšteliu graikiško jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - taip paruošta ji minkštutėlė ir sultinga. Nuostabaus padažo apgaubta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie gabalėliai fantastiško skonio: traški išorė ir sultingas vidus. Pietums ar vakarienei papildomai patiekite su šviežiomis daržovių salotomis, o vakarėliui su draugais - tai puikus užkandis, kurį galima valgyti rankomis, mirkant į mėgstamą padažą.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas būdas paruošti šį tą ypatingo - ant iešmelių keptos krevetės. Labai tinka tiekti su šviežiomis salotomis, pabarsčius sezamo sėklų ir su citrinos skiltele ar saldžiu aitriųjų paprikų padažu. Taip pat šiais iešmeliais labai tinka pagardinti sezoninių daržovių ar Cezario salotas.

Receptą rasite čia.

Kvapni ir nesudėtinga idėja gardžiai vakarienei. Vištiena ruošiama keptuvėje, tad nereikės nei orkaitės kaisti! Puikus padažas ir net kiek gurmaniškas patiekalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti, pagal šaldytuvo turinį, ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Tai lyg maži varškės ir obuolių pyragėliai, kurie nepaliks abejingų nei mažųjų, nei suaugusiųjų gretose! Varškėčius kepkite pusryčiams, pietums ar net lengvai vakarienei.

Receptą rasite čia.

Citrinų ir medaus marinatas ypač tinka vištienos krūtinėlei. Vištiena iškepa itin kvapni, gardi ir tiesiog neatsivalgomai skaniai dera su garintomis ar lengvai apvirtomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, sultingi ir lengvi blyneliai visai šeimai! Gaminant cukinijų blynelius galima išbandyti įvairiausius priedus: dar galima į tešlą įtarkuoti morką, įberti svogūnų laiškų. Cukinijų blynelius patiekite su grietine arba varškės ir krapų padažu, ar su baltu česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.

Nėra laiko ilgai suktis virtuvėje, bet laukiate svečių? Šis receptas kaip tik Jums! Labai greitai pagaminami suktinukai, kuriuos iškepsite keptuvėje be didelio vargo. Su sūrio ir špinatų įdaru šie suktinukai sužavės ragaujančius.

Receptą rasite čia.

Šie skanutėliai ir minkšti piršteliai puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas su spirgučių padažu, ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Dalį ar visą sūrį galima keisti riebesne varške, tik tuomet reikėtų gardinti daugiau druskos. Minkšti ir labai skanūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Beje, jeigu nemėgstate saldžių vištienos patiekalų, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.

Receptą rasite čia.

Jei pabodo įprasti bulviniai blynai, rekomenduojame išbandyti šiuos! Paruošti nesudėtinga, o skonis tiesiog puikus. Labai skanus su šviežių daržovių salotomis, galima pagardinti grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus būdas iškepti sultingą vištieną be jokių riebalų ir beveik neišpurvinant keptuvės! Skaniausia su žaliosiomis salotomis, tinka tiekti ir su ryžiais ar traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vasarą labai tinka ruošti su sezoninėmis daržovėmis, pvz, dėti pomidorų, vietoje sūrio galima dėti varškės ir špinatų.

Receptą rasite čia.

Puikus skonis, kuriam prireiks vos pusvalandžio. Dar vienas receptų kinų virtuvės gerbėjams. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galima kepti ir visai sausoje keptuvėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nematę, kaip pagaminti kotletai, ragaujantys nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus traškesni. Na, o tikriems mėsos gerbėjams šiuos kotletukus galima tiekti kaip garnyrą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuos "kebabus" labai tinka gaminti, kai šaldytuve yra įvairiausių likučių, tad įdarui galima drąsiai rinktis ir kitokius ingredientus, kokių turite. Padažą galite naudoti pirktinį, bet rasite ir labai paprastai paruošiamo česnakinio receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vištiena ir pievagrybiai - puikus derinys, o dar nuostabus grietinėlės padažas ir šiam skanėstui tiesiog neįmanoma atsispirti. Rekomenduojame ragauti su bulvių koše, makaronais, ryžiais ar baltos duonos riekele - kuo nors, kas padėtų padažą išvalgyti iki paskutinio lašelio, nes jis tikrai labai gardus. Papildomai pabaigoje į troškinį dar labai tinka įdėti saują špinatų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai.Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti mėgstamų žalumynų. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs kotletai, kuriuos paruošite labai greitai, nes nereikia jų formuoti, galima tiesiog dėti šaukštu į keptuvę! Tiekiame su ryžiais, bulvių koše, o jei norite greičiau ir sveikiau - šviežių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils. Įdarą galima rinktis ir kitokį mėgstamą, o pyragėliai labai skanūs ir atvėsę, todėl tiks ir iškylai, ir į darbą, jei neturite galimybės pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šiem gardiems blyneliams reikės vos kelių ingredientų, o iškepa jie minkšti ir labai sultingi. Puiki vakarienės idėja, ypač jei pabodo įprasti bulviniai blynai. Tiekti tinka su grietine, varškės padažu, natūraliu ar graikišku jogurtu!

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir sušildantis troškinys. Malonaus kremiškumo ir švelnaus aromato suteikia kokosų pienas. Puikus, sotus patiekalas vakarienei be mėsos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Minkšti ir labai skanūs žuvies kotletukai su varške. Papildomai į kotletų masę galima dėti sutarkuotų ir nusunktų cukinijų, tarkuotų morkų ar špinatų. Tinka tiekti su bulvių koše, ryžiais, daržovių salotomis. Taip paruoštus kotletus galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai labai gardi, rytietiška liulia-kebabo variacija keptuvėje. Iešmeliai iškepa labai skanūs, ruošti juos galima iš mėgstamos mėsos ar paukštienos. Patiekiant labai tinka šlakelis citrinos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Klasikinis, daugeliui gerai žinomas ir pažįstamas receptas! Jeigu dar tik mokotės kepti bulvinius blynus ar ieškote pačio pačiausio recepto - rekomenduojame išbandyti šį. Taip iškepti blynai akimirksnių išgaruoja nuo stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Tai gali būti puikus užkandis, garnyras ar pagrindinis patiekalas! Labai paprasta paruošti ir be galo skanu, ypač su aštriu ar pikantišku padažu. Tinka tiekti su šviežių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Šie kotletukai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tik tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Neįtikėtinai gardūs čeburekai! O dar ir gerokai sveikesnis variantas  už tradicinius - šių nereikia kepti aliejuje. Galima kepti ne tik didelius, bet ir mažus čeburekus, o įdarą papildomai galite gardinti morkomis ar paprikomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai pagaminamas užkandis, kuris yra labai skanus! Ypač su saldžiu aitriųjų pipiru ar česnakiniu padažu. Skanauti galite ir šiltus, ir jau atvėsusius - skonis puikus! Beje, piršteliai puikiai tiks ir pagardinti šviežias žalias salotas, ypač rytietiškas, nes piršteliai pagardinti kvapniu sezamu.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus garnyras. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis. Jeigu norite sočiau - tinka patiekti su be lukšto virtu kiaušiniu, dėti sūdytos ar rūkytos lašišos.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai skanus, tirštas ir kreminis padažas su gardžią kalakutiena, ją, beje, šiame recepte galite pakeisti ir vištiena. Skanaukite su bulvių koše, ryžiais ar makaronais, nes padažas toks skanus, kad norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Dar vadinamas Vienos kepsniu, šis skanėstas tradiciškai tiekiamas su skiltele citrinos, žaliosiomis salotomis ir bulvytėmis. Mėsa sultinga, nuostabia traškia plutele su kiekvienu kąsneliu tirpsta burnoje! Dangira pataria naudoti kuo plonesnius mėsos gabalėlius - taip bus dar skaniau.

Receptą rasite čia.

Minkšti kotletai, kuriems nereikia nei džiūvėsėlių, nei miltų, nei batono. Jeigu kotletus kepsite iš sausesnės mėsos, pvz., vištienos ar kalakutienos filė, papildomai galima nedėti krakmolo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skamba įmantriai, tiesa? Iš tiesų, viskas labai paprasta! Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! Beje, ji dar ir sveikuoliška. O jeigu norite įvairiau, brokolius galite pakeisti ir žiediniais kopūstais. Tiekite su daržovėmis pusryčiams, pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanūs ir jau rudeniu kvepiantys kepsneliai! Patiekalas paprastas, bet tikrai paįvairinantis įprastą vakarienę. O dar ir puiki proga panaudoti rudenišką moliūgą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Norite gardžios naminės picos vakarienei, tačiau neturite nei laiko, nei noro ilgai vargti su tešla? Ši pica Jums - ją paruošite per kelias minutes, dar dešimt minučių ir ji jau iškepusi net be orkaitės! Gardinkite savo mėgstamais ingredientais - sūriu, kumpiu, marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, lengvučiai, malonios tekstūros blynai. Vietoje kietojo sūrio galima naudoti ir paprastą fermentinį, o tiekti tinka tiek vienus, tiek su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Labai tinka patiekti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima ir kaip įdomesnį garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir sultingi paukštienos kukulaičiai gardžiai vakarienei. Jei neturite laiko ar noro ruošti garnyrą, rekomenduojame valgyti su šviežia šviesia duona ir ją mirkyti į padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis