Skaniausios mielinės bandelės su dešrelėmis - receptas žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Skaniausios mielinės bandelės su dešrelėmis - receptas žingsnis po žingsnio

Greitai ir paprastai paruošiamos, nuostabiai minkštos, purios ir gardžios – tokios yra šios bandelės su dešrelėmis. Gaminamos iš klasikinės mielinės tešlos ir mėgstamiausių pieniškų dešrelių, jos gali tapti puikiu užkandžiu. Kepkite jų išvykoms, piknikams, vaikų ekskursijoms ar pietų dėžutėms. Jei gaminate pietums ar vakarienei, patiekite dar šiltas, su karštu sultiniu.

Tai – skanus, jaukus, truputį nostalgiškas receptas. Bandelės patiks tiek mažiems, tiek dideliems, – gaminkime žingsnis po žingsnio kartu!


24 bandelės
Paruošite per 2 valandas.


Mielinės bandelės su dešrelėmis

  • ¾ stiklinės (190 ml) šilto pieno
  • 1 valg. š. cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • 3 ½ stiklinės (490 g) kvietinių miltų (550 D)
  • ½ arb. š. druskos
  • 200 g minkšto sviesto
     
  • 24 vnt. mažesnių („vaikiškų“) pieniškų dešrelių

Viršui:

  • 1 kiaušinio
  • sezamų sėklų (nebūtinai)

1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
 

 

2. Paruoškite tešlą. Nedideliame dubenėlyje šluotele sumaišykite šiltą (bet ne karštą) pieną, cukrų ir sausas mieles. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje dešimčiai minučių. Per šį laiką mielės turi tapti aktyvios – mišinio paviršius turi suputoti (susidaryti „kepurėlė“).


3. Dideliame dubenyje miltus sumaišykite su druska.


4. Sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą. Miltus, druską ir sviestą trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai (neliks sausų miltų).


5. Supilkite aktyvų mielių mišinį, išmaišykite ir išminkykite tešlą. Galite minkyti rankomis ar elektriniu tešlos maišytuvu. Minkykite, kol gausite minkštą, glotnią tešlą.


6. Išminkytą tešlą dėkite į lašeliu aliejaus išteptą švarų dubenį. Tešlos rutulį apsukite, kad visas paviršius pasidengtų aliejumi. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame 30-60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.


7. Suformuokite bandeles. Pakilusią tešlą kelis kartus paminkykite, perkelkite ant švaraus, miltais pabarstyto stalviršio ir iškočiokite apie 2-3 mm storio tešlos lakštą.


8. Tešlos lakštą supjaustykite maždaug 2 cm pločio juostelėmis.


9. Imkite po vieną dešrelę ir apsukite tešlos juostele. Taip suformuokite visas bandeles. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų.


10. Bandelių paviršių aptepkite lengvai išplaktu kiaušiniu ir apiberkite trupučiu sezamų sėklų.


11. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
 

12. Kepkite bandeles įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos.
 

 

13. Patiekite dar šiltas ar jau atvėsusias.


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • MIELĖS. Tam, kad mielinė tešla pavyktų, mielės turi būti aktyvios. Dubenėlyje sumaišius šiltą pieną, cukrų ir sausas mieles, po maždaug dešimties minučių jų paviršius turi būti suputojęs. Tai – ženklas, kad mielės aktyvios. Jei paviršius nesuputoja, reikėtų šį žingsnį pakartoti iš naujo, nes neaktyvios mielės neiškels tešlos. Dažniausiai suaktyvinti mieles trukdo per karštas ar per šaltas pienas, arba pasibaigęs mielių galiojimo laikas (tikrinkite jį ant pakuotės ir nenaudokite mielių, kurių galiojimo laikas – pasibaigęs).
  • MILTAI. Mieliniams kepiniams rinkitės aukščiausios rūšies kvietinius miltus, turinčius pakankamai daug glitimo. Tokie yra žymimi 550D arba 550C.
  • MINKYMAS. Mielinę tešlą gali reikėti minkyti iki dešimt minučių. Minkyti galite rankomis ar naudodami elektrinę tešlos maišyklę (pavyzdžiui, pastatomą plaktuvą su tešlos minkymo antgaliu). Kuo ilgiau minkote tešlą, tuo stipresnės tampa glitimo gijos – tešla tampa glotni, elastinga, mažiau lipni.
  • KILDINIMAS. Pagal šį receptą tešla yra kildinama šaldytuve ir kildinimui užtenka vos 30-60 minučių. Kildinamos tešlos tūris turi padvigubėti – tai ženklas, kad tešla tinkamai iškilusi ir paruošta formavimui.
  • DEŠRELĖS. Rinkitės kokybiškas, skanias pieniškas dešreles. Atkreipkite dėmesį, kad paprastai jų galite įsigyti dviejų dydžių – standartinių ir dvigubai trumpesnių, dažnai vadinamų „vaikiškomis“). Jei naudosite standartinio dydžio (ilgesnes), prieš formuodami bandeles, galite jas perpjauti perpus. Mažesnes bandeles valgyti smagiau.
  • PAGARDAI. Suformuotas ir plaktu kiaušiniu apteptas bandeles galite pagardinti sezamų sėklomis arba mėgstamu prieskonių mišiniu, pavyzdžiui, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, prieskonių mišiniu picai ar „Persiladas“ prieskonių mišiniu.
  • PATIEKIMAS. Bandelės skanios tiek šiltos, tiek jau atvėsusios. Labai gardu jas valgyti vienas, su pomidorų padažu arba su puodeliu šilto sultinio.
  • LAIKYMAS. Bandelės iškils gardžios iki trijų dienų. Nesuvalgytas laikykite sandariame inde ar įsuktas į maistinę plėvelę, kad tešla neapdžiūtų, neišsausėtų. Jei kambaryje šilta, bandeles laikykite šaldytuve.

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital