Purus kaip debesėlis obuolių pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Purus kaip debesėlis obuolių pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Purus kaip debesėlis obuolių pyragas
Purus kaip debesėlis obuolių pyragas
Purus kaip debesėlis obuolių pyragas
Purus kaip debesėlis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Šis pyragas lyg debesėlis - minkštas, purus, tačiau tuo pačiu ir lanai maloniai drėgnas, aromatingas. Obuolių įdaras suteikia švelnią skonio natą, kuri sukuria Šis pyragas lyg debesėlis - minkštas, purus, tačiau tuo pačiu ir lanai maloniai drėgnas, aromatingas. Obuolių įdaras suteikia švelnią skonio natą, kuri sukuria fantastišką derinį su biskvitu. Labai paprasta paruošti, jokių įmantrybių, toks puikus rudeniškas, nostalgiškas, paprastas, bet gardus skanumynas rudens popietei. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
700 gramų obuolių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
200 gramų kvietinių miltų (naudojau ekstra)
100 gramų cukraus
100 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
100 mililitrų pieno
2 šaukšteliai kepimo miltelių
8 gramai vanilinio cukraus (1.5 šaukštelio)
1 šaukštelis citrinos žievelės (nutarkuotos nuo 1 nedidelės citrinos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C laipsnių temperatūros (funkcija viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Sudėti į keptuvę, berti cukrų, cinamoną ir vis pamaišant kepti iki kol suminkštės.
3.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, vanilinį cukrų ir labai gerai išplakti elektriniu plaktuvu iki masė pabals ir jos tūris ženkliai padidės (plakiau apie 6-7 min). Toliau plakant pamažu supilti aliejų. Supilti pieną, suberti citrinos žievelę ir išmaišyti šaukštu (nebeplakti).
4.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus įsijoti į tešlą, kaskart švelniais judesiais šaukštu išmaišant iki nebelieka sausų miltų.
5.
Kepimo formos dugną (naudojau 20 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, pilti pusę tešlos ir paskirstyti per visą plotį.
6.
Kepti įkaitintos iki 180 C orkaitės viduryje 15 minučių.
7.
Ant apkepto pagrindo sukrėsti obuolius, paskirstyti per visą plotį, tuomet užpilti likusią tešlą. Jei reikia, mentele paskirstyti per visą plotį, kad padengtų obuolius.
8.
Kepti įkaitintos iki 180 C orkaitės viduryje dar apie 15 minučių arba iki kol iškeps ir viršus švelniai paruduos.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Rasa
2024-02-02 20:54
Gavosi negardus;( Pirmą kartą surizikavau vietoj sviesto į tešlą dįti aliejų (recepte nurodyta). Gavosi tiesiog storas blynas ir tiek. Gaila produktų. ATSAKYTI
Gražina
2023-12-18 23:36
Bandžiau labai visiems patiko kaimynams. Lengvai pasidaro skanu Ačiū Jums už receptą ATSAKYTI
Gražina
2023-11-25 01:37
Nu taip užsinorėjau to pyrago purus kaip debesėlis rytoj išbandysiu. ATSAKYTI
Lina
2023-11-14 14:20
Tooobulas!! Labai purus, tikrai kaip debesėlis, tačiau ir drėgnas viename. Visai šeimai patiko, ačiū! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital