Sluoksniuotas obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Sluoksniuotas obuolių pyragas
Sluoksniuotas obuolių pyragas
Sluoksniuotas obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Skonis bus kitoks nei įprastų pyragų, net galėčiau tai vadinti obuolių desertu, ne pyragu. Nes tešlos jame labai nedaug, visą tūrį sudaro obuoliai. Todėl ir skonis labai Skonis bus kitoks nei įprastų pyragų, net galėčiau tai vadinti obuolių desertu, ne pyragu. Nes tešlos jame labai nedaug, visą tūrį sudaro obuoliai. Todėl ir skonis labai obuolinis! Žinoma, kaip ir daugelyje obuolių pyragų, čia taip pat tinka amžinai tobulas derinys: obuoliai + cinamonas + riešutai. Būtent šie trys ingredientai čia svarbiausi. Pyragas tiks ir tiems, kas ieško sveikesnio varianto - mažesnis kiekis tešlos, cukrų galima pakeisti Jūsų mėgstamais ingredientais (agavų sirupu, klevų sirupu, ar iš viso nesaldinti), naudojami pilno gūdo miltai. (...daugiau) Skirmantė, Raudona virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
6 vienetai obuolių (nulupti, be sėklų)
3 vienetai kiaušinių
120 mililitrų pieno
100 gramų kvietinių miltų (naudojau pilno grūdo)
6 šaukštai cukraus
30 gramų migdolų (smulkintų)
15 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje išplakti kiaušinius, cukrų. Supilti tirpintą sviestą ir pieną. Išplakti.
2.
Po truputį suberti miltus, cinamoną ir išmaišyti viską. Tešla turi būti skystoka lyg blynams kepti.
3.
Obuolius supjaustyti labai plonomis skiltelėmis (apie 1 mm storio).
4.
Pusę obuolių sudėti į tešlą ir gerai pamaišyti, kad visi obuoliai iš visų pusių pasidengtų tešla. Tik atsargiai, nesutrupinkite.
5.
Po vieną obuolio skiltelę dėliokite į kepimo formą.
6.
Sudėkite likusius pusę obuolių į tešlos dubenį, irgi apvoliokite. Ir sudėkite į kepimo formą po vieną skiltelę. Dėlioti po vieną reikia todėl, kad tikrai kiekviena skiltelė pasidengtų tešla, ir butų gražūs, ploni sluoksniai.
7.
Jei liko tešlos (turėtų likti keli šaukštai), supilkite ją ant viršaus. Pabarstykite migdolais.
8.
Uždenkite folija ir kepkite 10 - 15 minučių 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nuimkite foliją ir kepkite dar 40 minučių.
9.
Atvėsinkite pyragą, po to dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Pjaustykite aštriu peiliu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital