Biskvitinis močiutės obuolių pyragas - pats lengviausias receptas

AUTORIUS:
Saulė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 259)
Porcijų skaičius: 8
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 259)
Biskvitinis močiutės obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Klasikinis ir man be galo skanus obuolių pyragas, kuriam nereikia jokių specialių ingredientų. Tokį jį kepdavo mano močiutė. Ir gaminimas paprastas kaip dukart du. Kai noriu Klasikinis ir man be galo skanus obuolių pyragas, kuriam nereikia jokių specialių ingredientų. Tokį jį kepdavo mano močiutė. Ir gaminimas paprastas kaip dukart du. Kai noriu pažaisti su skoniais, dar įtarkuoju apelsino žievelės ar ant obuolių užberiu brendyje pamirkytų razinų ar riešutų. Bet puikus šis pyragas ir be jokių keitimų. Toks bent man visiškai nostalgiškas vaikystės skonis! (...daugiau) Saulė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai obuolių
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Kiaušinius labai labai gerai elektriniu plakikliu išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Plakti gali reikėti bent kokias 5-7 minutes, nes šiame recepte būtent gerai išplakti kiaušiniai kelia pyragą. Tada jau šaukštu pamažu įmaišome miltus ir cinamoną.
2.
Pusę tešlos pilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus dedame nuluptus ir skiltelėmis arba kubeliais supjaustytus obuolius. Ant obuolių užpilame likusią tešlą.
3.
Pyragą šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40-50 min arba kol iškeps (tikrinkite įkišdami medinį pagaliuką). Iškepusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra. Labai skanu valgyti dar karštą su ledais :)
AUTORIUS: Saulė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (33)
Akvile
2018-09-15 16:54
Puikus receptas , rekomenduoju! Pirmakart taip skaniai gavosi obuoliu pyragas be sviesto ar margarino.
p.s. kiausinius plakiau 7 minutes su mikseriu
ATSAKYTI
Joana
2018-08-31 20:49
Tai pats skaniausias obuolių pyragas kuriuos teko kepti. Purus, labai skanus. Tik dėl viso pikto dar įdėjau 1 a. š. kepimo miltelių. Super gavosi. Ačiū labai už receptuką. ATSAKYTI
Walaska
2018-08-26 16:08
Baltymus su druska plakiau atskirai iki standumo. Tryniai su cukrum ir t.t tada grietines shaukstas su kepimo milt ziupsniu ir miltai plius truputi pieno ir gale baltymai. Liux. ATSAKYTI
Rasa čivilienė
2018-08-25 11:16
Labai geras gavosi močiutės obuolių pyragas. Ačiū! ATSAKYTI
Pempe
2018-08-24 17:11
Labai patiko. Nezinau kodel supliusko. Tiesiog sukrito po iskepimo. Buvo labai grazus ATSAKYTI
Daiva
2018-08-16 17:27
Jau 40 metų kepu tokį, visada pavyksta ATSAKYTI
Ona
2018-08-10 08:50
Aš baltymus plaku atskirai nuo trynių. Tada viskas pavyksta puikiai ATSAKYTI
Sofija
2018-08-03 18:36
Aš tai mėgstu įdėti daugiau obuolių,o kad pyragas geriau pavyktų,sugertų skysčius,pridedu šaukštą krakmolo,o miltų tiek šaukštų pilnų,kiek kiaušinių ir visada gerai pavyksta,o tešlą pilu ant obuolių ATSAKYTI
Saule
2018-07-31 16:46
Labai skanus pyragas patiko visai seiminai. ATSAKYTI
Simona
2018-05-01 12:13
Labai skanus obuoliu pyragas! Kepiau jau ne viena karta. Kaip autore ir sako svarbiausia gerai isplakti kiausinius su cukrumi ir nereikia jokiu kepimo milteliu. Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Živilė
2018-02-21 14:47
Pyragą kepiau pagal receptą, nustebau kad nereikia, nei sviesto, nei kepimo miltelių, bereikalo produktus sunaudojau. Pyragas gavosi kaip medis, neskanus. Nusivyliau šiuo receptu ATSAKYTI
Saulė
2018-02-21 15:23
Živile, šis receptas mano ir aplinkinių labai daug kartų išbandytas ir tikrai skanus. Iš to, ką rašote, galiu nuspėti, kad nebent nepakankamai išplakėte kiaušinius (kadangi recepte nėra kepimo miltelių, būtent kiaušiniai kelia pyragą ir labai svarbu juos itin gerai išplakti) arba gal obuoliai buvo labai maži? Dar gali būti, kad jį perkepėte, nes jeigu pyragas plonesnis (naudojote didesnę skardą), kepimo laiką reikia adaptuoti. Kai kurios orkaitės irgi kaitresnės būna ir irgi gali išdžiovinti pyragą greičiau. ATSAKYTI
milda
2018-07-24 21:28
jei nemokat ,tai nekepkit ATSAKYTI
2018-07-24 22:24
Blogai kiaušinius išplakėt. ATSAKYTI
Kristina
2018-01-31 22:03
Viską dariau palei receptą tik gal truputį daugiau dėjau miltų. Bet ištraukiau ir nebeliko :D. Bet buvo truputį per daug cukraus gal mažiau geriau ATSAKYTI
Aušra
2018-08-25 20:15
Geriausiai antaninius obuolius naudoti, o saldesnius citrinos sultimis apšlakstyti ATSAKYTI
Edita
2018-01-19 15:05
O su maziau cukraus gautusi? Nes labai saldus gavosi :) ATSAKYTI
Saulė
2018-01-19 17:26
Kažkiek cukraus reikia, kad kiaušiniai standžiai išsiplaktų ir kepant nesukristų, bet manau, kad šiek tiek sumažinti galima, turėtų pavykti. Arba obuollius naudokite rūgštesnius, tada skonis susibalansuos :) ATSAKYTI
Raminta
2017-10-10 21:10
O kaip galima kiausinius, su tryniais ir cukrumi, isplakti iki baltumo? Biskvitu receptuose visada rekomenduoja baltymus plakti atskirai, ir butent juos plakti iki baltumo. O jus sakot, kad visa kiausini kartu su cukrumi galima isplakti iki baltumo? ATSAKYTI
Roma
2017-10-11 08:19
Tikrai taip parašyta - pabandykit mikseriu plakti kiaušinius su cukrumi ir ilgainiui masė sutirštėja ir pabala, kiaušiniai tampa tokie standesni. Na, aišku, ne kaip plakant baltymus atskirai, vis tiek spalva bus truputį gelsvesnė, nes trynys dedamas, bet biskvitiniams pyragams (būtent pyragams, o ne biskvitų, skirtų tortams) dažnai būtent toks kiaušinių plakimas naudojamas. Labai labai skanus pyragas :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis