Biskvitinis močiutės obuolių pyragas - pats lengviausias receptas

AUTORIUS:
Saulė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1067)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1067)
Biskvitinis močiutės obuolių pyragas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Biskvitinis močiutės obuolių pyragas
Biskvitinis močiutės obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Klasikinis ir man be galo skanus obuolių pyragas, kuriam nereikia jokių specialių ingredientų. Tokį jį kepdavo mano močiutė. Ir gaminimas paprastas kaip dukart du. Kai noriu Klasikinis ir man be galo skanus obuolių pyragas, kuriam nereikia jokių specialių ingredientų. Tokį jį kepdavo mano močiutė. Ir gaminimas paprastas kaip dukart du. Kai noriu pažaisti su skoniais, dar įtarkuoju apelsino žievelės ar ant obuolių užberiu brendyje pamirkytų razinų ar riešutų. Bet puikus šis pyragas ir be jokių keitimų. Toks bent man visiškai nostalgiškas vaikystės skonis! (...daugiau) Saulė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, skaniau rūgštesnių)
5 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę ijungiame kaisti iki 170 C laipsnių (kaitinimo režimu viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supaustome plonomis juostelėmis arba nedideliais kubeliais. Apibarstome cinamonu, išmaišome.
3.
Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir vanilinį cukrų. Elektriniu plaktuvu labai gerai išplakame iki masė pabals, ženkliai sutirštės ir nebesijaus cukraus kristalų. Man taip išsiplaka per 5-7 minutes, bet tikslus laikas priklausys nuo plaktuvo galingumo.
4.
Į kiaušinių plakinį per kelis kartus įsijojame miltus, kaskart švelniais judesiais šaukštu arba mentele (ne plaktuvu) išmaišydami, jog neliktų sausų miltų.
5.
Į tešlą sukrečiame smulkintus obuolius, atsargiai išmaišome.
6.
Kepimo formos (naudojau apvalią 24cm skersmens, bet tinka ir 26 cm) dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame trupučiu sviesto. Sukrečiame pyrago tešlą.
7.
Pyragą šauname į iki 170 C laipsnių įkaitintos orkaitės vidurį. Kepame apie 40-50 min iki viršus gražiai paruduos. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jei ištrauksite nepasivėlusį, pyragas iškepė, o jei ne - pakepkite dar 5 minutes ir vėl patikrinkite.
8.
Iškepusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Recepte naudojama 200ml dydžio stiklinė. Jei matuosite svarstyklėmis, miltų reikėtų apie 140g, o cukraus - apie 180g.
Pats svarbiausias momentas, jog šis pyragas pavyktų - labai gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Tinkamai išplakta kiaušinių masė turi būti balzgana bei tirštoka, perbraukus per jos paviršių pirštu, žymė turėtų likti bent 2-3s. Šiam obuolių pyragui nenaudojami kepimo milteliai, tad tinkamai išplakti kiaušinius - kritiškai svarbu.
Jei pyrago viršus imtų per daug ruduoti kol vidus dar neiškepęs, sumažinkite orkaitės temperatūrą 10-20 laipsnių ir/ar pridenkite pyrago viršų kepimo popieriaus lapu.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (169)
Sonė
2023-02-27 19:55
Pirma karta šį pyraga kepė dukra viskas pavykoTai dabar jį kepa kai norisi kažko skanaus ATSAKYTI
Marija
2022-11-05 09:43
Labai lengvas ir gardus pyragas,negali nepavikti.
Kepu ji daug metu ATSAKYTI
Raminta
2022-10-15 21:28
Daugiau nekepsiu, nes visiškai guminis, nors kiaušinius išplakiau iki standumo, bet pyragas absoliučiai neiškilo ATSAKYTI
Bella
2022-09-19 17:06
Jau ne pirmą kartą darau! Super receptas ATSAKYTI
Laima
2022-09-18 16:36
Į pyragą papildomai dar įdėjau maltų aguonų tai gavosi kažkas nerealaus ❤️ ATSAKYTI
Raimonda
2022-07-04 21:31
Pavyko gerai :) nors ir orkaite su ventiliatoriumi :) ATSAKYTI
Jolita
2022-04-10 15:55
Tobulas pyragas.Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Daiva
2022-03-27 19:21
Labai ačiū! Puikus pyragas! ATSAKYTI
Alma
2021-12-05 08:36
Labai ačiū , puikiai gavosi , nes aiškiai aprašytas receptas kas ir kaip ATSAKYTI
Asta
2021-11-15 12:53
Autorė labai tiksliai ir aiškiai surašė receptą. Pyragas gavosi tobulas! Svarbiausia, kad labai paprasta ir greita ;) Ačiū :) ATSAKYTI
Krista
2021-09-15 14:48
Labai ačiū - gavosi puikus ATSAKYTI
Violeta
2021-09-14 23:13
Lengvai pagaminamas ir labai skanus pyragas. . O ko daugiau reikia? Gerai praleistas laikas su šeima prie puodelio arbatos su pyragu - garantuotas! Ačiū. ATSAKYTI
V
2021-08-31 14:01
Puikus pyragas! ATSAKYTI
M
2021-06-11 15:19
Labai skanus ATSAKYTI
Aleksandra
2021-05-12 19:37
Viskas okey!!! Aciu! ATSAKYTI
Aleksandra
2021-05-12 19:34
Pyragas iskilo puikiai,kiausinius (kartu su tryniais kaip ir nurodyta recepte) plakiau apie 10 min
Tik kita karta deciau truputi tirpinto sviesto, dabar siektiek sausokas gavosi. Kad pyragas iskiltu, svarbiausia gerai isplakti kiausinius ,o persijotus miltus labai atsargiai imaisyti i kiausiniu ir cukraus plakini, ir zinoma daug priklauso ir nuo orkaites. ATSAKYTI
Gabija
2021-04-02 16:32
Super! Labai gražiai iškilo, tik laukiu kai bus galima ragauti. Visad prikuriu receptuose, tai dar įdėjau dž. spanguoliú ir smulkintú riešutú (taip pat kepimo milteliú ir gausiai tepiai formá sviestu). ATSAKYTI
Laima
2021-03-18 12:06
Įdėjau šaukštelį kepimo miltelių. Puikiai ATSAKYTI
Asta
2021-02-24 15:47
Pats lengviausias ir geriausias receptas. Tik ipilu slakeli aliejaus ir kepimo milteliu ziupsneli iberiu. Visada pavyksta! ATSAKYTI
Vitalija
2021-02-10 17:42
Patiko man ir mano seimai !!!
Nedgi sunui,kuris mazai valgo pyragus,si karta nusidejo savo principams.
Jau kelis kartus kepiau,ACIU uz recepta.... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital