Biskvitinis močiutės obuolių pyragas - pats lengviausias receptas

AUTORIUS:
Saulė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 932)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 932)
Biskvitinis močiutės obuolių pyragas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Biskvitinis močiutės obuolių pyragas
Biskvitinis močiutės obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Klasikinis ir man be galo skanus obuolių pyragas, kuriam nereikia jokių specialių ingredientų. Tokį jį kepdavo mano močiutė. Ir gaminimas paprastas kaip dukart du. Kai noriu Klasikinis ir man be galo skanus obuolių pyragas, kuriam nereikia jokių specialių ingredientų. Tokį jį kepdavo mano močiutė. Ir gaminimas paprastas kaip dukart du. Kai noriu pažaisti su skoniais, dar įtarkuoju apelsino žievelės ar ant obuolių užberiu brendyje pamirkytų razinų ar riešutų. Bet puikus šis pyragas ir be jokių keitimų. Toks bent man visiškai nostalgiškas vaikystės skonis! (...daugiau) Saulė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, skaniau rūgštesnių)
5 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę ijungiame kaisti iki 170 C laipsnių (kaitinimo režimu viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supaustome plonomis juostelėmis arba nedideliais kubeliais. Apibarstome cinamonu, išmaišome.
3.
Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir vanilinį cukrų. Elektriniu plaktuvu labai gerai išplakame iki masė pabals, ženkliai sutirštės ir nebesijaus cukraus kristalų. Man taip išsiplaka per 5-7 minutes, bet tikslus laikas priklausys nuo plaktuvo galingumo.
4.
Į kiaušinių plakinį per kelis kartus įsijojame miltus, kaskart švelniais judesiais šaukštu arba mentele (ne plaktuvu) išmaišydami, jog neliktų sausų miltų.
5.
Į tešlą sukrečiame smulkintus obuolius, atsargiai išmaišome.
6.
Kepimo formos (naudojau apvalią 24cm skersmens, bet tinka ir 26 cm) dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame trupučiu sviesto. Sukrečiame pyrago tešlą.
7.
Pyragą šauname į iki 170 C laipsnių įkaitintos orkaitės vidurį. Kepame apie 40-50 min iki viršus gražiai paruduos. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jei ištrauksite nepasivėlusį, pyragas iškepė, o jei ne - pakepkite dar 5 minutes ir vėl patikrinkite.
8.
Iškepusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Recepte naudojama 200ml dydžio stiklinė. Jei matuosite svarstyklėmis, miltų reikėtų apie 140g, o cukraus - apie 180g.
Pats svarbiausias momentas, jog šis pyragas pavyktų - labai gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Tinkamai išplakta kiaušinių masė turi būti balzgana bei tirštoka, perbraukus per jos paviršių pirštu, žymė turėtų likti bent 2-3s. Šiam obuolių pyragui nenaudojami kepimo milteliai, tad tinkamai išplakti kiaušinius - kritiškai svarbu.
Jei pyrago viršus imtų per daug ruduoti kol vidus dar neiškepęs, sumažinkite orkaitės temperatūrą 10-20 laipsnių ir/ar pridenkite pyrago viršų kepimo popieriaus lapu.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (160)
Krista
2021-09-15 14:48
Labai ačiū - gavosi puiki tešla. ATSAKYTI
Violeta
2021-09-14 23:13
Lengvai pagaminamas ir labai skanus pyragas. . O ko daugiau reikia? Gerai praleistas laikas su šeima prie puodelio arbatos su pyragu - garantuotas! Ačiū. ATSAKYTI
Vilija
2021-09-13 16:26
Šeimai patiko ATSAKYTI
P
2021-09-10 14:39
Geras. ATSAKYTI
V
2021-08-31 14:01
Puikus! ATSAKYTI
M
2021-06-11 15:19
Labai skanus ATSAKYTI
Aleksandra
2021-05-12 19:37
Viskas okey!!! Aciu! ATSAKYTI
Aleksandra
2021-05-12 19:34
Pyragas iskilo puikiai,kiausinius (kartu su tryniais kaip ir nurodyta recepte) plakiau apie 10 min
Tik kita karta deciau truputi tirpinto sviesto, dabar siektiek sausokas gavosi. Kad pyragas iskiltu, svarbiausia gerai isplakti kiausinius ,o persijotus miltus labai atsargiai imaisyti i kiausiniu ir cukraus plakini, ir zinoma daug priklauso ir nuo orkaites. ATSAKYTI
Gabija
2021-04-02 16:32
Super! Labai gražiai iškilo, tik laukiu kai bus galima ragauti. Visad prikuriu receptuose, tai dar įdėjau dž. spanguoliú ir smulkintú riešutú (taip pat kepimo milteliú ir gausiai tepiai formá sviestu). ATSAKYTI
Laima
2021-03-18 12:06
Įdėjau šaukštelį kepimo miltelių. Puikiai ATSAKYTI
Asta
2021-02-24 15:47
Pats lengviausias ir geriausias receptas. Tik ipilu slakeli aliejaus ir kepimo milteliu ziupsneli iberiu. Visada pavyksta! ATSAKYTI
Vitalija
2021-02-10 17:42
Patiko man ir mano seimai !!!
Nedgi sunui,kuris mazai valgo pyragus,si karta nusidejo savo principams.
Jau kelis kartus kepiau,ACIU uz recepta.... ATSAKYTI
Ak
2021-01-26 18:32
O tai koks kiekis yra stikline? Ar ne geriau standartiniais vienetais rasyt (ml ar g.)? ATSAKYTI
Paulius
2021-02-03 06:27
Jei nežinai tai stiklinė standartiškai yra 200 gramų ar ml. ATSAKYTI
Vilma
2021-01-09 17:26
Na daugiau nebekepsiu :) Tikrai nieko gero receptas. Tešla man ir labai nepatiko ATSAKYTI
Paulius
2021-02-03 06:28
Turbūt nemoki kepti vis dar ATSAKYTI
Saulė
2020-12-28 10:46
Labai skanus pyragas, neliko iš karto, kepsim dar. Tik obuolių tiek neturėjau, panašu tiek ir nereikėjo, užteko 3. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Layla
2020-11-24 00:47
Katastrofa...viduje tesla slapia kaip kose, virsus atrode gerai , pati apacia gumine.. ATSAKYTI
Paulius
2021-02-03 06:24
Matau kad neturi supratimo apie orkaitės ir kaip jas nustatyti, receptas paprastas ir puikus, visa esmė kaip moki elgtis su orkaitė, mano adzvilgiu kepiau,, Racional,, orkaitėje 25 min. 160 laipsnių tem. vintiliatorious greitį sumažinęs iki 1 žemiausio greičio. Tad reikia įvertinti savo orkaitė ir tada rašyti kvailus komentarus reiškiančių kad neturi supratimo apie konditerija ATSAKYTI
2020-11-17 00:45
Blogiausias pyragas, kokį teko kepti. Neproporcingai daug obuolių ir labai mažai tešlos. Tešla gavosi skystutėlė, nors pridėjau dar papildomai kelis šaukštus miltų. Ji iškart subėgo į dugną, obuoliai liko pūpsoti viršuje. Gavosi sprangi obuolių košė ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital