Obuolių pyragas su migdolais

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 87)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 87)
Obuolių pyragas su migdolais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcjiai
Obuolių pyragas su migdolais
Obuolių pyragas su migdolais
Obuolių pyragas su migdolais
Autorius apie receptą: Puikiai subalansuoto skonio pyragas - švelnus migdolų sluoksnis, ant jo sugulę cinamoniniai obuoliukai, o viršus aplietas kremišku grietinės plakiniu. Tai tikras įrodymas, kad Puikiai subalansuoto skonio pyragas - švelnus migdolų sluoksnis, ant jo sugulę cinamoniniai obuoliukai, o viršus aplietas kremišku grietinės plakiniu. Tai tikras įrodymas, kad žavingam ir skaniam pyragui tikrai nereikia jokių sudėtingų ingredientų ar įgūdžių. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
270 gramų kvietinių miltų (naudojau aukščiausios rūšies 405C)
160 gramų sviesto (šalto)
60 gramų cukraus pudros (arba paprasto cukraus)
2 vienetai kiaušinių trynių
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
150 gramų grietinės
70 gramų migdolų miltų (arba smulkiai sumaltų migdolų riešutų)
30 gramų cukraus
Įdarui:
900 gramų obuolių
100 gramų razinų (arba džiovintų spanguolių ar abrikosų)
80 gramų cukraus
Viršui:
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
70 gramų cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kepame pagrindą. Į dubenį berti miltus, druską, cinamoną, cukraus pudrą ir išmaišyti. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, trynius ir minkyti tešlą rankomis iki vientisos, minkštos masės.
2.
Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą bent 30 minučių. Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi. Tešlą dėti ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočioti. Tešlą atsargiai perkelti į kepimo formą, paskirstyti tešlą taip, kad dengtų ir dugną ir 2 - 3 cm aukščio sieneles. Tešlos dugną subadyti šakute, užkloti kepimo popierių ir užberti pupelių arba ryžių (kad kepant tešla nepakeistų formos).
3.
Kepti įkaitintos iki 180 laipsnių orkaitės viduryje 15 minučių. Tuomet nuimti kepimo popierių su pupelėmis ar ryžiais ir pagrindą kepti dar apie 10 min (iki tešla bus lengvai auksinė).
4.
Aptepimui į dubenį dėti grietinę, berti migdolų miltus ir cukrų, gerai išmaišyti.
5.
Įdarui obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Sudėti į dubenį, berti cukrų, razinas ir išmaišyti.
6.
Viršui į dubenį dėti grietinę, įmušti kiaušinius, berti cukrų, cinamoną ir išplakti šakute ar konditerine šluotele.
7.
Ant iškepusio pagrindo dėti aptepimui skirtą migdolų ir grietinės masę ir paskirstyti per visą plotį. Sudėlioti obuolius ir užpilti paruoštą grietinės ir kiaušinių masę.
8.
Kepti įkaitintos iki 180 C orkaitės vidyryje apie 30 - 40 min iki viršus gražiai paruduos (tikslus kepimo laikas priklausys nuo orkaitės kaitrumo).
9.
Pyragą galima patiekti tiek karštą, tiek atvėsusį.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Laima
2023-12-07 10:26
Aciu, kepsiu be baimes ATSAKYTI
Laima
2023-12-06 13:44
Laurinta, kas cia ne taip, kad pyragas apsvilo ir nesimato grietines aptepimo grozio ? ATSAKYTI
Laurinta
2023-12-06 15:28
Grietinės aptepimas tepasi ant apkepusio pagrindo - suteikia puikų sluoksnį ir subalansuoja skonį, tokia mažai matoma detalė, bet tikrai reikalinga. Ant aptepimo dedasi obuolių įdaras. O pats pyragas tikrai neapsvilo, gražiai ir švelniai rustelėjo, kaip priklauso, dar spalvos suteikia ir cinamonas, nes viršuje aplietas su viršaus ingredientais - grietinė, cukrus, kiaušiniai ir cinamonas, kai kur išlindusios razinos. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital