Gražuolis varškės pyragas su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Varškės pyragas su obuoliais
Varškės pyragas su obuoliais
Varškės pyragas su obuoliais
Varškės pyragas su obuoliais
Varškės pyragas su obuoliais
Autorius apie receptą: Ir gražus, ir skanus, tobulas nustebinti svečius! Ir gražus, ir skanus, tobulas nustebinti svečius! Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
150 gramų miltų
60 gramų sviesto
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai grietinės
Varškės kremui:
200 gramų kreminės varškės
1 vienetas kiaušinių (mažesnio)
40 gramų cukraus
25 gramai krakmolo
0.5 šaukštelio vanilės esencijos
Įdarui:
3 vienetai obuolių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus ir cukrų, sumesti nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą ir maigyti pirštais, iki smulkių trupinių. Sukrėsti grietinę ir kiaušinio trynį, užminkyti tešlą. Pusvalandžiui statyti ją į šaldytuvą.
2.
Kitame dubenyje išplakti visus varškės kremui skirtus produktus.
3.
Pasiruošti nedidelę apvalią atsegamą kepimo formą (maniškė 22 cm.), jos apačią iškloti kepimo popieriumi. Tada dėti tešlą ir pirštų galiukais išformuoti ~1/2 cm storio pyrago pagrindą, su neaukštais kraštais. Sukrėsti varškės kremą ir tolygiai jį paskirstyti.
4.
Iš obuolio išpjaustyti nedidelius 'lapelius' ir pradedant nuo pyrago centro kaišioti į varkės kremą, kuo labiau į kraštus, tuo 'lapeliai' gali būti didesni, ilgesni (šiam reikalui aš sunaudojau du ir puse obuolio). Pyrago viršų pabarstyti cinamonu bei cukrumi ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros, kepti ~40-50 min. (laiką stebėti!). SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vilte
2018-11-04 22:07
Galejo buti foto obuoliu lapeliu kaip ten atrodo, nelabai nesuprantu, kaip pjaustyti ta obuoli, ar cia su zievele? ATSAKYTI
Ieva
2018-11-05 13:26
Aš tai paprasčiausiai supjaustau obuolį perpus, išimu sėklalizdžius, padedau obuolį perpjauta puse ant stalo ir pjaustau statmenai plonomis riekelėmis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital