Obuolių pyragas tobulai traškiu viršumi

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Obuolių pyragas tobulai traškiu viršumi
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, bet jis yra mano pats mėgstamiausias. Jo viršutinis sluoksnis yra tobulo Nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, bet jis yra mano pats mėgstamiausias. Jo viršutinis sluoksnis yra tobulo traškumo, o kai dar apšlakstytas sūrios karamelės padažu....Viskas taip puikiai dera ir taip skanu, kad kitokio pyrago ir nesinori. Šį receptą radau Sally's Baking Addiction tinklaraštyje. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Tešlai:
180 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
160 gramų sviesto (ištirpinto ir atvėsinto)
70 gramų cukraus
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
30 gramų cukraus
20 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
1.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
Viršui:
100 gramų rudojo cukraus
90 gramų sviesto (šalto)
60 gramų avižinių dribsnių
50 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
0.5 šaukštelio cinamono
Patiekiant:
pagal skonį karamelinio padažo (pirktinio arba naminio, aš naudojau naminį sūrios karamelės padažą žr. recepto pabaigą)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 150 laipsnių temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 22x26cm formą).
3.
Į dubenį dėti ištirpintą sviestą, berti cukrų, vanilę ir druską. Išmaišyti. Suberti miltus ir išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Paruoštą tešlą tolygiai paskirstyti į paruoštą kepimo formą ir kepti iki 150 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje 15 minučių (kol pagrindas kepa, galima pasiruošti obuolius ir pyrago viršų). Tuomet išimti iš orkaitės. Orkaitės temperatūrą padidinti iki 180 laipsnių.
5.
Obuolius nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais, dėti į dubenį, berti miltus, cukrų, cinamoną ir muskatą. Gerai išmaišyti, kad visi obuoliai pasidengtų tolygiai.
6.
Į kitą dubenėlį berti avižinius dribsnius, berti rudąjį cukrų, cinamoną ir miltus, išmaišyti. Dėti šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir rankomis jį trupinti vis avoliojant miltais iki masė taps panaši į duonos trupinius.
7.
Ant iškepusio dar šilto pagrindo sudėti pjaustytus obuolius, juos šiek tiek spustelint, kad sugultų standžiai. Ant jų tolygiai paskleisti trupininę masę. Dėti į įkaitintos iki 180 laipsnių orkaitės vidurį ir kepti 20-30 minučių iki viršus lengvai paruduos.
8.
Prieš pjaustant leisti pyragui visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. O tada pjaustyti gabalėliais ir skanauti.
9.
Prieš patiekiant labai tinka apšlakstyti karamelės padažu (aš jį gaminu pagal šį receptą, tik papildomai įdedu 0.5 šaukštelio druskos).
Patarimai:
Saldumas. Šis pyragas yra į saldesnę pusę, bet man būtent toks jis labiausiai patinka - supjaustytas mažais gabalėliais, iš kurių kiekvienas vertas nuodėmės. Bet jei saldžiai nemėgstate, cukraus kiekį koreguokite pagal savo skonį.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Erika
2022-12-02 20:00
Kazkokia nesamone gavos ATSAKYTI
Vaida
2022-10-15 15:03
Tooooobulas!!! Nu kokio skanumo!! ATSAKYTI
Emilija
2022-10-17 13:02
Labai ačiū, džiaugiamės, kad patiko. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital