Grietininis obuolių pyragas - minkštutis ir tirpstantis burnoje

AUTORIUS:
Dainora
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Grietininis obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vienas mao skaniausių ir šeimos mėgstamiausių obuolių pyragų! Valgome jį ir šiltą, ir atvėsusį, ir su pienu, ir su kava, žodžiu, visokį! Pyragas tikrai labai skanus, Vienas mao skaniausių ir šeimos mėgstamiausių obuolių pyragų! Valgome jį ir šiltą, ir atvėsusį, ir su pienu, ir su kava, žodžiu, visokį! Pyragas tikrai labai skanus, švelnios, minkštos konsistencijos ir labai patinka mažiems smaližiams. (...daugiau) Dainora
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
250 gramų grietinės
200 gramų cukraus
150 gramų miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su vaniliniu ir baltu cukrumi. Įplakti grietinę. Berti miltus, persijotus su kepimo milteliais ir cinamonu, ir dar paplakti tešlą, kad neliktų sausų gumuliukų.
2.
Baltumys išplakti atskirai iki standumo. Tą geriausia daryti jau pasiruošus trynių masę, kad baltymai nesukristų. Atsargiai įmaišyti į trynių masę.
3.
Du obuolius supjausčiau kubeliais ir atsargiai įmaišiau į tešlą. Tešlą supyliau į kepimo formą ir ant viršaus išdėliojau likusius obuolius, supjaustytus skiltelėmis. Jei obuolius odelės kietos, jas galite nulupti, tuomet pyragas bus švelnesnės tekstūros, jei minkštos - lupti nebūtina.
4.
Kepti iki 190 C laipsniš įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Patikrinti mediniu pagaliuku, jei įsmeigus pagaliukas lieka apsivėlęs tešla, kepkite dar 10 minučių, jei neapsivėlęs - pyragas iškepė!
AUTORIUS: Dainora
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Birute
2019-01-20 11:11
Labai skanus ATSAKYTI
Kristina
2018-10-08 11:30
Labai būtų įdomu sužinoti kokio dydžio kepimo formą naudojote? ATSAKYTI
Renata
2018-10-29 16:05
Aš šitą pyragą kepiau 24 cm formoje - buvo pats tas, tikrai skanus pyragas ATSAKYTI
Kristina
2018-09-16 18:38
Labai skanus pyragas, rekomenduoju. ATSAKYTI
Augantė
2017-10-06 17:22
Sprendžiant iš paveiksliuko ir aprašymo, turėtų būti gardu.
Tik ar grietinė netrukdo tešlai iškilti, vien baltymų (be kėlimo miltelių) užtenka? ATSAKYTI
Dainora
2017-10-06 22:40
Recepte parašyti ir kepimo milteliai (2 šaukšteliai reikalingi). Esate visiškai teisi, pyrago tešla sunki, todėl vien baltymų iškėlimui nepakaktų :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital