Kakavinis obuolių pyragas su šokolado viršumi

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Kakavinis obuolių pyragas su šokolado viršumi
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Šis pyragas man priminė vaikystėje ragautus pyragus, kurių skonį šiais laikais labai sunku atrasti. Na, o šis būtent toks ir yra - nostalgiškas atradimas. Labai lengvai Šis pyragas man priminė vaikystėje ragautus pyragus, kurių skonį šiais laikais labai sunku atrasti. Na, o šis būtent toks ir yra - nostalgiškas atradimas. Labai lengvai paruošiamas, neužims daug jūsų laiko, o mėgausitės ne tik jūs, bet ir šeima ar draugai. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
6 vienetai kiaušinių trynių
150 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
150 gramų cukraus
100 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio arba 120g tirpinto sviesto)
100 mililitrų pieno
2 šaukštai kakavos (miltelių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
6 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
4 vienetai kiaušinių baltymų
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių (nebūtina)
1 šaukštas vanilinio cukraus (arba pagal skonį)
Viršui:
100 gramų juodojo šokolado
2 šaukštai aliejaus (neutralaus skonio)
1 sauja riešutų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 160 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus)
2.
Į dubenį dėti kiaušinių trynius, berti cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu iki putų. Toliau plakant palaipsniui supilti aliejų, tada - pieną.
3.
Kitame inde miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava. Per kelis kartus šį mišinį įmaišyti į kiaušinių plakinį (maišyti šaukštu arba mentele, nebeplakti).
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 22x26cm), sukrėsti paruoštą masę ir tolygiai paskirstyti.
5.
Kepti iki 160 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15-20 minučių. Tešlos viršus turi šiek tiek sutvirtėti.
6.
Kol tešla kepa, paruošti įdarą. Obuolius sutarkuoti stambia tarka ir sumaišyti su citrinų sultimis. Kitame inde gerai išplakti kiaušinių baltymus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (masė turi padvigubėti), tuomet lengvai įmaišyti sutarkuotus obuolius.
7.
Pagrindui apkepus, ant viršaus dėti obuolių įdarą. Grąžinti į orkaitę ir kepti dar 20 minučių. Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
8.
Tada šokoladą ištirpinti drauge su aliejumi, juo aplieti pyragą. Pabarstyti smulkintais riešutais.
9.
Pyragą dėti į šaldytuvą 20-30 min, kad viršus sustingtų, o tada skanauti.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Saulė
2023-10-13 13:28
Labai labai geras ;) greita, labai skanu, praktiškai kaip tortas, visiems labai patiko , ačiū uz receptuką :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital