Sūrio pyragas su obuoliais ir traškiu viršumi

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Sūrio pyragas su obuoliais ir traškiu viršumi
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Sūrio pyragų per daug nebūna! Šį kartą pamėginau paruošti su obuoliais ir pavyko tobulas! Patikėkite, tikrai nepasigailėsite, jei išmėginsite i šį pyragą. Tokio skanaus Sūrio pyragų per daug nebūna! Šį kartą pamėginau paruošti su obuoliais ir pavyko tobulas! Patikėkite, tikrai nepasigailėsite, jei išmėginsite i šį pyragą. Tokio skanaus seniai nevalgiau nors net nesu didelė saldumynų mėgėja. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
250 gramų sausainių (Gaidelio tipo)
110 gramų sviesto
1 šaukštas rudojo cukraus (nebūtina)
1 šaukštelis malto cinamono
Įdarui:
4 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, geriau tvirtesnių)
180 mililitrų vandens
80 gramų rudojo cukraus (arba paprasto cukraus)
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1.5 šaukšto citrinų sulčių
10 gramų sviesto
1 šaukštelis malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato (nebūtina)
Kremui:
400 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, arba perpus maskarponės ir pertrintos varškės)
140 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų (arba kukurūzų krakmolo)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Viršui:
100 gramų kvietinių miltų
80 gramų rudojo cukraus
80 gramų avižinių dribsnių
80 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus). Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi (naudojau 24 cm skersmens apvalią formą).
2.
Ruošiame obuolų įdarą. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais.
3.
Puode ištirpinti sviestą. Suberti pjaustytus obuolius, rudąjį cukrų, citrinos sultis, kukurūzų krakmolą, cinamoną, muskatą, pilti vandenį ir gerai išmaišyti. Uždengti dangčiu ir virti ant vidutinės kaitros, kol obuoliai šiek tiek suminkštės, o padažas sutirštės (apie 7-15 minučių, priklausomai nuo obuolių rūšies, tik nepamirškite retkarčiais pamaišyti, kitaip padažas prilips prie dugno). Tuomet nuimti nuo kaitros ir atidengus palikti atvėsti.
4.
Pagrindui paruošti sviestą ištirpinti, sausainius sutrupinti iki birios masės (elektriniu trintuvu ar tiesiog kočėlu).
5.
Į dubenį suberti sausainių trupinius, cinamoną ir rudąjį cukrų, supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti. Šią masę suberti į kepimo popieriumi išklotą formą ir lengvai paspausti, suformuojant pyrago pagrindą.
6.
Pagrindą kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje apie 8 min iki šiek tiek sutvirtės.
7.
Pyrago įdarui paruošti, kreminį sūrį dėti į dubenį, berti cukrų, vanilę ir miltus. Išplakti elektriniu plakikliu arba tiesiog gerai išmaišyti šaukštu. Įmušti kiaušinį ir dar kartą išmaišyti (nebeplakti).
8.
Pyrago viršui paruošti, į dubenį berti miltus, avižinius dribsnius, rudąjį cukrų ir cinamoną, pilti tirpintą sviestą. Sumaišyti su šakute, kad susidarytų trupiniai.
9.
Paruoštą kreminio sūrio masę paskleisti ant iškepusio pagrindo. Ant jo paskleisti obuolių įdarą ir užbarstyti avižinius trupinius.
10.
Pyragą kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje apie 35-40 min iki viršus lengvai paruduos.
11.
Iškepusiam pyragui leisti atvėsti orkaitėje šiek tiek pravertomis durelėmis.
Patarimai:
Pyragą galima valgyti ir šiltą, bet man jis skaniausias bent 2-3 val. palaikytas šaldytuve.
Jei pyrago viršus pradėtų skrusti, kol pyragas dar neiškepęs, pridenkite jį aliuminio folijos ar kepimo popieriaus lapu.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital