Šokoladinis obuolių pyragas

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Šokoladinis obuolių pyragas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Jei mėgstate braunius, šis šokoladinis pyragas su tarkuotais obuoliais patiks lygiai taip pat, o gal net ir labiau! Obuoliai suteiks malonią gaivą bei drėgnumą. Puikiai tiks Jei mėgstate braunius, šis šokoladinis pyragas su tarkuotais obuoliais patiks lygiai taip pat, o gal net ir labiau! Obuoliai suteiks malonią gaivą bei drėgnumą. Puikiai tiks sunaudoti turimus obuolius ir gardžiuotis puikiu pyragu prie kavos ar arbatos puodelio. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų juodojo šokolado
80 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra" 405D)
2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
1 sauja graikinių riešutų (smulkiai pjaustytų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 20x20 cm formą).
3.
Sviestą ir šokoladą dėti į dubenį ir ištirpinti virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje). Palikti šiek tiek atvėsti, kad masė dar būtų šiek tiek šilta, bet ne karšta.
4.
Atskirame dubenėlyje sumaišyti miltus, vanilinį cukrų, kakavą ir kepimo miltelius.
5.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu iki masė pabals, o jos tūris ženkliai padidės (plakti bent 4-5 min). Toliau plakant per kelis kartus supilti pravėsusią šokoladinę masę.
6.
Į ją per kelis kartus įsijoti miltų mišinį, kaskart gerai išmaišant mentele (nebeplakti).
7.
Obuolius sutarkuoti per burokinę tarką. Švelniais judesiais įmaišyti į tešlą.
8.
Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą. Pabarstyti smulkintais graikiniais riešutais.
9.
Pyragą kepti iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 30-40 min (iki viršus sutvirtės, o į vidurį įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą, neapsivėlusį tešla).
10.
Iškepusiam pyragui leisti atvėsti ir sutvirtėti, o tada skanauti.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital