Naminis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 741)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 741)
Naminis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Autorius apie receptą: Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g dydžio)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
2.
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė siek tiek sutirštės.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5.
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada pridengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (75)
Gabriele
2020-03-17 11:14
Labai skanus, gaminsiu jau 3 karta. ATSAKYTI
Emilija pakaliniskyte
2020-02-18 10:25
Labai skaniu, aciu ATSAKYTI
Rugile
2019-12-25 10:02
Superinis receptas, paprasta ir skanu:) ATSAKYTI
Vaida
2019-12-23 15:43
Išbandžiau ir aš šį receptą, skanus! ATSAKYTI
Danguolė
2019-12-14 18:36
Liuks! Tik aš neišmetu nuo kavos maišiukų, tinginį dedu į juos, stiprūs maišeliai, be to prisigeria kavos kvapo, tad tinginys dar ir maloniai kvepia. ATSAKYTI
Palina
2019-11-26 15:28
Aš darau dar su džiovintais vaisiais tai labai skanu arba įdedu obuoliu ir t.t ATSAKYTI
Vaida
2019-11-19 10:09
Tik kameroje laikant kietas... saldytuve ar kambario temperaturoje istezta ATSAKYTI
Karole
2019-12-14 18:19
Gal netinkama sviesta naudojat, nes puikiai laikosi kambario temperaturoje ATSAKYTI
Viktoria
2019-10-28 12:55
Idealus receptas ATSAKYTI
Neringa
2019-10-15 15:20
Dariau pali recepta liuks gavosi,mano šeimynai labai patiko. ATSAKYTI
Laima
2019-09-24 22:36
Idealus receptas sis nuo vaikystes darbu pamoku ATSAKYTI
Daiva
2019-05-12 11:00
Tobulas! Pats pačiausias! Dėkoju už receptą ATSAKYTI
vita
2019-04-03 16:48
dar koki 50 gr kavos likerio rekomenduociau ATSAKYTI
Onutė
2019-03-29 07:23
Pagamintą ,,tinginio masę lb.gerai sudėti į 500gr.maišelį nuo kavos, jis stiprus , pasidaro kompaktiškas keturkampis kepaliukas.Labai gerai-ilgiau gali

Ma laikyti, nepagauna pašalinių kvapų. ATSAKYTI
Dsnguolė
2019-11-30 01:40
Ačiū už patarimą,pasinaudosiu. ATSAKYTI
Silvija AG
2019-03-17 10:36
Darau ne pirmą kartą, visada kuo puikiausiai gaunasi. vaikai labai mėgsta. gaunasi labai intensyvaus šokoladinio skonio ir kvapo, dedu Beatos 99% kakavą, mum ji labiausiai patinka :) ATSAKYTI
Mrak
2019-03-07 01:58
Vietoj kakavos ar šokolado geriau nieko nenaudoti, tada jis gaunasi gražios geltonos spalvos, ir žymiai skanesnis :-) Šiaip, jeigu daro daugiau, tai dažniausiai pusė daro su kakava, ir puse - be. Kaip kam šeimoje patinka. ATSAKYTI
Ieva
2019-05-15 12:19
Aš pusę darau su kakava, kitą pusę be ir dadedu kepintų žemės riešutų, gaunasi kaip snikersas, labai skanu ATSAKYTI
Internautas
2019-08-26 21:26
Na, tikrai negalime sakyti kad be kakavos zymiai skanesnis nes ne visi turim vienoda skoni, vieniem taip kitaip taip, jusu pasirinkimas. ATSAKYTI
Ovidija
2019-03-05 17:04
Nuostabus tinginys, pats geriausias receptas is visu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital