Autorius apie receptą:
Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo
Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų
sausainių
(naudojau "Gaidelis" klasikinius)
1 skardinė
kondensuoto pieno, saldinto
(apie 400g dydžio)
200 gramų
sviesto
5 šaukštai
kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
2.
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame (o dar geriau - įsijojame) kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė taps vientisa bei siek tiek sutirštės.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5.
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada suvyniojame į maistę plėvelę arba kepimo poopierių. Dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.
Patarimai:
•
Tinginio laikymas. Paruoštą tinginį galite laikyti šaldytuve 1-2 savaites arba šaldiklyje 3-4 mėnesius (norėdami skanauti, iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms, jog lėtai atitirptų).
•
Tinginio forma. Kad pavyktų tinginį suspausti į gražią ovalią formą, sausainius stenkitės trupinti nedideliais gabalėliais. Aš kartais penktadalį sausainių susmulkinu iki smėlio konsistencijos trupinių (grūstuvu, kočėlu ar elektriniu trintuvu), tada tinginys dar geriau bei dailiau sustingsta. Arba galite tingino masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą ar kitokio pyrago formą ir standžiai suspausti jog neliktų tarpų.
•
Kakava. Jos kiekį galite koreguoti pagal savo skonį - jei norite švelnesnio šokoladinio poskonio, jos dėkite mažiau, o jei mėgstate labai šokoladiškai - galite dėti daugiau. Kakavą rinkitės kokybišką, turinčią bent 20% kakavos riebalų. Man asmeniškai labai patinka "Beatos virtuvės" kepinių ir desertų kakava.
•
Priedai tinginiui. Šis tinginys puikus savaime, bet jei norite įdomiau, galite jį paskaninti mėgiamais priedais. Puikiai tinka riešutai ir/ar džiovinti vaisiai (galite juos išmirkyti rome ar brendyje), tarkuotos citrusinių vaisių žievelės, taip pat galite į išvirusį kremą (kol jis dar karštas, bet jau nuimtas nuo ugnies) įdėti pasmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti, jog ištirptų.
•
Sausainių kiekis. Man tinginys pats skaniausias su tiek sausainių, kiek nurodžiau recepte, bet jei mėgstate sausesnį tinginį, jų galite dėti ir daugiau.
Labai gerai viskas išėjo ir buvo labai dkanus tinginys. Tai tikrai geras dalykas tas tinginys.
ATSAKYTI
Praktiskas
2023-10-21 11:08
3 punktas ,,Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome...." . Aš tai sausainius dedu į masę ir išmaišau....
ATSAKYTI
Laura
2023-10-23 10:01
Tai kaip kam patogiau, taip tas ir daro. Man patogiau maišant sausainius masę užpilti ant jų, jums patogu kitaip ir viskas su tuo gerai.
ATSAKYTI
Anzelma
2023-10-17 13:51
Sveiki visi, gaminu ne pirmą kartą ir kaskart pakliūnu į tinginio rojų. Mylinčiomis rankomis sutrupinti sausainukai atsiskleidžia visu pasaulio grožiu, tikra euforija, kakavos kvapas kaip tik ką nuskintų kakavos pupelių pasklinda po visą mūsų namą, vaikai šaukia "mama, vėl tinginį darai!", kas man suteikia labai daug džiaugsmo. Ačiū recepto autorei už tokį puikų receptą, kuris kiekvieną sekmadienio rytą suveda mūsų byrančią šeimą prie vieno stalo.
ATSAKYTI
Zita Matkevičienė
2023-10-05 13:00
Lengvas greitas tinginys
ATSAKYTI
Adrija
2023-09-11 17:15
Esu darius seniau gavosi super
ATSAKYTI
Ramunė
2023-07-24 08:23
Labai geras lengvas receptukas ir labai skanus.AČIU
ATSAKYTI
Neringa
2023-04-12 10:38
Kodėl vadinate tai klasikiniu receptu? Tikras tinginys daromas BE kondensuoto pieno. Nesate ragavę tikro klasikinio tinginio :)
ATSAKYTI
Kepėja
2023-08-27 21:24
O kas dokumentais įrodė, kas tas "klasikinis tinginys"?
ATSAKYTI
Lėja
2023-03-28 17:02
Tobola
net netūriu žodžiu.
ATSAKYTI
lina
2023-03-19 19:24
Lengvas ir be galoo skanus receptas :D tingynys pats tas saldumynų mėgėjams, nes gaunasi itin šokoladiškas su Beatos kakava
ATSAKYTI
Stanislava
2023-03-03 13:28
Yra daug receptų tinginio, bet šitas pats pačiausias... Ačiū
ATSAKYTI
Toma
2023-02-17 20:58
Nuostabus receptas ir jo išsamus aprašymas, tik pagal jį gaminu !!! Ačiū
ATSAKYTI
Simona
2023-01-05 19:45
Dar neragavau, bet noriu pagirti recepto autore, nes ,OHO, pasijaučiau, kaip tinginį gaminčiau ne pirmą kartą. Ačiū, kad pasidalinote.
ATSAKYTI
Inga
2022-12-29 00:45
Bandziau si recepta - is tikro veikia. Kiekviena savaitgali darau vaikams palieka laimingi. Tikrai aciu!
ATSAKYTI