Autorius apie receptą:
Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo
Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų
sausainių
(naudojau "Gaidelis" klasikinius)
1 skardinė
kondensuoto pieno, saldinto
(apie 400g dydžio)
200 gramų
sviesto
5 šaukštai
kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
2.
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame (o dar geriau - įsijojame) kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė taps vientisa bei siek tiek sutirštės.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5.
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada suvyniojame į maistę plėvelę arba kepimo poopierių. Dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.
Patarimai:
•
Tinginio laikymas. Paruoštą tinginį galite laikyti šaldytuve 1-2 savaites arba šaldiklyje 3-4 mėnesius (norėdami skanauti, iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms, jog lėtai atitirptų).
•
Tinginio forma. Kad pavyktų tinginį suspausti į gražią ovalią formą, sausainius stenkitės trupinti nedideliais gabalėliais. Aš kartais penktadalį sausainių susmulkinu iki smėlio konsistencijos trupinių (grūstuvu, kočėlu ar elektriniu trintuvu), tada tinginys dar geriau bei dailiau sustingsta. Arba galite tingino masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą ar kitokio pyrago formą ir standžiai suspausti jog neliktų tarpų.
•
Kakava. Jos kiekį galite koreguoti pagal savo skonį - jei norite švelnesnio šokoladinio poskonio, jos dėkite mažiau, o jei mėgstate labai šokoladiškai - galite dėti daugiau. Kakavą rinkitės kokybišką, turinčią bent 20% kakavos riebalų. Man asmeniškai labai patinka "Beatos virtuvės" kepinių ir desertų kakava.
•
Priedai tinginiui. Šis tinginys puikus savaime, bet jei norite įdomiau, galite jį paskaninti mėgiamais priedais. Puikiai tinka riešutai ir/ar džiovinti vaisiai (galite juos išmirkyti rome ar brendyje), tarkuotos citrusinių vaisių žievelės, taip pat galite į išvirusį kremą (kol jis dar karštas, bet jau nuimtas nuo ugnies) įdėti pasmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti, jog ištirptų.
•
Sausainių kiekis. Man tinginys pats skaniausias su tiek sausainių, kiek nurodžiau recepte, bet jei mėgstate sausesnį tinginį, jų galite dėti ir daugiau.
Dar neragavau, bet noriu pagirti recepto autore, nes ,OHO, pasijaučiau, kaip tinginį gaminčiau ne pirmą kartą. Ačiū, kad pasidalinote.
ATSAKYTI
Inga
2022-12-29 00:45
Bandziau si recepta - is tikro veikia. Kiekviena savaitgali darau vaikams palieka laimingi. Tikrai aciu!
ATSAKYTI
Dixė
2022-12-06 19:51
labai skanus ATSAKYTI
Zofija
2022-08-07 21:18
Sveiki, šis tinginys tiesiog nuostabus! Sunku patikėti, kad tokį šedevrą gali pagaminti paprastas, fiziškai ribotas žmogus. Aš, asmeniškai, naudoju 2 kg sausainių, savo didelei, plačiai giminės linijai haha. Na, o visa kita, pagal procentus apsiskaičiuoja, telieka pasiimti likusią dalį sausainių, pieno, muskuso, sėklų, amoniako, viską išmaišyti ir tada jau galima palikti stingti šaldytuve, arba, jei nekantraujate, palikti šaldiklyje, neribotam laikui. Tik tai prisiminkite nedėti šiltos masės į jokią šaltą terpę, nes labai dažnai sugenda šaldytuvas, nebeišskiria šalčio. Šio deserto užteks ne tik šeimai, galima pavaišinti kaimynus, praeivius, tikrai bet ką. Mano sūnus sakė, kad labai skanu, todėl gaminu tai kiekvieną dieną. Iš tiesų, neįtikėtinas receptas, linkiu jo kūrėjui visokeriopos sėkmės, daugiavaikės šeimos ir verslo pasisekimo.
ATSAKYTI
Lina
2023-01-21 20:13
O kam tas amoniakas
ATSAKYTI
Smaližė
2022-07-14 09:28
Labai skanus!
ATSAKYTI
Laurynas
2022-05-01 11:55
Labai skaniai, geras receptas
ATSAKYTI
Irena
2022-04-14 14:56
Labai skaniai, geras receptas
ATSAKYTI
Jurgita
2022-03-26 12:55
ATSAKYTI
Danguolė
2022-01-18 15:13
Labai skanus tinginys, ačiū!
ATSAKYTI
Daniel.
2022-01-08 11:46
Net labai skaniai gaunasi
ATSAKYTI
wow
2021-12-30 16:57
Labai skaniai gavosi
ATSAKYTI
Evelina
2021-12-09 09:30
Džiaugiuosi rezultatu
ATSAKYTI
Ieva
2021-11-08 17:57
skanus :)
ATSAKYTI
Tomazikas
2021-11-06 22:02
Tinginys tikrai gaunasi super skanus, jis nėra PERSALDUS! Labai graži spalva, o norėdami išgauti gražią formą naudokite duonai kepti formeles prieštai jas iškloje maistine plėvele! SUPER
ATSAKYTI
Rugilė
2021-11-01 10:19
Smagu kepti
ATSAKYTI
Iren
2022-10-27 13:41
Dar ir kepat
ATSAKYTI
Valgytojas
2021-09-13 11:15
Gaminsiu dar
ATSAKYTI
sausainis
2021-08-26 18:25
gerulis :]
ATSAKYTI
saule
2021-06-14 13:03
kad geriau issimaisytu kakava,tai kakava reikia pilti i istirpinta sviesta,po to supilti kondensuota piena.Jeigu kakava paskutine supili,sunkiai issimaiso ji,lieka tokiais grudeliais
ATSAKYTI