Naminis tinginys

AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 215)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 215)
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Redakcijos nuomonė: Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Gamindami nuotraukoje pavaizduotą tinginį naudojome "Beatos virtuvės" kepinių ir desertų kakavą, kurios užteko penkių šaukštų, kad tinginys būtų juodas juodas kaip ir priklauso tingram tinginio pyragui. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva.

Užpylę kremą ant sausainių neišsigąskite, jeigu masė pasirodys per skysta, ir nepasiduokite pagundai įdėti dar sausainių. Viskas tikrai puikiai sustings, o padauginus sausainių tinginys bus sausesnis ir ne toks gardus. Mes paprastai paliekame tinginį stingti šaldytuve per naktį, jog kremas pasigertų į sausainius, o tada laikymui perkeliame į šaldiklį, nes mums jis pats skaniausias gerai atšalęs. Bet jeigu norisi ragauti greičiau, galite jį dėti iškart į šaldiklį ir tada skanauti galėsite po kokių 2-3 valandų nuo pagaminimo. Nebijokite, šaldiklyje jis į ledą tikrai nesustings ir liks raikomas, nes sviestinis kondensuoto pieno kremas nuo suledėjimo apsaugo.
(...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
500 gramų sausainių (senoviškų, ala Gaidelis)
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g dydžio)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrupiname giliame inde.
2.
Puode ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname. Kad nesusidarytų gumuliukai, galima kakavą berti per sietelį (įsijoti į kondensuotą pieną) arba prieš tai išmaišyti nedidukyje kiekyje pieno.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
4.
Tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį.
5.
Truputį atvėsus, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Melisa
2017-11-02 16:41
o as niekad nevirinu mases. islydyta sviesta supilu ant sausainiu, ismakaluoju. tada supilu kakava, kondensuota piena, vel ismaisau viska ir suformuoju. tada idedu i saldytuva :) man taip paprasciau ATSAKYTI
Inga ASH
2017-10-22 21:25
Atleiskit už kvailą klausimą. Ar tiktų Nestquick kakava? Mes kakavos praktiškai nevartojam, o šios tirpios turim. :) ATSAKYTI
Elvyra
2017-10-22 22:13
Galima pabandyti, tik ji saldesnės ir labai mažai to kakavos skonio turi, tad tinginys gautųsi labai šviesios spalvos ir kiek saldesnis už įprastinį. Šiaip aš geriau vietoje kakavo ištirpinčiau plytelę gero juodo šokolado, gautųsi panašiau į tikrą tinginį :-) ATSAKYTI
Beatričė
2017-09-14 19:19
Labai skanus ATSAKYTI
Kamilė
2017-09-11 19:28
Tik ka pati padariau tingini pirma karta - PERFECT ! ATSAKYTI
Erika
2017-06-07 09:38
Katik padariau šį tinginį :) ir jau ne pirmą kartą! Tikrai labai skanus gaunasi. Man asmeniškai gal kiek saldokas, bet mano vyras tokį tinginį dievina (nors nėra saldumynų maniakas kaip aš!).
Tik vieną kartą buvo nelabai pavykę padaryt. Bet tai dėl sausainių. Kažkokie nevykę buvo, drėgni. Tai gavosi lyg košė :) su Gaidelio sausainiais gaunasi puikiai ;) ATSAKYTI
Slapukas
2017-04-14 11:58
Pavadinimas tik tinginys, tikras tinginys Tokio nepadarytu:)) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-04-14 12:39
Tikrai padarytų, pabandykite ir pamatysite, jog lengviau negu atrodo :) ATSAKYTI
Jurga
2017-03-12 00:10
Kakavą reikia dėti į išlydytą sviestą, tada labai gražiai ištirpsta, o paskui kondensuotą pieną ATSAKYTI
Vanda
2017-03-23 20:04
Galima ir taip, kiekviena šeimininkė savo metoda turbūt turi :) Aš dedu taip kaip čia parašyta, irgi gerai išsimaišo truputį pakaitinus, bet galima ir taip. Superinis man šitas tinginio receptas, kaip močiutės :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis