Naminis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1109)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1109)
Naminis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Autorius apie receptą: Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis" klasikinius)
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g dydžio)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
2.
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame (o dar geriau - įsijojame) kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė taps vientisa bei siek tiek sutirštės.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5.
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada suvyniojame į maistę plėvelę arba kepimo poopierių. Dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.
Patarimai:
Tinginio laikymas. Paruoštą tinginį galite laikyti šaldytuve 1-2 savaites arba šaldiklyje 3-4 mėnesius (norėdami skanauti, iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms, jog lėtai atitirptų).
Tinginio forma. Kad pavyktų tinginį suspausti į gražią ovalią formą, sausainius stenkitės trupinti nedideliais gabalėliais. Aš kartais penktadalį sausainių susmulkinu iki smėlio konsistencijos trupinių (grūstuvu, kočėlu ar elektriniu trintuvu), tada tinginys dar geriau bei dailiau sustingsta. Arba galite tingino masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą ar kitokio pyrago formą ir standžiai suspausti jog neliktų tarpų.
Kakava. Jos kiekį galite koreguoti pagal savo skonį - jei norite švelnesnio šokoladinio poskonio, jos dėkite mažiau, o jei mėgstate labai šokoladiškai - galite dėti daugiau. Kakavą rinkitės kokybišką, turinčią bent 20% kakavos riebalų. Man asmeniškai labai patinka "Beatos virtuvės" kepinių ir desertų kakava.
Priedai tinginiui. Šis tinginys puikus savaime, bet jei norite įdomiau, galite jį paskaninti mėgiamais priedais. Puikiai tinka riešutai ir/ar džiovinti vaisiai (galite juos išmirkyti rome ar brendyje), tarkuotos citrusinių vaisių žievelės, taip pat galite į išvirusį kremą (kol jis dar karštas, bet jau nuimtas nuo ugnies) įdėti pasmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti, jog ištirptų.
Sausainių kiekis. Man tinginys pats skaniausias su tiek sausainių, kiek nurodžiau recepte, bet jei mėgstate sausesnį tinginį, jų galite dėti ir daugiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (125)
Ieva
2021-11-08 17:57
skanus :) ATSAKYTI
Tomazikas
2021-11-06 22:02
Tinginys tikrai gaunasi super skanus, jis nėra PERSALDUS! Labai graži spalva, o norėdami išgauti gražią formą naudokite duonai kepti formeles prieštai jas iškloje maistine plėvele! SUPER ATSAKYTI
Rugilė
2021-11-01 10:19
Smagu kepti ATSAKYTI
Valgytojas
2021-09-13 11:15
Gaminsiu dar ATSAKYTI
sausainis
2021-08-26 18:25
gerulis :] ATSAKYTI
saule
2021-06-14 13:03
kad geriau issimaisytu kakava,tai kakava reikia pilti i istirpinta sviesta,po to supilti kondensuota piena.Jeigu kakava paskutine supili,sunkiai issimaiso ji,lieka tokiais grudeliais ATSAKYTI
Gerinis tinginys
2021-09-30 12:56
Man puikiai viskas issimaise ir sudedant kakava paskutine :) ATSAKYTI
Vika
2021-11-28 20:18
Kai pabandziau pilti i istirpinta sviesta, kai tik kakava liko pyg miniatiurinemis granulemis. Bet tinginys vis tiek pavyko puikus. ATSAKYTI
Vytautas
2021-06-10 15:31
Mirštu iš skonio!!! ATSAKYTI
Emilija
2021-04-28 07:22
Labai skanus tinginys! ATSAKYTI
Agne
2021-04-18 18:40
Labai riebu, sausainių reikia dėti 800 gr. ATSAKYTI
Eduardas
2021-04-19 13:11
Tai toks ir tinginys ir turi būti, čia ne dietinis desertas. ATSAKYTI
Emilija
2021-05-05 22:42
Teisingai ATSAKYTI
Dovilė
2021-11-17 15:36
Su 800g sausainių tinginys bus labai sausas... Žinoma, jei tokį mėgstate, puiku, bet mūsų šeimoje tradicinis - būtent šis klasikinis tinginys. ATSAKYTI
W
2021-04-16 18:51
Skanu ATSAKYTI
Silvija
2021-04-02 13:05
Išbandytas, pasiteisinęs receptas, namiškių labai mėgstamas. Tik aš dar būtinai dedu žiupsnelį druskos (ji puikiai subalansuoja skonį ) ir stambiai kapotų graikinių riešutų arba sūdytų pakepintų saulėgrąžų. ATSAKYTI
Agne
2021-03-14 09:27
Labai riebu. Vietoj kondensuoto pieno galima dėti rudojo cukraus ir dar citrinos sulčių. ATSAKYTI
Gintarė
2021-03-15 09:46
Tinginys tikrai nėra dietinis desertas :) O ir porcijų čia daug, prie kavos ar arbatos visai mžyčio gabalėlio pakanka :) ATSAKYTI
Melisea
2021-03-04 12:40
Labai skanu!! Mano mama gamina tinginį pagal šitą receptą. ATSAKYTI
u.u
2021-02-22 18:29
Realiai nėra didelio skirtumo per mažai ar per daug tos kakavos taip ar taip skaniai išeina. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital