Naminis tinginys

AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 675)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 675)
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Redakcijos nuomonė: Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Gamindami nuotraukoje pavaizduotą tinginį naudojome "Beatos virtuvės" kepinių ir desertų kakavą, kurios užteko penkių šaukštų, kad tinginys būtų juodas juodas kaip ir priklauso tingram tinginio pyragui. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva.

Užpylę kremą ant sausainių neišsigąskite, jeigu masė pasirodys per skysta, ir nepasiduokite pagundai įdėti dar sausainių. Viskas tikrai puikiai sustings, o padauginus sausainių tinginys bus sausesnis ir ne toks gardus. Mes paprastai paliekame tinginį stingti šaldytuve per naktį, jog kremas pasigertų į sausainius, o tada laikymui perkeliame į šaldiklį, nes mums jis pats skaniausias gerai atšalęs. Bet jeigu norisi ragauti greičiau, galite jį dėti iškart į šaldiklį ir tada skanauti galėsite po kokių 2-3 valandų nuo pagaminimo. Nebijokite, šaldiklyje jis į ledą tikrai nesustings ir liks raikomas, nes sviestinis kondensuoto pieno kremas nuo suledėjimo apsaugo.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
450 gramų sausainių (senoviškų, ala Gaidelis)
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g dydžio)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde. Iki labai smulkiu trupinių trinti nereikia, tiesiog sulaužyti į vidutinio stambumo gabalėlius.
2.
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė pradės tirštėti.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5.
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada pridengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (76)
Rugile
2019-12-25 10:02
Superinis receptas, paprasta ir skanu:) ATSAKYTI
Vaida
2019-12-23 15:43
Išbandžiau ir aš šį receptą, skanus! ATSAKYTI
janina
2019-12-22 10:43
Man labiau patinka su krekeriais žuvytė - laužyti nereikia ir mažiau saldūs. Imu 2pakelius krekerių su aguonom ir 1 pakelį be aguonų. ATSAKYTI
Danguolė
2019-12-14 18:36
Liuks! Tik aš neišmetu nuo kavos maišiukų, tinginį dedu į juos, stiprūs maišeliai, be to prisigeria kavos kvapo, tad tinginys dar ir maloniai kvepia. ATSAKYTI
Palina
2019-11-26 15:28
Aš darau dar su džiovintais vaisiais tai labai skanu arba įdedu obuoliu ir t.t ATSAKYTI
Vaida
2019-11-19 10:09
Tik kameroje laikant kietas... saldytuve ar kambario temperaturoje istezta ATSAKYTI
Karole
2019-12-14 18:19
Gal netinkama sviesta naudojat, nes puikiai laikosi kambario temperaturoje ATSAKYTI
Viktoria
2019-10-28 12:55
Idealus receptas ATSAKYTI
Neringa
2019-10-15 15:20
Dariau pali recepta liuks gavosi,mano šeimynai labai patiko. ATSAKYTI
Laima
2019-09-24 22:36
Idealus receptas sis nuo vaikystes darbu pamoku ATSAKYTI
She wants to light you on a fire
2019-08-26 21:32
AS TAI KAI PIRIDEJAU TOS KAKAVOS VISA PAKI TAI GAVOSI TOKS KARTOKAS BET SKANUS ATSAKYTI
Daiva
2019-05-12 11:00
Tobulas! Pats pačiausias! Dėkoju už receptą ATSAKYTI
vita
2019-04-03 16:48
dar koki 50 gr kavos likerio rekomenduociau ATSAKYTI
Onutė
2019-03-29 07:23
Pagamintą ,,tinginio masę lb.gerai sudėti į 500gr.maišelį nuo kavos, jis stiprus , pasidaro kompaktiškas keturkampis kepaliukas.Labai gerai-ilgiau gali

Ma laikyti, nepagauna pašalinių kvapų. ATSAKYTI
Dsnguolė
2019-11-30 01:40
Ačiū už patarimą,pasinaudosiu. ATSAKYTI
Silvija AG
2019-03-17 10:36
Darau ne pirmą kartą, visada kuo puikiausiai gaunasi. vaikai labai mėgsta. gaunasi labai intensyvaus šokoladinio skonio ir kvapo, dedu Beatos 99% kakavą, mum ji labiausiai patinka :) ATSAKYTI
Mrak
2019-03-07 01:58
Vietoj kakavos ar šokolado geriau nieko nenaudoti, tada jis gaunasi gražios geltonos spalvos, ir žymiai skanesnis :-) Šiaip, jeigu daro daugiau, tai dažniausiai pusė daro su kakava, ir puse - be. Kaip kam šeimoje patinka. ATSAKYTI
Ieva
2019-05-15 12:19
Aš pusę darau su kakava, kitą pusę be ir dadedu kepintų žemės riešutų, gaunasi kaip snikersas, labai skanu ATSAKYTI
Internautas
2019-08-26 21:26
Na, tikrai negalime sakyti kad be kakavos zymiai skanesnis nes ne visi turim vienoda skoni, vieniem taip kitaip taip, jusu pasirinkimas. ATSAKYTI
Ovidija
2019-03-05 17:04
Nuostabus tinginys, pats geriausias receptas is visu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital