Naminis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 978)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 978)
Naminis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Autorius apie receptą: Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g dydžio)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
2.
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė siek tiek sutirštės.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5.
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada pridengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (94)
Mergina
2021-01-20 20:24
Kakavos tai nereikalingas kalnas. O ir per stiprus skonis jaučiasi tada. Geriau jau 2 šaukštai o ne 5. ATSAKYTI
Agnė
2021-01-21 11:24
Nuo skonio tikriausiai priklauso ir nuo kakavos :) Aš kartais iš 6 įdedu - mūsų šeimoje patinka labai šokoladinis tinginys :) ATSAKYTI
Natalia
2021-01-17 17:52
Skanu, tik kiek daugoka kakavos. Kitą kartą reikės dėti mažiau ATSAKYTI
Gendra
2021-01-12 19:40
skonis tobulas . labai skanu ATSAKYTI
gendra
2021-01-12 19:39
labai skanu .skonis tobulas ATSAKYTI
kamilė
2021-01-07 18:22
skanu ATSAKYTI
Jurate
2021-01-08 19:11
As isbandziau siandien - skonis tobulas! ATSAKYTI
zinovs
2020-11-15 11:24
Jeigu naudojate pigią kakava tai tikrai galite drąsiai ir daugiau šaukštų pridėti galit ATSAKYTI
Vita
2020-11-06 08:41
Pabandykite vietoj sviesto ir kakavos įdėti juodojo šokolado :) ATSAKYTI
Lėja
2020-10-22 10:36
Labai skanus tinginys. ATSAKYTI
Gaile
2020-10-22 06:53
5 saukstai kakavos man buvo daugoka. Siandien gaminsiu tingini vel ir bandysiu deti kakavos maziau :) ATSAKYTI
Adriana
2020-08-24 20:34
Labai labai skanu su Beatos virtuvės kakava!!!!!! ATSAKYTI
2020-05-30 07:47
Labai skanu ir lengva ATSAKYTI
Vitautas
2020-05-24 21:49
Labai skanus tinginys, pats geriausias receptas. ATSAKYTI
Miroslavas
2020-05-22 09:08
Pasaka =) ATSAKYTI
Eglė
2020-05-09 13:21
Labai skanus tinginys. ATSAKYTI
Gabija
2020-04-30 20:42
labai labai ATSAKYTI
Rūta
2020-04-18 15:58
Pats skaniausias tinginys!!! ATSAKYTI
Egle
2020-04-13 00:28
Puikus! Dar idejau dziovintu slyvu.
ATSAKYTI
Gabriele
2020-03-17 11:14
Labai skanus, gaminsiu jau 3 karta. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]t

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital