Naminis tinginys

AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 522)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 522)
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Redakcijos nuomonė: Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Gamindami nuotraukoje pavaizduotą tinginį naudojome "Beatos virtuvės" kepinių ir desertų kakavą, kurios užteko penkių šaukštų, kad tinginys būtų juodas juodas kaip ir priklauso tingram tinginio pyragui. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva.

Užpylę kremą ant sausainių neišsigąskite, jeigu masė pasirodys per skysta, ir nepasiduokite pagundai įdėti dar sausainių. Viskas tikrai puikiai sustings, o padauginus sausainių tinginys bus sausesnis ir ne toks gardus. Mes paprastai paliekame tinginį stingti šaldytuve per naktį, jog kremas pasigertų į sausainius, o tada laikymui perkeliame į šaldiklį, nes mums jis pats skaniausias gerai atšalęs. Bet jeigu norisi ragauti greičiau, galite jį dėti iškart į šaldiklį ir tada skanauti galėsite po kokių 2-3 valandų nuo pagaminimo. Nebijokite, šaldiklyje jis į ledą tikrai nesustings ir liks raikomas, nes sviestinis kondensuoto pieno kremas nuo suledėjimo apsaugo.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
450 gramų sausainių (senoviškų, ala Gaidelis)
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g dydžio)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde. Iki labai smulkiu trupinių trinti nereikia, tiesiog sulaužyti į vidutinio stambumo gabalėlius.
2.
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė pradės tirštėti.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5.
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada pridengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (59)
vita
2019-04-03 16:48
dar koki 50 gr kavos likerio rekomenduociau ATSAKYTI
Onutė
2019-03-29 07:23
Pagamintą ,,tinginio masę lb.gerai sudėti į 500gr.maišelį nuo kavos, jis stiprus , pasidaro kompaktiškas keturkampis kepaliukas.Labai gerai-ilgiau gali

Ma laikyti, nepagauna pašalinių kvapų. ATSAKYTI
Silvija AG
2019-03-17 10:36
Darau ne pirmą kartą, visada kuo puikiausiai gaunasi. vaikai labai mėgsta. gaunasi labai intensyvaus šokoladinio skonio ir kvapo, dedu Beatos 99% kakavą, mum ji labiausiai patinka :) ATSAKYTI
Mrak
2019-03-07 01:58
Vietoj kakavos ar šokolado geriau nieko nenaudoti, tada jis gaunasi gražios geltonos spalvos, ir žymiai skanesnis :-) Šiaip, jeigu daro daugiau, tai dažniausiai pusė daro su kakava, ir puse - be. Kaip kam šeimoje patinka. ATSAKYTI
Ovidija
2019-03-05 17:04
Nuostabus tinginys, pats geriausias receptas is visu ATSAKYTI
Kristina
2019-03-04 09:31
Tinginys nesustingo, net ir per naktį laikius šaldiklyje. Masė buvo gerokai per skysta, nors viską dariau tiksliai pagal Receptą. ATSAKYTI
Lina
2019-03-04 12:28
O naudojote sviestą ar tepų riebalų mišinį? Nes su riebalų mišiniu nestings gerai. Ir ar užvirinote masę? :) ATSAKYTI
Kristina
2019-03-04 18:23
Naudojau sviestą. Sumaišiau ant ugnies, jau garavo paviršius, bet nekunkuliavo. O reikia užvirti iki burbulų? ATSAKYTI
Lina
2019-03-05 09:48
Na taip, recepte taip ir parašyti - "Užvirinti", tas svarbu, kad masė sutirštėtų. ATSAKYTI
Dovilė
2019-03-05 10:50
Kristina, o kokius sausainius naudojote ir koki kondensuota piena? Kondensuotas pienas irgi labai svarbu kad butu "saldintas kondensuotas pienas", nes kai kurios rusys buna "kondensuoto pieno gaminys" pavadintos, tai tokios netinka, nes visokiu tirstikliu i jas prideta ir gerai nesustingsta.

As kai darau tingini, visada butent siuo receptu vadovaujuosi, man pats skaniausias tinginys. O del uzvirinimo - ne tiek svarbu uzvirinti, kiek svarbu pakaitinti iki kol mase ima tirsteti, darytis tokia klampesne. ATSAKYTI
Janina
2019-02-06 21:10
Ačiū už recepta,labai skanus tinginys gaunasi ATSAKYTI
Paulius
2018-12-19 19:14
Idėjom (su šeima) meduolinių prieskonių. Labai kalėdiška ir skanu! ATSAKYTI
Inga
2018-09-04 10:07
Labai skanus tinginukas gavosi!! ATSAKYTI
Mykolas
2018-08-03 11:00
O jeigu vietoj kakavos naudoji šokolada tai kiek jo reikia?
ATSAKYTI
Diana
2019-02-24 16:09
As dedu 100g juodo sokolado, o sviesto tada dedu maziau (150g), visa kita - pagal recepta, labai skanu :) ATSAKYTI
Tinginė
2018-07-17 14:15
Pabandykite vietoje kakavos naudoti šokoladą (juodą). ATSAKYTI
Vilma
2018-05-23 15:48
Gaminau, skanu :) ATSAKYTI
Neringa
2018-05-08 21:49
Pasigaminau ir buvo labai skanu.☺☺☺☺
ATSAKYTI
Inga
2018-03-16 16:00
O sakykyte 400 gr. kondensuoto pieno tai gaunasi kiek indeliu? ATSAKYTI
Dovilė
2018-03-16 17:33
Čia bus vienas standartinio dydžio skardinis indelis. Iš tiesų jų svoris šiais laikais būna kiek mažesnis, paprastai 385g, bet tiek pilnai užtenka. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis