Naminis tinginys

AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 234)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 234)
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Redakcijos nuomonė: Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Gamindami nuotraukoje pavaizduotą tinginį naudojome "Beatos virtuvės" kepinių ir desertų kakavą, kurios užteko penkių šaukštų, kad tinginys būtų juodas juodas kaip ir priklauso tingram tinginio pyragui. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva.

Užpylę kremą ant sausainių neišsigąskite, jeigu masė pasirodys per skysta, ir nepasiduokite pagundai įdėti dar sausainių. Viskas tikrai puikiai sustings, o padauginus sausainių tinginys bus sausesnis ir ne toks gardus. Mes paprastai paliekame tinginį stingti šaldytuve per naktį, jog kremas pasigertų į sausainius, o tada laikymui perkeliame į šaldiklį, nes mums jis pats skaniausias gerai atšalęs. Bet jeigu norisi ragauti greičiau, galite jį dėti iškart į šaldiklį ir tada skanauti galėsite po kokių 2-3 valandų nuo pagaminimo. Nebijokite, šaldiklyje jis į ledą tikrai nesustings ir liks raikomas, nes sviestinis kondensuoto pieno kremas nuo suledėjimo apsaugo.
(...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
500 gramų sausainių (senoviškų, ala Gaidelis)
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g dydžio)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrupiname giliame inde.
2.
Puode ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname. Kad nesusidarytų gumuliukai, galima kakavą berti per sietelį (įsijoti į kondensuotą pieną) arba prieš tai išmaišyti nedidukyje kiekyje pieno.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
4.
Tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį.
5.
Truputį atvėsus, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (29)
N
2017-12-11 17:38
O kiek svorio gaunasi? as pagal sena mamos recepta darau kur 1 kg sausainiu, pienas, kakava, cukrus, sviestas ir kondensuotas pienas, tai iseina 1400gr tingynio, paskaiciavus kiek pardej kainuoja tikrai pigiau paciam :) ATSAKYTI
Elvyra
2017-12-12 08:54
Iš šiame recepte nurodytų kiekių pagaminsite čiut daugiau negu 1 kg tinginio :) ATSAKYTI
Saulius
2017-11-29 23:41
Šis receptas elementarus ir brangus (sviestas 1,5 euro, kondensuotas pienas 1 euras ir brangiau, sausainiai apie 1 eurą), suvalgau vienas per du kartus. Štai kaip pagaminti be kondensuoto pieno?! Turėjau receptą, tačiau pamečiau... Deja. Ieškau visur ir klausinėjau pas tuos žmones kas gamindavo ir davė šį receptą - deja, paseno ir nebeatsimena. ... ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-12-02 17:19
Sauliau, išbandykite šį receptą, jis galėtų būti tas, apie kurį kalbate - tinginys be kondensuoto pieno :-) ATSAKYTI
Saulius
2017-12-05 16:45
Ačiū! ATSAKYTI
Melisa
2017-11-02 16:41
o as niekad nevirinu mases. islydyta sviesta supilu ant sausainiu, ismakaluoju. tada supilu kakava, kondensuota piena, vel ismaisau viska ir suformuoju. tada idedu i saldytuva :) man taip paprasciau ATSAKYTI
Inga ASH
2017-10-22 21:25
Atleiskit už kvailą klausimą. Ar tiktų Nestquick kakava? Mes kakavos praktiškai nevartojam, o šios tirpios turim. :) ATSAKYTI
Elvyra
2017-10-22 22:13
Galima pabandyti, tik ji saldesnės ir labai mažai to kakavos skonio turi, tad tinginys gautųsi labai šviesios spalvos ir kiek saldesnis už įprastinį. Šiaip aš geriau vietoje kakavo ištirpinčiau plytelę gero juodo šokolado, gautųsi panašiau į tikrą tinginį :-) ATSAKYTI
Beatričė
2017-09-14 19:19
Labai skanus ATSAKYTI
Kamilė
2017-09-11 19:28
Tik ka pati padariau tingini pirma karta - PERFECT ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis