Naminis tinginys

AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 351)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 351)
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Redakcijos nuomonė: Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Gamindami nuotraukoje pavaizduotą tinginį naudojome "Beatos virtuvės" kepinių ir desertų kakavą, kurios užteko penkių šaukštų, kad tinginys būtų juodas juodas kaip ir priklauso tingram tinginio pyragui. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva.

Užpylę kremą ant sausainių neišsigąskite, jeigu masė pasirodys per skysta, ir nepasiduokite pagundai įdėti dar sausainių. Viskas tikrai puikiai sustings, o padauginus sausainių tinginys bus sausesnis ir ne toks gardus. Mes paprastai paliekame tinginį stingti šaldytuve per naktį, jog kremas pasigertų į sausainius, o tada laikymui perkeliame į šaldiklį, nes mums jis pats skaniausias gerai atšalęs. Bet jeigu norisi ragauti greičiau, galite jį dėti iškart į šaldiklį ir tada skanauti galėsite po kokių 2-3 valandų nuo pagaminimo. Nebijokite, šaldiklyje jis į ledą tikrai nesustings ir liks raikomas, nes sviestinis kondensuoto pieno kremas nuo suledėjimo apsaugo.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
500 gramų sausainių (senoviškų, ala Gaidelis)
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g dydžio)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrupiname giliame inde.
2.
Puode ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname. Kad nesusidarytų gumuliukai, galima kakavą berti per sietelį (įsijoti į kondensuotą pieną) arba prieš tai išmaišyti nedidukyje kiekyje pieno.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
4.
Tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį.
5.
Truputį atvėsus, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (45)
Mykolas
2018-08-03 11:00
O jeigu vietoj kakavos naudoji šokolada tai kiek jo reikia?
ATSAKYTI
Tinginė
2018-07-17 14:15
Pabandykite vietoje kakavos naudoti šokoladą (juodą). ATSAKYTI
Vilma
2018-05-23 15:48
Gaminau.saknu. Taciau kita karta deciau daugiau sviesto ir kondensuoto pieno,nes noretusi minkstesnio tinginio ATSAKYTI
Neringa
2018-05-08 21:49
Pasigaminau ir buvo labai skanu.☺☺☺☺
ATSAKYTI
lol
2018-04-26 21:03
bandau ATSAKYTI
Inga
2018-03-16 16:00
O sakykyte 400 gr. kondensuoto pieno tai gaunasi kiek indeliu? ATSAKYTI
Dovilė
2018-03-16 17:33
Čia bus vienas standartinio dydžio skardinis indelis. Iš tiesų jų svoris šiais laikais būna kiek mažesnis, paprastai 385g, bet tiek pilnai užtenka. ATSAKYTI
Anonymas
2018-03-06 17:38
Patarimas naudoti mažesnio riebumo kakava, ir sausainius naudoti šviežius ir traškius, kol dar neįsigėrė drėgmės. ATSAKYTI
Evelina
2018-02-20 20:04
Labai skanus. ATSAKYTI
Jana
2018-02-20 18:40
"Klingai" kakavos milteliai 100% labai geri. Is pradziu net nusigandau kodel toks tamsusu tinginys gavosi :) tiesiog iki galo perskaiciau komentarus ir viskas pasidare aiskiau :) ATSAKYTI
Milda
2018-02-17 18:35
Skonis tiesiog pasaka! ATSAKYTI
Eglė
2018-02-11 23:41
man buvo per daug 500 g sausainių, per mažai sviesto-pieno-kakavos masės.
gal per ilgai virinau, bet nespėjau sugaudyt kaip greit viskas vyko.
ir kai užpyliau ant sausainių, neužteko masės ir dalis sausainių taip ir liko visiškai atskiri, net nepaliesti tos masės. ir aišku paskui lipdant juos dar bandžiau įtaisyti, bet jie trupa, byra... nesąmonė. reikia tikrai mažiau tų sausainių. kitąkart bandysiu su 450 ar net 400 g. ATSAKYTI
Elvyra
2018-02-12 16:47
O kitų ingredientų tikrai dėjote pagal receptą? Taip, sausainių galima imti ir 400g, kartais taip darau, tada tinginys minkštesnis būna, bet su 400g ne visiems patinka iš tiesų, dažnai kaip tik nesustingsta taip tvirtai, prie kokio daugelis įpratę.

Pabandykite kitąsyk tiesiog virinti trumpiau, ant labai nedidelės ugnies, tik kol viskas susijungia į visumą. Nes jeigu per daug kondensuoto pieno nugaravo ar susicukravo nuo kaitros, tada galėjo ir nepavykti. ATSAKYTI
Virgilijus
2018-02-18 20:17
Viskas gerai gaunasi su 500 gr. sausainių. Nereikia to bijoti o tik maišyti su mentele keletą minučių, tada i maišelį (geriau dvigubą) apspausti ir visi sausainiai permirks tuo tirpalu, kurio tikrai pakankama. Jau n tokių tinginių darau ir viskas gaunasi. Drąsiau, nes su mažiau sausainių bus daugiau tos košės, neskanu bus. Aš dar dziovintų slyvų įdedu. Skanaus. ATSAKYTI
Sigitas
2018-01-29 11:31
zmones, islydykite sviesta ir suberkite i ji kakava, o tada kondensuota piena. Idealiai susimaiso, jokiu gumuliuku. sitiek receptu ir visur ta pati klaidinga eiles tvarka. ATSAKYTI
N
2017-12-11 17:38
O kiek svorio gaunasi? as pagal sena mamos recepta darau kur 1 kg sausainiu, pienas, kakava, cukrus, sviestas ir kondensuotas pienas, tai iseina 1400gr tingynio, paskaiciavus kiek pardej kainuoja tikrai pigiau paciam :) ATSAKYTI
Elvyra
2017-12-12 08:54
Iš šiame recepte nurodytų kiekių pagaminsite čiut daugiau negu 1 kg tinginio :) ATSAKYTI
Saulius
2017-11-29 23:41
Šis receptas elementarus ir brangus (sviestas 1,5 euro, kondensuotas pienas 1 euras ir brangiau, sausainiai apie 1 eurą), suvalgau vienas per du kartus. Štai kaip pagaminti be kondensuoto pieno?! Turėjau receptą, tačiau pamečiau... Deja. Ieškau visur ir klausinėjau pas tuos žmones kas gamindavo ir davė šį receptą - deja, paseno ir nebeatsimena. ... ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-12-02 17:19
Sauliau, išbandykite šį receptą, jis galėtų būti tas, apie kurį kalbate - tinginys be kondensuoto pieno :-) ATSAKYTI
Saulius
2017-12-05 16:45
Ačiū! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis