Naminis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 891)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 891)
Naminis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Autorius apie receptą: Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g dydžio)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
2.
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė siek tiek sutirštės.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5.
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada pridengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.
RECEPTO DRAUGAS: Gaidelis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (86)
Lėja
2020-10-22 10:36
Labai skanus tinginys. ATSAKYTI
Gaile
2020-10-22 06:53
5 saukstai kakavos tikrai daugoka, buvo neimanoma valgyt :( Siandien gaminsiu tingini vel ir bandysiu deti kakavos zymiai maziau :) ATSAKYTI
Renatas
2020-08-29 19:01
5 šaukštai kakavos? ATSAKYTI
Adriana
2020-08-24 20:34
Labai labai skanu su Beatos virtuvės kakava!!!!!! ATSAKYTI
2020-05-30 07:47
Labai skanu ir lengva ATSAKYTI
Vitautas
2020-05-24 21:49
Labai skanus tinginys, pats geriausias receptas. ATSAKYTI
Miroslavas
2020-05-22 09:08
Pasaka =) ATSAKYTI
Eglė
2020-05-09 13:21
Labai skanus tinginys. ATSAKYTI
Gabija
2020-04-30 20:42
labai labai ATSAKYTI
Rūta
2020-04-18 15:58
Pats skaniausias tinginys!!! ATSAKYTI
Egle
2020-04-13 00:28
Puikus! Dar idejau dziovintu slyvu.
ATSAKYTI
Gabriele
2020-03-17 11:14
Labai skanus, gaminsiu jau 3 karta. ATSAKYTI
Emilija pakaliniskyte
2020-02-18 10:25
Labai skaniu, aciu ATSAKYTI
Rugile
2019-12-25 10:02
Superinis receptas, paprasta ir skanu:) ATSAKYTI
Vaida
2019-12-23 15:43
Išbandžiau ir aš šį receptą, skanus! ATSAKYTI
Danguolė
2019-12-14 18:36
Liuks! Tik aš neišmetu nuo kavos maišiukų, tinginį dedu į juos, stiprūs maišeliai, be to prisigeria kavos kvapo, tad tinginys dar ir maloniai kvepia. ATSAKYTI
Palina
2019-11-26 15:28
Aš darau dar su džiovintais vaisiais tai labai skanu arba įdedu obuoliu ir t.t ATSAKYTI
Vaida
2019-11-19 10:09
Tik kameroje laikant kietas... saldytuve ar kambario temperaturoje istezta ATSAKYTI
Karole
2019-12-14 18:19
Gal netinkama sviesta naudojat, nes puikiai laikosi kambario temperaturoje ATSAKYTI
Viktoria
2019-10-28 12:55
Idealus receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital