Autorius apie receptą:
Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo
Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų
sausainių
(naudojau "Gaidelis")
1 skardinė
kondensuoto pieno, saldinto
(apie 400g dydžio)
200 gramų
sviesto
5 šaukštai
kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
2.
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė siek tiek sutirštės.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5.
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada pridengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.
Labai riebu, sausainių reikia dėti 800 gr.
ATSAKYTI
W
2021-04-16 18:51
Skanu
ATSAKYTI
Silvija
2021-04-02 13:05
Išbandytas, pasiteisinęs receptas, namiškių labai mėgstamas. Tik aš dar būtinai dedu žiupsnelį druskos (ji puikiai subalansuoja skonį ) ir stambiai kapotų graikinių riešutų arba sūdytų pakepintų saulėgrąžų.
ATSAKYTI
Agne
2021-03-14 09:27
Labai riebu. Vietoj kondensuoto pieno galima dėti rudojo cukraus ir dar citrinos sulčių.
ATSAKYTI
Gintarė
2021-03-15 09:46
Tinginys tikrai nėra dietinis desertas :) O ir porcijų čia daug, prie kavos ar arbatos visai mžyčio gabalėlio pakanka :)
ATSAKYTI
Melisea
2021-03-04 12:40
Labai skanu!! Mano mama gamina tinginį pagal šitą receptą.
ATSAKYTI
u.u
2021-02-22 18:29
Realiai nėra didelio skirtumo per mažai ar per daug tos kakavos taip ar taip skaniai išeina.
ATSAKYTI
as
2021-02-06 20:20
O galima daryti iš šakučių trupinių vietoj sausainių?
ATSAKYTI
kitas aš
2021-02-27 13:42
Gal šakUčių trupinių geriau nedėkite, nes durs į žandus kramtant :D
ATSAKYTI
Agnė
2021-01-29 20:20
Iš tikrųjų buvo labai skanu
ATSAKYTI
Mergina
2021-01-20 20:24
Kakavos tai nereikalingas kalnas. O ir per stiprus skonis jaučiasi tada. Geriau jau 2 šaukštai o ne 5.
ATSAKYTI
Agnė
2021-01-21 11:24
Nuo skonio tikriausiai priklauso ir nuo kakavos :) Aš kartais iš 6 įdedu - mūsų šeimoje patinka labai šokoladinis tinginys :)
ATSAKYTI
Kepėja
2021-03-09 14:13
Nuo tiek kakavos man nugarą išbertų kaip reikalas. :D 5-6 šaukštai kakavos? Jūs ekstremalai. :)
ATSAKYTI
Natalia
2021-01-17 17:52
Skanu, tik kiek daugoka kakavos. Kitą kartą reikės dėti mažiau
ATSAKYTI
Gendra
2021-01-12 19:40
skonis tobulas . labai skanu
ATSAKYTI
gendra
2021-01-12 19:39
labai skanu .skonis tobulas
ATSAKYTI
kamilė
2021-01-07 18:22
skanu
ATSAKYTI
Jurate
2021-01-08 19:11
As isbandziau siandien - skonis tobulas!
ATSAKYTI
zinovs
2020-11-15 11:24
Jeigu naudojate pigią kakava tai tikrai galite drąsiai ir daugiau šaukštų pridėti galit
ATSAKYTI
Vita
2020-11-06 08:41
Pabandykite vietoj sviesto ir kakavos įdėti juodojo šokolado :)
ATSAKYTI