Naminis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1238)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1238)
Naminis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Autorius apie receptą: Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo Tikras klasikinis tinginys. Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis" klasikinius)
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g dydžio)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
2.
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame (o dar geriau - įsijojame) kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė taps vientisa bei siek tiek sutirštės.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5.
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada suvyniojame į maistę plėvelę arba kepimo poopierių. Dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.
Patarimai:
Tinginio laikymas. Paruoštą tinginį galite laikyti šaldytuve 1-2 savaites arba šaldiklyje 3-4 mėnesius (norėdami skanauti, iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms, jog lėtai atitirptų).
Tinginio forma. Kad pavyktų tinginį suspausti į gražią ovalią formą, sausainius stenkitės trupinti nedideliais gabalėliais. Aš kartais penktadalį sausainių susmulkinu iki smėlio konsistencijos trupinių (grūstuvu, kočėlu ar elektriniu trintuvu), tada tinginys dar geriau bei dailiau sustingsta. Arba galite tingino masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą ar kitokio pyrago formą ir standžiai suspausti jog neliktų tarpų.
Kakava. Jos kiekį galite koreguoti pagal savo skonį - jei norite švelnesnio šokoladinio poskonio, jos dėkite mažiau, o jei mėgstate labai šokoladiškai - galite dėti daugiau. Kakavą rinkitės kokybišką, turinčią bent 20% kakavos riebalų. Man asmeniškai labai patinka "Beatos virtuvės" kepinių ir desertų kakava.
Priedai tinginiui. Šis tinginys puikus savaime, bet jei norite įdomiau, galite jį paskaninti mėgiamais priedais. Puikiai tinka riešutai ir/ar džiovinti vaisiai (galite juos išmirkyti rome ar brendyje), tarkuotos citrusinių vaisių žievelės, taip pat galite į išvirusį kremą (kol jis dar karštas, bet jau nuimtas nuo ugnies) įdėti pasmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti, jog ištirptų.
Sausainių kiekis. Man tinginys pats skaniausias su tiek sausainių, kiek nurodžiau recepte, bet jei mėgstate sausesnį tinginį, jų galite dėti ir daugiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (136)
Zofija
2022-08-07 21:18
Sveiki, šis tinginys tiesiog nuostabus! Sunku patikėti, kad tokį šedevrą gali pagaminti paprastas, fiziškai ribotas žmogus. Aš, asmeniškai, naudoju 2 kg sausainių, savo didelei, plačiai giminės linijai haha. Na, o visa kita, pagal procentus apsiskaičiuoja, telieka pasiimti likusią dalį sausainių, pieno, muskuso, sėklų, amoniako, viską išmaišyti ir tada jau galima palikti stingti šaldytuve, arba, jei nekantraujate, palikti šaldiklyje, neribotam laikui. Tik tai prisiminkite nedėti šiltos masės į jokią šaltą terpę, nes labai dažnai sugenda šaldytuvas, nebeišskiria šalčio. Šio deserto užteks ne tik šeimai, galima pavaišinti kaimynus, praeivius, tikrai bet ką. Mano sūnus sakė, kad labai skanu, todėl gaminu tai kiekvieną dieną. Iš tiesų, neįtikėtinas receptas, linkiu jo kūrėjui visokeriopos sėkmės, daugiavaikės šeimos ir verslo pasisekimo. ATSAKYTI
Smaližė
2022-07-14 09:28
Labai skanus! ATSAKYTI
Laurynas
2022-05-01 11:55
Labai skaniai, geras receptas ATSAKYTI
Irena
2022-04-14 14:56
Labai skaniai, geras receptas ATSAKYTI
Jurgita
2022-03-26 12:55
ATSAKYTI
Danguolė
2022-01-18 15:13
Labai skanus tinginys, ačiū! ATSAKYTI
Daniel.
2022-01-08 11:46
Net labai skaniai gaunasi ATSAKYTI
wow
2021-12-30 16:57
Labai skaniai gavosi ATSAKYTI
Evelina
2021-12-09 09:30
Džiaugiuosi rezultatu ATSAKYTI
Ieva
2021-11-08 17:57
skanus :) ATSAKYTI
Tomazikas
2021-11-06 22:02
Tinginys tikrai gaunasi super skanus, jis nėra PERSALDUS! Labai graži spalva, o norėdami išgauti gražią formą naudokite duonai kepti formeles prieštai jas iškloje maistine plėvele! SUPER ATSAKYTI
Rugilė
2021-11-01 10:19
Smagu kepti ATSAKYTI
Valgytojas
2021-09-13 11:15
Gaminsiu dar ATSAKYTI
sausainis
2021-08-26 18:25
gerulis :] ATSAKYTI
saule
2021-06-14 13:03
kad geriau issimaisytu kakava,tai kakava reikia pilti i istirpinta sviesta,po to supilti kondensuota piena.Jeigu kakava paskutine supili,sunkiai issimaiso ji,lieka tokiais grudeliais ATSAKYTI
Gerinis tinginys
2021-09-30 12:56
Man puikiai viskas issimaise ir sudedant kakava paskutine :) ATSAKYTI
Vika
2021-11-28 20:18
Kai pabandziau pilti i istirpinta sviesta, kai tik kakava liko pyg miniatiurinemis granulemis. Bet tinginys vis tiek pavyko puikus. ATSAKYTI
Vytautas
2021-06-10 15:31
Mirštu iš skonio!!! ATSAKYTI
Greitoji
2022-01-18 18:07
Gal reikia pagalbos? ATSAKYTI
Emilija
2021-04-28 07:22
Labai skanus tinginys! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital