Gruodį pasitinkant - 43 žiema kvepiančių receptų idėjos

2023-12-03
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Gruodį pasitinkant - 43 žiema kvepiančių receptų idėjos
@Shutterstock

Žiemai pasibeldus į duris, kai namuose jau taip norisi jaukumo, šilumos ir skanių aromatų bei skonių, siūlome Jums receptų idėjų, kurios puikiai tiks ne tik norint sušilti, bet pravers ir laukiant švenčių. Nes parinkome ir tų receptų, kurie taip kvepia žiemos šventėmis ir kviečia ruoštis, džiuginti artimuosius puikiais patiekalais ir kitais skanumynais.

 

Sušildančios sriubos, sotūs karštieji patiekalai, gardūs saldumynai ir puikios idėjos šventiniam stalui. 

 

Pasibeldus šaltukui ir sniegui, kartu atrieda ir žiemiški gardumynai, atributai. Spanguolės tikrai yra vienas iš jų. Maloniai rūgštelėjusias, tokios žavingos ir su jomis pavyksta fantastiški gardumynai. Šis skanutėlis pyragas būtent toks - purus, minkštas, labai drėgnas, gardintas spanguolėmis, tad puikiai subalansuotų skonių. O geriausia, kad paruošimas super paprastas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos ruošiamos iš nevirtų burokėlių, tad yra traškios ir labai gardžios. Jos ne tik puikaus skonio, bet ir spalvingos, tad puikiai papuoš šventinį stalą ar bus tobulas garnyras prie mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikaus subalansuoto skonio, nesunkiai paruošiamas patiekalas, o pelėsinis sūris labai dera su malonia obuolių rūgštele. Puikiai tiks tiekti ir ant šventinio stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Minkštučiai, tokie žiemiškai žavūs, o koks puikus aromatas pasklinda namuose juos kepant! Sunku atsispirti nesuvalgius dar vieno puikaus, cinamonu kvepiančio sausainėlio prie kavos ar arbatos ar pieno puodelio. O jei cinamono nemėgstate, juos apvolioti galima ir tiesiog cukraus pudroje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Silkė žavi tuo, kad ji negali pabosti, nes ją galima ruošti su įvairiausiais puikiais marinatais, gaminti salotas ir dar daug daugiau. O silkė ir saulėje džiovinti pomidorai tikrai yra puiki skonių kombinacija. Skanu, nesudėtinga pagaminti ir beprotiškai skanu. Riešutų galima nedėti, jei nemėgstate, bus gardu ir be jų, bet labai tinka, nes suteikia ne tik papildomą skonio gamą, bet ir malonaus traškesio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Meduolinio namelio statybos – veikla, kurioje „darbo“ atsiras kiekvienam šeimos nariui. Kas tešlą kočios, kas sienas ir stogą lipdys, kas palanges varvekliais papuoš – žingsnis po žingsnio, ir pastatysite kartu namelį, lyg iš Kalėdų pasakos. Mielą, žavų ir nebyliai primenantį, kad Kalėdos yra dabar.

Receptą rasite čia.

Sotūs ir aromatingi pietūs? Romantiška vakarienė? Šventinis patiekalas? Jei į kažkurį klausimą palinkčiojote, tai šis receptas kaip tik jums. Gaminant kvapas pasklinda po visus namus, taip ir norisi greičiau ragauti. Sotu, labai skanu ir iš paprastų ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gardus padažas ir puikiai subalansuoto skonio salotos sudaro dar gardesnį junginį! O pelėsinis sūris kiekvienam kąsneliui suteiks tobulą skonio natą. Puikiai tiks tiekti ant šventinio stalo ar pasilepinti ypatingomis dienomis pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puri ir minkštutėlė tešla, daugybė vijų, kvepiančių cinamonu ir traškūs cukraus perliukai - nesvarbu, ar labiau mėgstate tiesiog atsikąsti, ar plėšti sluoksnį po sluoksnio - ji tobula...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kas gali būti geriau už legendinį prancūzišką karštą sumuštinį su kumpiu ir sūriu Croque Monsieur? Ogi didelis karštas sumuštinis! Ruošiamas vienoje skardoje, o tada belieka tiekti, pjaustyti ir skanauti. Užtikrinu, skanesnių sumuštinių nebūsite ragavę! Jie tokie minkštučiai, kremiški, tiesiog skonių fiesta kiekviename kąsnelyje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skruzdėlynas - toks visiems žinomas desertas, bet kiekvienas kąsnis nukelia į vaikystės prisiminimus. Gardus kiekvienas kąsnelis, o paruošimas nėra sudėtingas. Juk taip smagu lepinti artimuosius puikiais gardumynais, o ir mažuosius supažindinti su legendiniais gardumynais. Idealus variantas ir žiemos šventėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy kitchen

Nors lašišos gaminimo variantų yra daug, tačiau kreminiame padaže ji mano mėgiamiausia. O ši su citrininiu sūrio padažu tiesiog visomis prasmėmis tobula, tad tikrai tiks šventiniams pietums ar ypatingai vakarienei, nors paruošiama labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Spalvinga idėja modernesmėms Kūčioms ar Kalėdų stalui. Šių ingredientų derinys tiesiog tobulas, o padažas suteikia malonaus skonio natą ir drėgnumą. Beje, jei ruošite ne vegetarišką variantą, šias salotas papildomai tinka pagardinti fetos arba ožkos sūriais ar lašiša ar vytinto kumpio riekelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai gardi, sušildanti, soti ir tokia neįmantri. Laiko patikrintas receptas, kuris nepaliks abejingų žiemos popietę ir vakarą. Puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.

Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Toks skanus, minkštas, drėgnas ir tirpstantis burnoje - tiesiog tobulas keksas. Iškepa labai maloniai drėgnas, sodraus skonio ir suteikiantis namams ne tik nuostabaus aromato, jaukumo, bet ir šventinės nuotaikos. Beje, laikant sandarioje dėžutėje, jis toks drėgnas ir minkštas išlieka net kelias dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Aromatinga, rudeniška ir labai skani bei soti sriuba. Sriuba pavyksta kremiška ir puikiai subalansuoto skonio. Idealiai tiks jaukiems vakarams su šeima ar draugais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Itin greitai paruošiamas ir labai skanus patiekalas, kurio skonių derinys įkvėptas legendinių vištienos suktinukų. Vištiena pavyksta minkštutė, tokia kremiška, soti - puikiai tiks tiek savaitgalio, tiek šventiniams pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Švelnios tekstūros ir kiek pikantiško skonio - ypač gardi skumbrės užtepėlė su lydytu sūreliu (ruošiama be majonezo). Ji puikiai tinka įdaryti krepšelius, tepti ant krekerių, batono riekelių ar juodos duonos.

Receptą rasite čia.

Minkštos, putlios ir purutės bandelės. Jos puikios su puodeliu vėsaus pieno ar puodeliu kvapnios arbatos.

Receptą rasite čia.

Kas gali atsispirti greitiems patiekalams? O jei jie dar ir labai skanūs? Šis patiekalas būtent toks - paprastas, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus, tad ir atsispirti nebūtina! Čiumpame tuos kelis ingredientus, vieną keptuvę ir gaminame. Pietūs ar vakarienė greitai garuos ant stalo ir džiugins šeimyną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Jei esate skumbrės mėgėjai, šios salotos tikrai patiks ir liksite maloniai nustebinti Tokia likau ir aš! Salotos pavyksta labai sočios, sultingos ir gardžios, tad tikrai rekomenduoju išmėginti. Joms naudojamas padažas yra šiek tiek lengvesnės tekstūros negu klasikinis Cezario salotų, tad puikiai dera su riebesne skumbre.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši piemenų pyrago ingredientų įkvėpta sriuba pavyksta labai skani, soti, aromatingai ir greitai dingstanti nuo stalo. Sutrintos bulvės jai suteikia tirštumo ir išskirtinio kremiškumo, tad labai rekomenduojame šio gaminimo žingsnio nepraleisti. Jei mėgstate piemenų pyragą, šiai sriubai sunkiai atsispirsite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Karšti tortilijų suktinukai niekada nenuvilia, o šie - pažadu, sužavės kiekvieną šeimos narį ar draugus savo puikiai subalansuotu skoniu bei tekstūra! Labai skanūs, pikantiški, sotūs ir sunkiai atsivalgomi, tad ruošti norėsis vis dažniau. Žinoma, jei norisi, galima gaminti ir su mėsos įdaru ar kitais mėgstamais priedais, tačiau varškės ir špinatų bei sūrio įdaras yra skoniu sunkiai nurungiamas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kas gali sušildyti rudens popietes geriau, nei puiki, tiršta, soti sriuba? Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Paruošimas labai paprastas ir tikrai daug laiko sukiotis virtuvėje nereikia/

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ieškote tobulai kremiško lašišos recepto, turite vos pusvalandį ir nenorite kaisti orkaitės? Tada ši lašiša yra būtent tai. Fantastiško kremiškumo, švelnaus suderinto skonio ir tiesiog sunkiai atsivalgoma. Padažą norisi išlaižyti iki paskutinio lašelio, o receptą išsisaugoti ir gaminti dar ne kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikiai subalansuoto skonio pyragas - švelnus migdolų sluoksnis, ant jo sugulę cinamoniniai obuoliukai, o viršus aplietas kremišku grietinės plakiniu. Tai tikras įrodymas, kad žavingam ir skaniam pyragui tikrai nereikia jokių sudėtingų ingredientų ar įgūdžių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcjiai

Šie takai tokie nerealūs, kad paragavus norėsis ruošti vis dažniau, o ir puikiai tinka tiek vakarienei, tiek prie užkandžių stalo žiūrint filmus, serialus ar mėgstamas rungtynes su draugais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis šventiškais prieskoniais pagardintas apelsinų limonadas tikrai patiks ir mažiems, ir dideliems, o paruošiamas itin paprastai. Prieskonių, ypač aštresnių, kiekį galite drąsiai pritaikyti savo skoniui, aš užrašiau, kas man labiausiai patinka. Taip pat galite juos pakeisti prieskonių mišiniu karštam vynui, tik jį rinkitės kokybiškesnį, kad nebūtų vien razinos ar cukatai. Man labai patinka skonio nata, kurią šiam limonadui suteikia tonikas, bet jei nemėgstate, galite keisti gazuotu vandeniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kiekvienas šios sriubos šaukštas suteiks vis daugiau jaukumo, šilumos ir nuostabaus skonio, kuris Jus tiesiog kvieste kvies aplankyti Italiją ne tik savo virtuvėje, bet ir pačią šalį! Labai skani, žavi, spalvinga, kvapni, o geriausia, jog yra be galo soti, tad suvalgę vieną lėkštę šios sriubos sotūs būsite ilgai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabus pyragas. Jeigu dar tokio nebandėte, nepraleiskite progos ir būtinai paragaukite. Jeigu pyragą brandinsite, jį reikėtų gaminti likus 2-4 savaitėms iki valgymo, nes būtent pyrago stovėjimo metu tešlos ir džiovintų vaisių bei sulaustymui naudojamo skysčio skoniai susilieja ir susijungia į fantastišką visumą. Bet jeigu laiko iki švenčių liko mažiau, o paragauti norisi, drąsiai galite šį pyragą kepti irgi, tiesiog gaminkite valgymo išvakarėse, o atvėsusį laikykite sandariame inde ar maišelyje. Papildomai nelaistykite skysčiu ir į nieką nevyniokite. Skonis nuo brandinto skirsis ir pyragas bus kiek sausesnis, bet irgi labai skanus, be galo aromatingas bei kvepiantis šventėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kotletai tiesiog fantastiškai paprastas, bet skanus ir nostalgiškai jaukus patiekalas, o jei dar kepami orkaitėje - lengviau nebūna. Jokio stoviniavimo virtuvėje prie keptuvės, paruošiama lengvai ir greitai, o geriausia, kad labai skanu. Vienu metu iškepsite ir garnyrą, ir karštą patiekalą, o papildomai galima tiekti su daržovėmis, salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Vietoje saulėje džiovintų pomidorų galima naudoti paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus. Beje, šiame patiekale ruošiamas padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gražuoliai Kalėdiniai sausainiai, kurie tiks ne tik pavaišinti artimuosius, bet ir pasislėpti po Kalėdų egle. Rasite ir du variantus, kaip paruošti glajų papuošimui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šimtalapis - ypatingas desertas. Ypatingas ne tik savo istorija bei paruošimu, bet ir skoniu. Prieš šimtmečius atvežtas ir gaminti pradėtas dar totorių - labai greitai savo gerbėjų ratą atrado ir Lietuvoje. Šiandien drąsiai galima sakyti, kad kiekvieno mūsų širdyje šis desertas užima ypatingą vietą. Plona mielinė, sviestu ir cukrumi pripildyta, tešla, storas aguonų sluoksnis ir kelios razinos - tik tiek tereikia tobulam, visus pavergiančiam, desertui. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Meksikietiško stiliaus padažas su pomidorais ir pupelėmis be galo tinka prie kukulių. Labai aromatingas, skanus, sodraus skonio ir malonios tekstūros patiekalas, pagaminamas labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nors šis tortas tikrai skiriasi nuo tradicinio varianto, tačiau skonis - pasakiškai geras. Tradicinius medaus lakštus čia keičia medaus biskvitai, gardinti kalėdiniai prieskoniais, apelsinų žievelėmis ir sultimis. Šie auksiniai biskvitai vėliau sulaistomi apelsininiu sirupu, aptepami apelsininiu ir apelsininiu maskarponės kremais.

Receptą rasite čia.

Vištieną galima paruošti įvairiais būdais, su daugybe mėgstamų priedų, tačiau šis ingredientų derinys yra mūsų vienas mėgstamiausių! Krūtinėlės iškepa sultingos, švelnaus skonio. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais čiobreliais ar petražolėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Dar vienas tobulas skonių derinys, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis kepti vis dažniau. Tai patiekalas, kuris sužavės kiekvieną artimąjį ir nepaliks abejingų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai purios ir skanutėlės mielinės spurgytės, kurios puikiai tiks tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms! Skanios ir šiltos, ir atvėsusios. Ruošti galima su džiovintais miško grybais ar tiesiog pievagrybiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Drauge su krentančiomis snaigėmis į namus žingsnis po žingsnio atkeliauja Kalėdų laukimas. Ir šis tortas būtent toks - ir skoniu, ir išvaizda lyg nužengęs iš žiemos pasakos. Gardintas imbieriniais sausainiais, spanguolėmis ir apelsinais, kremiškas ir su kiekvienu kąsniu sutirpstantis burnoje. Kaip ir daugeliui nekeptų tortų taip ir šiam paruošti užtruksite vos 30-40 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gardieji grybukai - tikrai stalo puošmena ir šilumą spinduliuojanti dovana! Grybukų kepimas gerokai lengvesnis procesas, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Taip, jis kiek užtrunka, tačiau šis darbas malonus ir raminantis, o visur skubantieji jį gali išskaidyti etapais. Siūlome išmokti kepti pačius skaniausius grybukus - tokius, kuriems reikės specialios keptuvės ir kepamus be jos, orkaitėje, dalinamės skirtingais grybukų tešlos receptais bei puošimo patarimais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės

Labai greitas receptas tiek kasdienai, tiek šventei. Tai toks pažįstamas skonis kiekvieno gomuriui, bet kiek kitaip patiektas ir pagardintas neįmantriais priedais. Kartais tik to ir reikia, kad pažįstami patiekalai įgautų naują puikų atspalvį ir patiekti kaipmat dingtų nuo stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Aromatinga, sušildanti ir labai skani sriuba. Tokia tobula rudeniui ar žiemai, o ir virtuvėje sukiotis ilgai nereikės. Beje, ir ingredientai vos keli ir tokie paprasti. Receptas įkvėptas ispaniškos bulvių ir chorizo sriubos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Be galo skanus, gaivus ir labai šventiškai atrodantis tortas, kurį pagaminti užtrunku vos pusvalandį. Jogurtas bei vaisiai šiam skanėstui suteikia gaivos, o maskarponė ir gritinėlė - kremiškumo bei purumo. Šis tortas puikiai tinka šventėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Traški tešlos plutelė ir minkštutė, sultinga žuvis - labai skanūs kepsneliai! Beje, jie skanūs ne tik šilti, bet ir atvėsę, todėl galima ruošti ir iš anksto, tuomet tai bus nuostabus užkandis šventiniam ar kasdieniam stalui.

Receptą rasite čia.

Šis karis yra nerealus. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Savo minkšta tekstūra jis šiek tiek primena mums puikiai pažįstamą klasikinį šakotį, tik šis yra sluoksniuojamas kepimo formoje, o šakočio spygliukus čia atstoja plonyčiai kepinio sluoksniai. Tiesa, jei mūsų šakotis savo forma ir išvaizda gali padaryti įspūdį akimirksniu, vokiškasis „Baumkuchenas“ iš pirmo žvilgsnio vargiai atrodys ypatingas. Teks palaukti momento, kai atpjausite riekelę (ar gabalėlį) – būtent pyrago pjūvyje slepiasi jo žavesys!

Receptą rasite čia.

Soti, gardi, nesudėtingai ir gana taupiai paruošiama rūkytos vištienos mišrainė šventinėms vaišėms. Receptas labai šventiškas ir puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Taip paruošta antis bus sultinga, skani, ne per riebi, gražiai apskrudusia odele. Kepančių obuolių sultys suteikia mėsai dar malonesnį skonį ir aromatą. Įdarui naudotus obuolius būtinai patiekite su antimi. Prieš šios anties indealiai tiks recepte aprašytas apelsininis padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai šventiškas ir be galo paprastai pagaminamas varškinis tinginys, kuriam puikų skonį suteikia imbieriniai sausainiai bei džiovinti vaisiai, o papuošus mandarinais virsta beveik tortu. Žinoma, vaisius galite keisti kitais mėgiamais, tačiau spanguolių ir abrikosų derinys yra tikrai puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kreminis, aromatingas, kupinas sodraus ir švelnaus skonio patiekalas, kurį ne tik verta, bet ir reikia išmėginti savo virtuvėje. Tikras skonių džiaugsmas burnoje, o gaminimas super paprastas ir greitas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šis jautienos troškinys yra vienas iš tų genialių receptų, kurie darbo reikalauja minimaliai (tik šiek tiek kantrybės, kol troškinys burbuliuos ant viryklės), o skonis pavyksta gurmaniškai tobulas. Tobulo skonio padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital