Žiemai pasibeldus į duris, kai namuose jau taip norisi jaukumo, šilumos ir skanių aromatų bei skonių, siūlome Jums receptų idėjų, kurios puikiai tiks ne tik norint sušilti, bet pravers ir laukiant švenčių. Nes parinkome ir tų receptų, kurie taip kvepia žiemos šventėmis ir kviečia ruoštis, džiuginti artimuosius puikiais patiekalais ir kitais skanumynais.
Sušildančios sriubos, sotūs karštieji patiekalai, gardūs saldumynai ir puikios idėjos šventiniam stalui.
Minkštučiai, tokie žiemiškai žavūs, o koks puikus aromatas pasklinda namuose juos kepant! Sunku atsispirti nesuvalgius dar vieno puikaus, cinamonu kvepiančio sausainėlio prie kavos ar arbatos ar pieno puodelio. O jei cinamono nemėgstate, juos apvolioti galima ir tiesiog cukraus pudroje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Puiki idėja, kai norisi jaukaus, šilto ir sotaus patiekalo. O jei dar nesinori ir ilgai sukiotis virtuvėje, tai šis patiekalas idealus pietums ar vakarienei. Sodraus skonio, sotus, sušildantis ir iš paprastų ingredientų. Šis receptas puikus ir tuo, kad jei norite, galite įpilti daugiau sultinio ir mėgautis puikia sriuba arba tiesiog kitą dieną šildant troškinį, įpilti papildomai sultinio ir taip turėsite tą patį patiekalą visiškai kitaip.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Silkė žavi tuo, kad ji negali pabosti, nes ją galima ruošti su įvairiausiais puikiais marinatais, gaminti salotas ir dar daug daugiau. O silkė ir saulėje džiovinti pomidorai tikrai yra puiki skonių kombinacija. Skanu, nesudėtinga pagaminti ir beprotiškai skanu. Riešutų galima nedėti, jei nemėgstate, bus gardu ir be jų, bet labai tinka, nes suteikia ne tik papildomą skonio gamą, bet ir malonaus traškesio.
Receptą
rasite čia.
Puri ir minkštutėlė tešla, daugybė vijų, kvepiančių cinamonu ir traškūs cukraus perliukai - nesvarbu, ar labiau mėgstate tiesiog atsikąsti, ar plėšti sluoksnį po sluoksnio - ji tobula...
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šis karis, be jokių abejonių, yra mūsų favoritas. Pavyksta tirštas, sotus ir kupinas nuostabaus skonių derinio. O aromatas į virtuvę privilios kiekvieną esantį namuose. Žinoma, galima gaminti ir vegetarišką variantą be vištienos arba vietoje jos dėti avinžirnių, pridėti žirnių ankščių ar kitų mėgstamų daržovių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai gardi, sušildanti, soti ir tokia neįmantri. Laiko patikrintas receptas, kuris nepaliks abejingų žiemos popietę ir vakarą. Puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei.
Receptą
rasite čia.
Skruzdėlynas - toks visiems žinomas desertas, bet kiekvienas kąsnis nukelia į vaikystės prisiminimus. Gardus kiekvienas kąsnelis, o paruošimas nėra sudėtingas. Juk taip smagu lepinti artimuosius puikiais gardumynais, o ir mažuosius supažindinti su legendiniais gardumynais. Idealus variantas ir žiemos šventėms.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy kitchen
Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Toks skanus, minkštas, drėgnas ir tirpstantis burnoje - tiesiog tobulas keksas. Iškepa labai maloniai drėgnas, sodraus skonio ir suteikiantis namams ne tik nuostabaus aromato, jaukumo, bet ir šventinės nuotaikos. Beje, laikant sandarioje dėžutėje, jis toks drėgnas ir minkštas išlieka net kelias dienas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kas gali sušildyti rudens popietes geriau, nei puiki, tiršta, soti sriuba? Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Paruošimas labai paprastas ir tikrai daug laiko sukiotis virtuvėje nereikia/
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šios salotos ruošiamos iš nevirtų burokėlių, tad yra traškios ir labai gardžios. Jos ne tik puikaus skonio, bet ir spalvingos, tad puikiai papuoš šventinį stalą ar bus tobulas garnyras prie mėgiamų patiekalų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ši lazanija super paprastai pagaminama ir pavyksta tikrai skani. Vienas tų receptų gelbėtojų, kai norisi greitai ir ypatingai. Taip, tai nėra klasikinis lazanijos receptas, bet skonis puikus. Jei norisi autentiškiau, galite papildomai pasigaminti Bešamelio padažo ir juo aptepti makaronų lakštus prieš dedant mėsos padažą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis šventiškais prieskoniais pagardintas apelsinų limonadas tikrai patiks ir mažiems, ir dideliems, o paruošiamas itin paprastai. Prieskonių, ypač aštresnių, kiekį galite drąsiai pritaikyti savo skoniui, aš užrašiau, kas man labiausiai patinka. Taip pat galite juos pakeisti prieskonių mišiniu karštam vynui, tik jį rinkitės kokybiškesnį, kad nebūtų vien razinos ar cukatai. Man labai patinka skonio nata, kurią šiam limonadui suteikia tonikas, bet jei nemėgstate, galite keisti gazuotu vandeniu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Vietoje saulėje džiovintų pomidorų galima naudoti paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus. Beje, šiame patiekale ruošiamas padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.
Receptą
rasite čia.
Nuostabus pyragas. Jeigu dar tokio nebandėte, nepraleiskite progos ir būtinai paragaukite. Jeigu pyragą brandinsite, jį reikėtų gaminti likus 2-4 savaitėms iki valgymo, nes būtent pyrago stovėjimo metu tešlos ir džiovintų vaisių bei sulaustymui naudojamo skysčio skoniai susilieja ir susijungia į fantastišką visumą. Bet jeigu laiko iki švenčių liko mažiau, o paragauti norisi, drąsiai galite šį pyragą kepti irgi, tiesiog gaminkite valgymo išvakarėse, o atvėsusį laikykite sandariame inde ar maišelyje. Papildomai nelaistykite skysčiu ir į nieką nevyniokite. Skonis nuo brandinto skirsis ir pyragas bus kiek sausesnis, bet irgi labai skanus, be galo aromatingas bei kvepiantis šventėmis.
Receptą
rasite čia.
Kiekvienas šios sriubos šaukštas suteiks vis daugiau jaukumo, šilumos ir nuostabaus skonio, kuris Jus tiesiog kvieste kvies aplankyti Italiją ne tik savo virtuvėje, bet ir pačią šalį! Labai skani, žavi, spalvinga, kvapni, o geriausia, jog yra be galo soti, tad suvalgę vieną lėkštę šios sriubos sotūs būsite ilgai!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Minkšti ir sultingi maltos mėsos šniceliai nesudėtingai, bet labai gardžiai vakarienei. Ruošti galima ir iš vienos rūšies maltos mėsos, o galima ir maišyti. Ypač skanu su bulvių koše ir padažu.
Receptą
rasite čia.
Gražuoliai Kalėdiniai sausainiai, kurie tiks ne tik pavaišinti artimuosius, bet ir pasislėpti po Kalėdų egle. Rasite ir du variantus, kaip paruošti glajų papuošimui.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šimtalapis - ypatingas desertas. Ypatingas ne tik savo istorija bei paruošimu, bet ir skoniu. Prieš šimtmečius atvežtas ir gaminti pradėtas dar totorių - labai greitai savo gerbėjų ratą atrado ir Lietuvoje. Šiandien drąsiai galima sakyti, kad kiekvieno mūsų širdyje šis desertas užima ypatingą vietą. Plona mielinė, sviestu ir cukrumi pripildyta, tešla, storas aguonų sluoksnis ir kelios razinos - tik tiek tereikia tobulam, visus pavergiančiam, desertui.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy Kitchen
Ši lašiša yra vienas iš tų genialių receptų, kai minimaliai darbo atsiperka nuostabiu skoniu ir vaizdu. Patiekta ji atrodo prabangiai ir rafinuotai, o kiekvienas kremiškas kąsnįs, įrėmintas kietojo sūrio suteiktos traškios plutelės, tiesiog sutirpsta burnoje. Būtinai būtinai išbandykite. Beje, man labai patinka kepamų citrinų suteikiamas aromatas ir skonis, tačiau jei mėgstate traškesnę lašišos odelę, galite kepti ne ant jų, o riekelėmis papuošti jau iškeptą lašišą.
Receptą
rasite čia.
Nors šis tortas tikrai skiriasi nuo tradicinio varianto, tačiau skonis - pasakiškai geras. Tradicinius medaus lakštus čia keičia medaus biskvitai, gardinti kalėdiniai prieskoniais, apelsinų žievelėmis ir sultimis. Šie auksiniai biskvitai vėliau sulaistomi apelsininiu sirupu, aptepami apelsininiu ir apelsininiu maskarponės kremais.
Receptą
rasite čia.
Nuostabaus skonio, labai kremiškas ir aromatingas patiekalas, pagardintas sušildančiais prieskoniais. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai purios ir skanutėlės mielinės spurgytės, kurios puikiai tiks tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms! Skanios ir šiltos, ir atvėsusios. Ruošti galima su džiovintais miško grybais ar tiesiog pievagrybiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena minkštutėlė, o padažas fantastiško skonio! Patiekalui galite naudoti krūtinėlę, sparnelius, šlauneles ar bet kurias kitas vištos dalis. Užkepėlė tiesiog tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu! Rekomenduojame paragauti!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Drauge su krentančiomis snaigėmis į namus žingsnis po žingsnio atkeliauja Kalėdų laukimas. Ir šis tortas būtent toks - ir skoniu, ir išvaizda lyg nužengęs iš žiemos pasakos. Gardintas imbieriniais sausainiais, spanguolėmis ir apelsinais, kremiškas ir su kiekvienu kąsniu sutirpstantis burnoje. Kaip ir daugeliui nekeptų tortų taip ir šiam paruošti užtruksite vos 30-40 minučių.
Receptą
rasite čia.
Traškios paskrudintos bagetės riekelės ir ši kremiška skumbrės užtepėlė dera be galo gardžiai, atrodo žavingai, o paruošimui pakaks vos 20-30 minučių. Užtepėlę mes gardinome saulėje džiovintais pomidorais, bet vietoje jų tinka ir konservuotos paprikos ar tiesiog marinuoti agurkėliai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Burokėlių sriuba gali būti įvairi - tradicinė, trinta, su mėsa, be mėsos, na, o ši gaminama su avinžirniais. Paprasta, tačiau labai skani sriuba, kuri primins, jog paprastume slypi geriausi, skaniausi ir maloniausi dalykai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gardieji grybukai - tikrai stalo puošmena ir šilumą spinduliuojanti dovana! Grybukų kepimas gerokai lengvesnis procesas, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Taip, jis kiek užtrunka, tačiau šis darbas malonus ir raminantis, o visur skubantieji jį gali išskaidyti etapais. Siūlome išmokti kepti pačius skaniausius grybukus - tokius, kuriems reikės specialios keptuvės ir kepamus be jos, orkaitėje, dalinamės skirtingais grybukų tešlos receptais bei puošimo patarimais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės
Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą. Recepte užrašėme, kaip gaminame su naminiu pomidorų padažu iš konservuotų pomidorų, bet puikiai tinka ir pirktinis. Svarbu rinktis kokybišką, ne per saldų, idealu - itališko arba meksikietiško stiliaus.
Receptą
rasite čia.
Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams ir ne tik. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais - sotu, labai skanu, o paruošimas ilgai netruks. Labai skanu tiekti su ryžiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai greitas receptas tiek kasdienai, tiek šventei. Tai toks pažįstamas skonis kiekvieno gomuriui, bet kiek kitaip patiektas ir pagardintas neįmantriais priedais. Kartais tik to ir reikia, kad pažįstami patiekalai įgautų naują puikų atspalvį ir patiekti kaipmat dingtų nuo stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kas rudens ar žiemos popietę gali būti geriau negu puodelis šiltos arbatos, kavos ar stiklinės pieno su puikiu sausainiu? Na, gal tik du sausainiai. Nes šie būtent tokie - po vieno, norisi ir antro. Minkštučiai, kvepiantys jaukumu ir obuoliais - labai gardūs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Aromatinga, sušildanti ir labai skani sriuba. Tokia tobula rudeniui ar žiemai, o ir virtuvėje sukiotis ilgai nereikės. Beje, ir ingredientai vos keli ir tokie paprasti. Receptas įkvėptas ispaniškos bulvių ir chorizo sriubos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Be galo skanus, gaivus ir labai šventiškai atrodantis tortas, kurį pagaminti užtrunku vos pusvalandį. Jogurtas bei vaisiai šiam skanėstui suteikia gaivos, o maskarponė ir gritinėlė - kremiškumo bei purumo. Šis tortas puikiai tinka šventėms.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traški tešlos plutelė ir minkštutė, sultinga žuvis - labai skanūs kepsneliai! Beje, jie skanūs ne tik šilti, bet ir atvėsę, todėl galima ruošti ir iš anksto, tuomet tai bus nuostabus užkandis šventiniam ar kasdieniam stalui.
Receptą
rasite čia.
Šis karis yra nerealus. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.
Receptą
rasite čia.
Savo minkšta tekstūra jis šiek tiek primena mums puikiai pažįstamą klasikinį šakotį, tik šis yra sluoksniuojamas kepimo formoje, o šakočio spygliukus čia atstoja plonyčiai kepinio sluoksniai. Tiesa, jei mūsų šakotis savo forma ir išvaizda gali padaryti įspūdį akimirksniu, vokiškasis „Baumkuchenas“ iš pirmo žvilgsnio vargiai atrodys ypatingas. Teks palaukti momento, kai atpjausite riekelę (ar gabalėlį) – būtent pyrago pjūvyje slepiasi jo žavesys!
Receptą
rasite čia.
Soti, gardi, nesudėtingai ir gana taupiai paruošiama rūkytos vištienos mišrainė šventinėms vaišėms. Receptas labai šventiškas ir puikus!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Taip paruošta antis bus sultinga, skani, ne per riebi, gražiai apskrudusia odele. Kepančių obuolių sultys suteikia mėsai dar malonesnį skonį ir aromatą. Įdarui naudotus obuolius būtinai patiekite su antimi. Prieš šios anties indealiai tiks recepte aprašytas apelsininis padažas.
Receptą
rasite čia.
Labai šventiškas ir be galo paprastai pagaminamas varškinis tinginys, kuriam puikų skonį suteikia imbieriniai sausainiai bei džiovinti vaisiai, o papuošus mandarinais virsta beveik tortu. Žinoma, vaisius galite keisti kitais mėgiamais, tačiau spanguolių ir abrikosų derinys yra tikrai puikus!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio tobulas yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Paruošite vos per 20 minučių - tobulai kreminiai, minkšti sūrio rutuliukai su malonia aštrumo nata. Bet jei nemėgstate aštriai, galima ruošti be aitriosios paprikos ir padidinti, pavyzdžiui, šoninės, svogūno laiškų kiekį ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.
Receptą
rasite čia.
Kreminis, aromatingas, kupinas sodraus ir švelnaus skonio patiekalas, kurį ne tik verta, bet ir reikia išmėginti savo virtuvėje. Tikras skonių džiaugsmas burnoje, o gaminimas super paprastas ir greitas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl.
Receptą
rasite čia.
Šis jautienos troškinys yra vienas iš tų genialių receptų, kurie darbo reikalauja minimaliai (tik šiek tiek kantrybės, kol troškinys burbuliuos ant viryklės), o skonis pavyksta gurmaniškai tobulas. Tobulo skonio padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio!
Receptą
rasite čia.
Kremiška užtepėlė su traškiais elementais - šonine ir riešutais. Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet nustebsite, koks skanus šios užtepėlės skonis! Labai skanu patiekti ant duonos riekelės, sūrių sausainėlių ar traškučių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Ryžiai, mėsa, kukurūzai ir agurkai - daugelio pamėgtas skonių derinys. Kaip skanu ir sotu, kad norisi įsidėti ir į pietų dėžutę, ir tiekti ant šventinio stalo, ir pasigaminti vakarienei. Jos super greitai paruošiamos, visiškai neįmantrios, bet tokios puikios.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai