Drėgnas medaus keksas

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Medaus keksas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Medaus keksas
Medaus keksas
Autorius apie receptą: Niekada nebuvau keksų mėgėja, tačiau šis viską apvertė aukštyn kojomis! Tokio skanaus, drėgno ir tirpstančio burnoje seniai neteko skanauti. Pavyksta labai maloniai Niekada nebuvau keksų mėgėja, tačiau šis viską apvertė aukštyn kojomis! Tokio skanaus, drėgno ir tirpstančio burnoje seniai neteko skanauti. Pavyksta labai maloniai drėgnas, sodraus skonio ir suteikiantis namams ne tik nuostabaus aromato, jaukumo, bet ir šventinės nuotaikos. Nuo šiol šis nuostabus keksas taps mano šventine tradicija ir tikras pasididžiavimas, nors ir paruošiamas itin lengvai. Na, paragavę suprasite ką turiu omenyje. Aš šį keksą apliejau savo mėgiamu kreminio sūrio glajumi, bet tinka ir paprastas cukraus pudros glajus ar tiesiog skanaukite be jo. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
170 gramų medaus (skystesnio, jei kietas - truputį pašildykite)
160 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
140 mililitrų juodosios arbatos
120 gramų augalinio aliejaus (neutralaus skonio)
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1 šaukštelis malto cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
80 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
1.5 šaukšto pieno
Pabarstymui:
1 saujelė graikinių riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros (režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus). Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
2.
Į atskirą didelį dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, supilti aliejų, berti vanilės ekstraktą, dėti medų ir gerai išmaišyti konditerine šluotele. Tuomet į paruoštą mišinį supilti paruoštą karštą arbatą ir maišyti, kol viskas tolygiai susimaišys.
3.
Į kitą dubenėlį suberti sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir muskato riešutą, gerai išmaišyti.
4.
Paruoštą miltų masę po truputį suberti į drėgną mišinį ir maišyti konditerine šluotele iki vientisos masės, iki kol neliks gumulėlių (tešla turi gautis neper skysta ir ne per daug tiršta, lengvai maišoma).
5.
Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą, kepti 40–50 min (ar iškepė tikrinti mediniu pagaliuku. Jei ištraukus ant jo liks prilipusių tešlos trupinių ir atrodys šlapias, kepkite dar apie 10 minučių ir vėl tikrinkite). Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo konkrečios orkaitės ir naudojamos formos dydžio bei kekso storio.
6.
Keksui iškepus, leisti jam visiškai atvėsti kepimo formoje (tas labai svarbu).
7.
Tuomet pasiruošti glajų - į dubenį dėti kreminį sūrį, pilti pieną ir išmaišyti. Ppo truputį vis maišant berti cukraus pudrą, kol masė taps vientisa ir
šiek tiek sutirštės.
8.
Keksą atsargiai išimti iš formos ir aplieti glajumi.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Indre
2022-12-28 03:46
Labai geras ir skanus, o kas rasot kad nepavyko, tai svarbu vienas dalykas - kept reikia ilgiau ir stebeti, nes pradzioje kepant jis atrodo, kaip skystas, o po to iskepa. Labai gerai gavosi, vienu metu iskart 4 kepem, nes vaikai 6-8-11 metu superiskai iskepe :) dekui ATSAKYTI
Aušra
2022-12-18 14:54
Miltų kiekis nurodytas geras, tik kepiau apie 1 val. 10 min. ir cukraus įdėjau pusę nurodyto kiekio, nes buvo per saldus ir būtinai palaukti kol atvės. Ir tikrai gaunasi drėgnas ir purus. ATSAKYTI
Justina
2022-12-18 14:01
Vakar išbandžiau, šiandien ragaujam. Paprastas receptas, paprasti ingredientai, greitai galima imti ir išsikepti. Dariau pagal receptą, tačiau užmaišius tešlą ji man pasirodė kiek per skysta, todėl įmaišiau dar porą arbatinių šaukštelių miltų. Kepiau 50 min. Gavosi labai drėgnas, purus. Receptą išsisaugau, manau,kad kartosiu. ATSAKYTI
Aušra
2022-12-18 12:54
Būtų keksas gal ir skanus, bet , atsiprašau, gavosi košė. Kitą kartą gal nenurodykite tikslaus miltų kiekio, nes tikrai per skysta tešla arba nereikia dėti arbatos. Sugadinau tik produktus. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2022-12-18 16:15
Labai apgailestaujame, kad keksas nepavyko. Recepte nurodėme būtent tokius ingredientų kiekius, su kokiais iškepėme nuotraukoje matomą keksą. Miltų kiekis gali priklausyti nuo jų rūšies, nes skiriasi brinkimas, todėl recepte aprašėme ir tešlos tesktūrą, kokia ji turėtų būti. Rezultatui taip pat galėjo įtakos turėti orkaitės temperatūra (ne visos kaista vienodai) ar naudojami kepimo milteliai - kartais jų galiojimas būna pasibaigęs. Taip pat labai svarbu leisti keksui atvėsti prieš pjaustant, kadangi jis tikrai minkštas ir tvirtėja vėsdamas. ATSAKYTI
Vilma
2022-12-27 08:59
Man taip pat nepavyko. Dariau viską pagal nurodymus,tik papildomai idėjau 2 šaukštus miltų ir kepiau apie 15 min. ilgiau. Keksas atvėso kepimo formoje. Deja, ne visas keksas tolygiai iškepė. Tad, manau, kad reikia receptą tobulinti. Apmaudu, bet kepinys man nepatiko. ATSAKYTI
Aušra
2022-12-27 12:53
Jei iškepė netolygiai, gali būti kalta ir orkaitė, nes tikrai nutinka, kad viena pusė kaista labiau negu kita. Arba ingredientų kiekiai skyrėsi ar miltų rūšis. Man šis keksas pavyko tobulas, labai patiko. ATSAKYTI
Patricija
2022-12-14 21:43
Kepiau šį keksą dovanų seneliams, labai patiko! Sakė, jog nėra saldus, patiko kekso drėgnumas. Mąstau šį keksą kepti dovanų Kalėdoms. (: ATSAKYTI
Ina
2022-12-14 18:14
O medus naturalus?ar tinka dirbtinis? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2022-12-14 21:45
Recepte naudojamas natūralus medus, bet jeigu jo nemėgstate, tekstūra turėtų pavykti ir su dirbtiniu ATSAKYTI
2022-12-09 15:44
O kaip ir iš ko verdama arbata? ATSAKYTI
Diana
2022-12-11 21:55
Tinka tiesiog paprasta juoda arbata ATSAKYTI
Austėja
2022-12-14 16:47
Tiesiog įpilkite į puodelį 140 ml karšto vandens, įberkite juodosios arbatos ar įdėkite juodosios arbatos pakelį, pamirkykite ir viskas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital