Krevetės toskanietiškame grietinėlės padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Krevetės toskanietiškame grietinėlės padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Krevetės toskanietiškame grietinėlės padaže
Krevetės toskanietiškame grietinėlės padaže
Krevetės toskanietiškame grietinėlės padaže
Autorius apie receptą: Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudoju paprastus pasmulkintus Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudoju paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus, tik juos beriu gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, tik kad sušiltų. Beje, šis padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų krevečių be kevalo (naudojau šaldytas)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (tinka ir liesa, žr. patarimus)
200 mililitrų sultinio (naudojau daržovių)
100 gramų špinatų
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų (svoris nusunktų nuo aliejaus, galima keisti šviežiais pomidorais, žr. patarimus)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
5 skiltelės česnako
50 mililitrų balto sauso vyno (nebūtina, tinka ir nealkoholinas)
50 gramų kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Reserve)
40 gramų sviesto (arba 3 v.š. alyvuogių aliejaus)
2 šaukšteliai itališkų žolelių (ar provanso žolelių)
pagal skonį druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jei krevetės šaldytos, pirmiausia atitirpiname. Atitirpusias pabarstome trupučiu druskos.
2.
Pasiruošiame kitus ingredientus - svogūną smulkiai supjaustome, česnaką smulkiai sukapojame, saulėje džiovintus pomidorus gerai nuvarviname nuo aliejaus ir supjaustome plonomis išilgomis juostelėmis. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuojame. Špinatus nuplauname ir gerai nuvarviname.
3.
Keptuvėje įštirpiname daugmaž du trečdalius sviesto. Beriame česnaką, maišydami pakepiname apie 30s. Dedame krevetes ir pakepame po 1-2 min iš abiejų pusių, kad taptų rožinės. Išimame iš keptuvės, atidedame į lėkštę ar dubenį ir uždengiame, kad neatvėstų.
4.
Į keptuvę dedame likusį sviestą, beriame svogūną ir maišydami pakepiname 3-4 min ant vidutinės kaitros iki svogūnas suminkštės.
5.
Pilame baltą sausą vyną (jei nenaudojate, šį žingsnį praleiskite). Maišydami pakaitiname iki vynas beveik nugaruos.
6.
Dedame saulėje džiovintų pomidorų juosteles ir maišydami pakepiname 1-2 min, kad pomidorai paleistų skonio.
7.
Pilame grietinėlę, sultinį, beriame provanso žoleles. Pakaitiname 1-2 minutes, kad viskas sušiltų.
8.
Dedame špinatus ir maišydami pakaitiname iki jie susileis. Beriame tarkuotą sūrį ir išmaišome. Pagardiname žiupsneliu pipirų. Paragaujame, ar padažui pakanka sūrumo. Jei norisi, įberiame papildomai.
9.
Galiausiai sudedame krevetes ir pakaitiname 1-2 minutes, kad viskas sušiltų.
Patarimai:
Patiekimas. Šias krevetes grietinėlės padaže tinka patiekti su makaronais, ryžiais virtomis mažomis bulvytėmis ar tiesiog skanauti vienas kaip troškinį.
Padažo tirštumas. Jei mėgstate tirštą padažą, prieš dedant špinatus į jį galite įpilti 1-2 šaukštelius kukurūzų krakmolo, ištirpinto su 2 v.š. šalto vandens.
Saulėje džiovinti pomidorai. Vietoje jų galite naudoti paprastus kubeliais pjaustytus pomidorus (jei vasara ir jie skanūs) arba perpus perpjautus vyšninius pomidorus. Jų naudokite apie 200g ir dėkite pačioje gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, kad tik sušiltų, bet nesutižtų.
Grietinėlė. Taip ruoštos krevetės man pačios skaniausios su 30-35% riebumo grietinėle, visgi galite naudoti ir liesą. Tokiu atveju padažą turbūt norėsis sutirštinti trupučiu kukurūzų krakmolo, kaip aprašyta patarime aukščiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Jurgita
2024-02-28 18:17
Fantastika, pries tiekiant dar apšlakstem zaliaja citrina ir kalendra. Puotavom su prancūzišku batonu ji mirkant padaže. Tobula ATSAKYTI
Žydrūnas
2023-03-05 20:02
Superinis receptukas,aciu ATSAKYTI
Vaida
2023-02-13 21:38
Fantastiškas receptas. Gaminam dažnai ir visokiom progom su šeima bei draugais. Labai rekomenduoju! ATSAKYTI
Dovilė
2023-02-14 12:47
Kaip nerealu perskaityti tokį komentarą! Ačiū!! ATSAKYTI
Audronė
2022-02-02 06:39
Noriu paklausti, kaip tą sultinį pagaminti? Ar tai sultinys kubeliais? Na ši vieta man nesuprantama... ATSAKYTI
Simona
2022-02-02 10:10
Galima naudoti naminį, galima naudoti pirktinį (būna geros sudėties didesnių parduotuvių šaldytuvuose, stikliniuose buteliuose po 0,75-1 litrą), o galima iš kubelio paruošti. ATSAKYTI
Kristina
2022-01-26 18:23
Puikus receptas, buvo labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital