Lašiša keptuvėje su tobulu maskarponės padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Lašiša keptuvėje su tobulu maskarponės padažu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lašiša keptuvėje su tobulu maskarponės padažu
Lašiša keptuvėje su tobulu maskarponės padažu
Autorius apie receptą: Ieškote tobulai kremiško lašišos recepto, turite vos pusvalandį ir nenorite kaisti orkaitės? Tada ši lašiša yra būtent tai. Fantastiško kremiškumo, švelnaus suderinto Ieškote tobulai kremiško lašišos recepto, turite vos pusvalandį ir nenorite kaisti orkaitės? Tada ši lašiša yra būtent tai. Fantastiško kremiškumo, švelnaus suderinto skonio ir tiesiog sunkiai atsivalgoma. Padažą norisi išlaižyti iki paskutinio lašelio, o receptą išsisaugoti ir gaminti dar ne kartą. Receptas įkvėptas ServingDumplings tinklaraščio. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų lašišos filė (naudojau 4 gabalėlius po 125 g)
300 gramų konservuotų keptų paprikų (jei neturite, žr. patarimus)
200 mililitrų grietinėlės (kambario temperatūros, naudojau 30% riebumo)
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų
100 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto, galima nedėti)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (arba aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų)
3 skiltelės česnako
20 gramų baziliko
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
šiek tiek baziliko lapelių
šiek tiek migdolų (smulkintų)
šiek tiek čili dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną, česnaką, paprikas ir pomidorus smulkiai supjaustyti.
2.
Lašišos filė nusausinti popieriniais rankšluosčiais, iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais ir paprikos milteliais.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti (labai tinka naudoti nuo saulėje džiovintų pomidorų). Sudėti lašišos filė ir kepti apie 3 - 4 minutes iš abiejų pusių iki iškeps ir kiek apskrus. Tuomet atidėti į lėkštę.
4.
Į tą pačią keptuvę berti svogūną ir kepti apie 3 min iki šiek tiek suminkštės, suberti česnaką, pakepti dar apie 30 sekundžių, sudėti saulėje džiovintus pomidorus ir paprikas, maišant kepti apie 3-4 min.
5.
Į keptuvę supilti grietinėlę, išmaišyti. Tuomet per kelis kartus sudėti kambario temperatūros maskarponę, kaskart išmaišant iki maskarponė ištirps. Suberti tarkuotą sūrį ir išmaišyti, kad išsilydytų. Sudėti lašišą ir porą minučių pašildyti iki padažas sutirštės. Nukelti nuo kaitros, įmaišyti baziliko lapelius.
6.
Skanu tiekti pabarsčius aitriosios paprikos dribsniais, smulkintais migdolų riešutais ir bazilikų lapeliais.
Patarimai:
Konservuotų keptų paprikų rasite daugelyje prekybos centrų konservuotų daržovių skyriuje. Jos padažui suteikia tikrai ypatingo skonio ir konsistencijos, nes dėl savo minkštumo, tiesiog susilieja su kitais ingredientais. Visgi jei šių paprikų nerandate, galite vietoje jų pakepinti 2 smulkintas raudonas saldžias paprikas iki gerai uminkštės.
Papildomai į padažą gaminimo pabaigoje (prieš dedant lašišą) tinka įmaišyti porą saujų šviežių špinatų ir pakaitinti 1-2 min iki jie susileis. Tada dėti lašišą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital