Mielinės spurgos su grybų įdaru

AUTORIUS:
Gitana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Mielinės spurgos su grybais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Super purios ir skanutėlės mielinės spurgytės, kurios puikiai tiks tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms! Skanios ir šiltos, ir atvėsusios. Ruošiu su džiovintais grybais, bet kartais Super purios ir skanutėlės mielinės spurgytės, kurios puikiai tiks tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms! Skanios ir šiltos, ir atvėsusios. Ruošiu su džiovintais grybais, bet kartais jų neturiu, tad tiesiog apkepinu pievagrybius, su jais taip pat labai skanu. (...daugiau) Gitana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
2 saujos džiovintų grybų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Tešlai:
400 gramų miltų
200 mililitrų vandens
2.5 šaukštelio sausų mielių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cukraus
Kepimui:
500 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į 100 ml šilto vandens įmaišyti cukrų ir sausas mieles, palikti kelioms minutėms, kol suputos.
2.
Miltus persijoti ir išmaišyti su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos, supilti mielių mišinį ir dar 100 ml šilto vandens. Išmaišyti ir dėti ant miltais pabarstyto stalviršio, minkyti apie 8 - 10 minučių, kol tešla bus minkšta ir elastinga, jei tešla labai lipni, galima berti dar šiek tiek miltų.
3.
Iš tešlos suformuokite rutulį, aptepkite aliejumi, dėkite į švarų dubenį, uždenkite ranklšuostėliu ir palikite pakilti šiltai apie valandą.
4.
Įdarui džiovintus grybus užmerkiu šiltame bandenyje ir palieku išbrinkti valandai.
5.
Išbrinkusius grybus nusunkiu, susmulkinu ir apkepinu nedideliame kiekyje aliejaus su smulkintais svogūnais. Palieku atvėsti.
6.
Nuo tešlos gnybkite gabalėlį tešlos, pakočiokite tarp delnų ir delne suformuokite paplotėlį, dėkite įdaro, užspauskite kraštus, dar pakočiokite tarp delnų į apvalų rutuliuką.
7.
Storadugniame puode įkaitinkie 500 ml aliejaus, į jį dėkite po kelias spurgas taip, kad nesiliestų tarpusavyje. Kepkite, vis pavartydami, kol iš visų pusių apskrus. Išimkite kiaurasamčiu ir sudėkite nuvarvėti ant popierinių ranklštuostėlių.
AUTORIUS: Gitana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Tadas
2017-12-20 16:19
O cia jau tikras Kuciu skanestas pagal visas tradicijas, kaip ir turetu buti, be jokiu kiausiniu ir pienisku ingridientu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis