Kepta antis, įdaryta obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Kepta antis su obuoliais
Kepta antis su obuoliais
Kepta antis su obuoliais
Autorius apie receptą: Taip paruošta antis bus sultinga, skani, ne per riebi, gražiai apskrudusia odele. Kepančių obuolių sultys suteikia mėsai dar malonesnį skonį ir aromatą. Įdarui naudotus Taip paruošta antis bus sultinga, skani, ne per riebi, gražiai apskrudusia odele. Kepančių obuolių sultys suteikia mėsai dar malonesnį skonį ir aromatą. Įdarui naudotus obuolius būtinai patiekite su antimi. Prieš šios anties indealiai tiks recepte aprašytas apelsininis padažas. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas anties (2-2,5 kg)
Marinatui:
10 skiltelių česnako (arba šaukšto česnako miltelių)
2 šaukštai citrinų sulčių (arba obuolių acto)
2 šaukštai medaus
1 šaukštas aliejaus (arba tirpinto sviesto)
1 šaukštas druskos (arba pagal skonį)
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis pipirų (naudojome Santa Maria penkių pipirų mišinį)
Įdarui:
2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio rūgštesnių arba 4-5, jei antį ne tik kimšite, bet ir užsiųsite)
1 sauja džiovintų spanguolių (nebūtina, bet labai tinka)
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių (ar kitų mėgstamų žolelių (mes naudojame Santa Maria "Provanso žoleles")
1 šaukštelis cinamono (naudojome Santa Maria)
1 šakelė rozmarino (arba čiobrelių, nebūtina)
Padažui:
50 gramų sviesto
1 vienetas apelsinų
1 šaukštas medaus (arba 2 šaukštai rudojo cukraus)
2 skiltelės česnako
šiek tiek citrinų sulčių (arba obuolių acto)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Antį nuplaukite, nusausinkite tapšnodami popieriniais rankšluoščiais. Nupjaukite pasturgalinę liauką (mažas iškilus taškelis ant išorinės uodegos pusės) ir perteklinius riebalus nuo apatinės dalies.
2.
Rombais įpjaukite anties krūtinėlės odą ir riebalus, nepažeisdami mėsos - tai padės riebalams geriau ištekėti ir sudrėkinti mėsą.
3.
Medų (jeigu kietas pašildykite) sumaišykite su aliejumi (arba tirpintu sviestu), citrinų sultimis, išspaustu česnaku, saldžia paprika,cinamonu, druska ir pipirais. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite tiek anties išorę, tiek ir vidų. Jei turite laiko, pamarinuokite šaldytuve bent kelias valandas arba pernakt (laikydami šaldytuve niekuo neuždenkite, kad antis apdžiūtų).
4.
Antį ištraukite iš šaldytuvo 1-2 val prieš kepimą, jog sušiltų kambario temperatūroje.
5.
Orkaitę įjunkite kaisti iki 220°C.
6.
Obuolius (lupti nereikia) supjaustykite postambėmis skiltelėmis, išpjaukite sėklas. Sumaišykite su džiovintomis spanguolėmis, džiovintais čiobreliais ir cinamonu.
7.
Obuolių įdaru įkimškite antį, įdėkite rozmarino arba čiobrelio šakelę (jei naudojate), anties kojas suriškite siūlu. Jei įdaro norite įdėti daug, anties kaklą užsiūkite, įdarykite paukštį didesniu obuolių įdaro kiekiu, užsiūkite apatinę dalį, tada suriškite kojas.
8.
Antį krūtinėle į viršų dėkite ant grotelių. Po grotelėmis pakiškite skardą su šlakeliu vandens.
9.
Groteles su antimi dėkite ties apatiniu orkaitės trečdaliu, t.y. kad antis būtų daugmaž per orkaitės vidurį. 15 min. kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje. Temperatūrą sumažinkite iki 160°C ir antį kepkite pagal svorį - 1 kg - 1 val. Pavyzdžiui, jeigu antis sveria 2,5 kg, ją kepkite 2,5 val. Jei turite mėsos termometrą, galite antroje kepimo pusėje imti juo tikrinti - antis bus iškepusi, kai storiausioje vietoje mėsos temperatūra sieks 75°C.
10.
Kepimo metu kas 20-30 min. galite aptepti antį nuvarvėjusiais riebalais.
11.
Iškeptą antį ištraukite iš orkaitės, uždenkite folijos lakštu ir palikite „pailsėti“ 15-20 min.
12.
Kol antis ilsisi, galite ruošti padažą - jis nebūtinas, bet labai dera šalia anties. Į nedidelį prikaistuvį dėkite sviestą, medų, druską, įspauskite apelsino sultis (jei norisi, galite įtarkuoti ir žievelę), įspauskite česnaką. Maišydami kaitinkite ant nedidelelės kaitros iki sviestas ištirps ir visi ingredientai susijungs. Pagal skonį įspauskite šiek tiek citrinos sulčių (arba įpilkite šlakelį obuolių acto), jog padažas būtų maloniai saldžiarūgštis. Padažą patiekite prie anties.
Patarimai:
Daugiau patarimų, kaip iškepti labai skanią antį, rasite šiame straipsnyje.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital