Vištienos ir pievagrybių sriuba su saulėje džiovintais pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Vištienos ir pievagrybių sriuba su saulėje džiovintais pomidorais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos ir pievagrybių sriuba su saulėje džiovintais pomidorais
Vištienos ir pievagrybių sriuba su saulėje džiovintais pomidorais
Vištienos ir pievagrybių sriuba su saulėje džiovintais pomidorais
Autorius apie receptą: Aromatinga, rudeniška ir labai skani bei soti sriuba. Sriuba pavyksta kremiška ir puikiai subalansuoto skonio. Idealiai tiks jaukiems vakarams su šeima ar draugais. Aromatinga, rudeniška ir labai skani bei soti sriuba. Sriuba pavyksta kremiška ir puikiai subalansuoto skonio. Idealiai tiks jaukiems vakarams su šeima ar draugais. Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras vištienos sultinio (arba daržovių)
500 gramų pievagrybių (naudojau ruduosius, bet tinka ir baltieji)
400 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba krūtinėlės, bet tada virkite trumpiau)
100 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (arba grietinės)
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
10 vienetų saulėje džiovintų pomidorų
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti,, vištienos šlaunelių mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais.
2.
Didesniame puode įkaitinti aliejų. Suberti svogūnus su česnakais ir maišant pakepti 3-4 min.
3.
Dėti šlaunelių mėsą. Maišant kepti iki nebebus rausva.
4.
Supilti sultinį, dėti lauro lapus ir prieskonius (raudonėlį, čiobrelį, baziliką). Užvirinti, tada kaitrą sumažinti iki minimalios, uždengti puodą dangčiu ir virti apie 15 min.
5.
Kol sriuba verda, pasiruošti pievagrybius. Juos supjaustyti griežinėliais, o saulėje džiovintus pomidorus - juostelėmis.
6.
Tada keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Dėti pomidorus ir maišant pakepinti 1-2 min. Dėti pievagrybius ir maišant kepti, kol sukris ir šiek tiek apskrus.
7.
Į sriubą sudėti iškepusius grybus. Pilti grietinėlę, įtarkuoti sūrį ir išmaišyti, kad sūris ištirptų.
8.
Sriubą pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Patiekiant galima papuošti bazilikų lapeliais ar kitais žalumynais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital