Tobulas spanguolių pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Tobulas spanguolių pyragas
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tobulas spanguolių pyragas
Tobulas spanguolių pyragas
Autorius apie receptą: Pasibeldus šaltukui ir sniegui, kartu atrieda ir žiemiški gardumynai, atributai. Spanguolės tikrai yra vienas iš jų. Maloniai rūgštelėjusias, tokios žavingos ir su jomis Pasibeldus šaltukui ir sniegui, kartu atrieda ir žiemiški gardumynai, atributai. Spanguolės tikrai yra vienas iš jų. Maloniai rūgštelėjusias, tokios žavingos ir su jomis pavyksta fantastiški gardumynai. Šis skanutėlis pyragas būtent toks - purus, minkštas, labai drėgnas, gardintas spanguolėmis, tad puikiai subalansuotų skonių. O geriausia, kad paruošimas super paprastas. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
250 gramų spanguolių (naudojau šaldytas neatitirpintas, bet tinka ir šviežios)
50 gramų graikinių riešutų (arba migdolų ar kitų mėgiamų)
50 gramų cukraus
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra 405D)
2 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
170 gramų sviesto (ištirpinto)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Kepimo formos (naudojau 20 cm skersmens) dugną ištiesti kepimo popieriumi, o formos šonus patepti sviestu ar aliejumi.
3.
Spanguoles pasmulkinti peiliu, maždaug į 2 - 4 dalis, riešutus sukapoti peiliu ir sudėti į dubenį su spanguolėmis. Berti cukrų, išmaišyti ir palikti pastovėti, kol ruošite tešlą.
4.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, druską, pilti vanilę. Gerai išplakti elektriniu plaktuvu iki purios masės (bent 5-6 min, kad masė pabaltų, o tūris ženkliai padidėtų). Toliau plakant supilti tirpintą sviestą.
5.
Kitame inde miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Per kelis kartus, vis permaišant šaukštu, įsijoti šį mišinį į tešlą. Tešla turi būti labai tiršta - kabinant šaukštu lėtai nuo jo slysta.
6.
Į tešlą sukrėsti spanguolių ir riešutų mišinį ir atsargiai išmaišyti. Maišant tipriai nespausti, maišyti tik iki kol spanguolės daugmaž susimaišys su tešla.
7.
Į pasiruoštą kepimo formą sukrėsti tešlą ir paskirstyti mentele paviršių, kad būtų lygus.
8.
Kepti įkaitintos iki 180 C orkaitės viduryje 45 - 50 min (kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus).
9.
Ištraukti iš orkaitės, leisti pyragui visiškai atvėsti, o tada ragauti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital