Lašišos salotos su spanguolėmis ir pelėsiniu sūriu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Lašišos salotos su spanguolėmis ir pelėsiniu sūriu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lašišos salotos su spanguolėmis ir pelėsiniu sūriu
Lašišos salotos su spanguolėmis ir pelėsiniu sūriu
Autorius apie receptą: Gardus padažas ir puikiai subalansuoto skonio salotos sudaro dar gardesnį junginį! O pelėsinis sūris kiekvienam kąsneliui suteiks tobulą skonio natą. Puikiai tiks tiekti ant Gardus padažas ir puikiai subalansuoto skonio salotos sudaro dar gardesnį junginį! O pelėsinis sūris kiekvienam kąsneliui suteiks tobulą skonio natą. Puikiai tiks tiekti ant šventinio stalo ar pasilepinti ypatingomis dienomis pietums ar vakarienei. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Salotoms:
250 gramų lašišos filė (2 gabalėlių)
150 gramų salotų mišinio (mėgstamo)
100 gramų pelėsinio sūrio (naudojau VILVI „Memel blue”)
1 vienetas ilgavaisių agurkų
1 sauja džiovintų spanguolių
60 gramų alyvuogių (be kauliukų, naudojau kalamata, bet tinka ir kitokios mėgiamos)
1 sauja migdolų drožlių (arba smulkintų migdolų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių (iš 0.5 vidutinės citrinos)
2 šaukšteliai medaus
2 šaukšteliai dižono garstyčių
0.5 šaukštelio provanso žolelių (nebūtina)
1/4 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišos file pabarstyti druska, pipirais ir iškepti. Galima kepti keptuvėje, o aš kepiau iki 200C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15 min.
2.
Padažui paruošti, į dubenį dėti medų ir garstyčias. Gerai išmaišyti konditerine šluotele. Pilti citrinų sultis, berti druską, pipirus ir vėl išmaišyti. Maišant šluotele pamažu supilti aliejų. Pirmą trečdalį pilti lėčiau - stebint, kad gerai išsimaišytų ir neliktų aliejaus “burbuliukų” padaže, o likusį aliejų galima pilti greičiau. Suberti provanso žoleles, išmaišyti.
3.
Pasiruošt kitus ingredientus: alyvuoges perpjauti per pusę, agurką supjaustyti griežinėliais, lašišai pirštais sulaužyti gabalėliais, sūrį sutrupinti nedideliais gabalėliais.
4.
Į dubenį dėti salotų mišinį, berti spanguoles, alyvuoges, agurkus, riešutus, pusę sūrio ir lašišą. Užpilti padažą ir išmaišyti.
5.
Patiekiant pabarstyti likusiu sūriu.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital