Sumuštiniai su silke ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Sumuštiniai su silke ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Labai greitas receptas tiek kasdienai, tiek šventei. Tai toks pažįstamas skonis kiekvieno gomuriui, bet kiek kitaip patiektas ir pagardintas neįmantriais priedais. Kartais tik to Labai greitas receptas tiek kasdienai, tiek šventei. Tai toks pažįstamas skonis kiekvieno gomuriui, bet kiek kitaip patiektas ir pagardintas neįmantriais priedais. Kartais tik to ir reikia, kad pažįstami patiekalai įgautų naują puikų atspalvį ir patiekti kaipmat dingtų nuo stalo. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 vienetas prancūziško batono (arba kito mėgstamo batono)
200 gramų silkių filė (naudojau iš indelio be aliejaus)
160 gramų saulėje džiovintų pomidorų (svoris nusunktų nuo aliejaus)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
3 skiltelės česnako (didesnių)
3 šaukštai pomidorų pastos (arba pomidorų padažo)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba baziliko)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną ir česnaką susmulkinti. Saulėje džiovintus pomidorus kuo smulkiau supjaustyti (arba sutrinti elektriniu smulkintuvu), sudėti į dubenį.
2.
Į keptuvę pilti porą šaukštų aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų, įkaitinti, suberti svogūnus ir kepti apie 5-6 minutes iki sumikštės, tuomet suberti česnaką ir dar pakepti apie 30s iki pasklis malonus česnako kvapas. Nuimti nuo kaitros, sukrėsti smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, pomidorų pastą, berti raudonėlį ir išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
3.
Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis. Jei norite, galite jas paskrudinti (aš patepu iš abiejų pusių aptepti alyvuogių aliejumi iki pakepu 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių iki švelniai paruduoja).
4.
Silkę supjaustyti mažais, vieno kąsnio gabalėliais.
5.
Ant duonos riekelių tepti paruoštą užtepėlę, ant viršaus uždėti po silkės gabalėlį.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Kate M.
2022-12-24 13:37
Sunku suprasti šį sakinį... "Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis. Jei norite, galite jas paskrudinti (aš patepu iš abiejų pusių aptepti alyvuogių aliejumi iki pakepu 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių iki švelniai paruduoja)." ATSAKYTI
Diana
2022-12-25 14:51
Suprasti taip, kad bagetės riekeles galima tiek skrudinti, tiek neskrudinti, t.y. tiesiog supjaustyti ir iškart daryti sumuštinius :-) Jeigu norite skrudinti, tada parašyta, kaip tą padaryti. ATSAKYTI
Evelina
2022-12-23 19:40
Labai skani užtepėlė ❤️ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital